Ott azért akad jó is, bár nekem az etalon és ahonnan a tortákat vesszük az egyetlen hely, a Daubner, nincs közel, sokan vagyunk így évente legalább 10 alkalommal megyünk oda, de csak onnan vesszük a tortákat no meg a parfétortákat is és hát a fagyit sem lehet kihagyni. A vicc, hogy attól függetlenül, hogy hol van talán a legolcsóbb cukrászda.....vagy éppen azért mert pont ott van ahol.
Én a horvátoknál egy jó fagyist sem tudok, mind az a hulladék itthon albán fagyiként ismert bűn rossz valami. Ott legfeljebb ott van ehető fagyi ahol előre gyártott ledo vagy carte'dor van. Sajnos fagyiban és sütiben nagyon válogatós vagyok így azt az állagjavítóval és mindenféle aromával íztelenített hulladékokat nem bírom lenyelni, mondjuk jó sokáig tartanak, még 40°-ban is kell vagy 2 óra mire olvadni kezdenek. Tvaly nyáron Monoron a 4-es mellett megálltam egy nyalásra, gondoltam, hogy egy szép nagy és csili-vili fagyizó ahol tömeg van milyen jó lehet, vettem ezervalamennyiért egy tálban pár ízt és megkóstoltam......vazze, visszavittem a boltba és pár keresetlen szó közepette belevágtam a kukájukba ahogy volt, kissé megállt a levegő......hogy lehet azt a fos albán vackot megenni?
Ez hasznos infó de én velős pirítosért is simán képes vagyok 100-120 km-t motorozni. Gondold el hogy egy jó fagyiért milyen messze vagyok képes elmenni. Én Zadarban tudok egy jó fagyist
Azért nem a mellettem lévőt mondom, mert óda még piszkos a malac
Majd elmegyünk gurulni azt jó lesz, kapsz 2gombóc fagyit, azt nyalhatod aztán béke van
Nálam egyértelműen nem csak a külső a lényeg, a belső is. Ezért megy rá konkrétan az életem, rengeteg idő, energia...