Most a bering nem perforált.
Szardinian reggel 8 kor 30 fok szikrázó napsütés a parton beljebb kb 100 Imre meg elkezdett esni,egesznap,cudar volt perforáltban.
Főleg hogy a hőmérséklet is leesett 20 fok ala.
Nekem van perforált és nem perforált bőr is. Alkalomhoz illően. Nyáron viszont kurva jó a perforált, esőben meg nem motorozunk
Amúgy áztam el tökig nem perforált bőrben is. Szóval az is csak cseppek ellen véd.
Régebben volt egy fasza motoros bőrkabátom, az melegben rám rohadt, amíg álltam, de menet közben már nem volt rossz. Hűvösebb időben mindig alá öltöztem ha kellett, mert a zárt bőr jól lefogta a menetszelet és alatta a ruha rétegekekel szabályoztam a meleget.
Mindenes ruhának. Munkába járásra, fagyizni, meg ilyenekre nem használnék motort, sokkal inkább 100 km feletti kirándulások, lezörgetni a tengerpartra, stb. Tehát hosszabb távokra.
Nyáron a perforált bő jó,de hideg lesz ha felmész 2000 méter fölé még ha lenn a völgyekben 35 fok van akkor is lehet 15-18 simán.Ez még nem gond,ha elkap az eső kettöt pislogsz és a töködig vizes leszel.
Jó hír hogy ha eláll pillanat alatt megszáradsz,ha nem az szarul fog esni.
Bőr balesetkor nem esik cafatra,és sokkal kényelmesebb ha passzol rád rendesen mert nem laffog mint a textil.
Most láttam az alpinstarsnak egy kombinált cuccát az jó is leht.
Egy bering bőrkabátom van meg egy spyke textil,de az kezd szétesni,viszont legalább szellőzik.Egy vanucci protektoros farmer és egy spyke bőrruha de azt kihíztam mert dagadt vagyok.
De szép.
Viszont fogyókúrázom,már 2-3 éve..
Túrázásra milyen ruházatot ajánlotok? A bőrről azt mondták, hogy sok esetben vagy hideg, vagy meggyulladok benne és inkább cordurákart nézzek. Nektek mi a tapasztalatotok?
Dobsz egy képet a ruhádról és a sisakodról?
Kíváncsivá tettél.
Ha esetleg kifogásokat keresel, hogy miért nem teszel fel egy-két képet a gúnyádról, na lesz a badarság!!!
De légyszi ne linket küldj róla!!!
Szardinian reggel 8 kor 30 fok szikrázó napsütés a parton beljebb kb 100 Imre meg elkezdett esni,egesznap,cudar volt perforáltban.
Főleg hogy a hőmérséklet is leesett 20 fok ala.