Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A szilicium karbid FET 1000V-os és már elég hatékony is.
Ezért terjednek a 800V-os villanyautók. Korábban 400V-os volt az általános.
Amúgy ja. MW teljesítmény csak házi viszonylatban sok. Ipari viszonylatban átlagos.
Mondjuk egyenlőre erre nem számítanék.
10C feletti töltés nem mostanában terjed el a kommersz autók között.
2C már jónak számít.
Mellesleg nekem a SkyRich kínai Lítium vas foszfát akkum a Hondában hibátlanul működik még mindig. Most a tesóm kocsija azzal ment haza miután megmakkant az ólmos akkuja. Szóval ha még egy évet kibír, már megérte az árát.
1 óra elég. Addig ne tedd rá a kupakot.....re igazából 6 óra eltelt a hozzászólásod óta, szóval tökmendegy 🤣
Nekem volt még olyan AGM, ahol én töltöttem bele új korában a savat, és pattintottam rá a leszedhetetlen kupakot.
Volt egy haver, aki ezt lebarmolta róla, és pótolta a hiányzó vizet, így kitolta az élettartamát, mert ugye az AGM sem valami csodaszer, csak nem lötyög benne a folyadék, annyit jelent.
A régóta felsavazott akkuval szopna a kereskedő, mert 2 év a gari általában és meg is makkan gari időn belül ha fél éve ül a polcon 😁
Gyakorlatban nem vastagabb egy ilyen kábel, mint a benzinkúton a cső. 😁
Igazából szükségtelen. Ez nem neked, mint autós jó, hanem a töltős cégnek, mert nem foglalod a töltőjét sokáig 😆
A Porsche Taycan 300kW környékén tud tölteni. A tulajdonosok petíciót indítottak hogy legyen lehetőség lassabb töltésre, mert ez túl gyorsan feltölt 😆
1MW-os töltő azonban nem hülyeség. Van is már ilyen. Kamionoknak.
Ipari elektronikákban ez nem komoly méret, van itthon - már teljesen elavult - 10 ezer amperes tirisztorom is 😃
Azt megnézném, ahogy az 50 kilós műkörmös cica birkózik a kábellel, kb. 3-4 centi vastag és kurva nehéz 😁
Én csak 140 kilowattal töltöttem a múltkor, és a hamburgert nem volt időm megenni, amíg beszedte a hazáig bőven elég villanyt.
Rosszul látod ezt... egy éve még nem létezett ilyen autó, most meg létezik. A fejlődés valós, a töltő már csak pénz kérdés, az létezett eddig is, illetve akár létezhetett is volna, ha kellett volna.
kíváncsiságból ránéztem a gógle mepsz értékelésekre a tojotánál.
Hát ezen beszartam. A faszinak fél órát csinálták az autóját és 1,5 órát számoltak el ezt reklamálta meg, a tojota meg leírta, hogy expressz szervízt kapott ami gyorsabb és hatékonyabb így valós a másfél óra elszámolás 😂
pedig vannak jó vidik fent róla a tubon szerintem meg vicces 😅
régen a tojotánál is más volt a hozzáállás. Mondjuk nekem volt hajeszom 4 az egy se látott szervizet se nagyon. Faternak volt egy korollája 8 évesen hívták vissza komplett automata váltót cseréltek benne(kezeit széttáró) A nej régi szuzukiját, úgy, hogy már 3-ik tulaj volt 2 szer hívták vissza a 3 év alatt amíg nálunk volt az autó az is bőven 5 + éves autó volt(kezeit széttáró) Volt amikor egy csavaranyának a cseréjével kellett menni szervízbe ami a csomagtérben volt mert rozsdásodhat 😅
hát biztosítóval is volt már bajom az tuti. Mondjuk autós részről pont nem. Mindig fizettek annyit amennyiből bőven megcsináltattam az autót azt még kocsmázni is futotta belőle 😅 Amikor a pajta leégett szűk 3 éve ott csengettek 2 millát azt 1,7-ből rendbe raktam mondjuk az én kb. 100 óra munkámat nem számoltam(kezeit széttáró) meg a bent égett dolgok kb. 1, 2 milkát értek visszavásárolva amire nem fizettek így kb. szűk milla lett a bukóm.(gondolkodós) Mondjuk öcsémnek a 2 éves ódiját megkaristolták a teszkó parkolóba 1,8 millát fizettek rá 3 kilóból kész lett az autó szóval vannak szélsőséges esetek vagy a nej kocsija a dácsia szalonba ott pl. csak jókat tudok mondani. (kezeit széttáró) Szóval úgy gondolom az esetek inkább hozzáállás függőek nem a törvény adta lehetőségek(gondolkodós)
Ahh,én gyava vagyok ehez. 😂
Kérd el a régit, állítólag jó poén ha ráülsz és beindítod 🤣
Cseszd meg a totyát pipi,a 15 eves 170 ezer km-es hastrat most hivtak vissza garis utaslégzsak cserere.🤣
Én ezt leírtam volna előre hogy megszopatnak aztán ha kekeckedsz akkor mégjobban 🤣 Én azért még átnézném az autót, hogy milyen alkatrészt loptak ki belőle büntiből 🤣 Amúgy ez a garancia egy nagyon szép ígéret, ezért ne rendeljek aliról mi? 😁 A biztosító is ugyanez, ma néztem egy vidit, ha nem tűzgátló gipszkarton van fent hanem sima és tűz van, akkor nem fizet a biztosító. Vagy ha nincs téligumid akkor se, hiába nincs hó 🙈
na toyota gariszervíz:(szemeit körbeforgató)
Szóval megtérdelt a pözsó tojota 2 hete ahogy már írtam. Adblús bajokat írt aztán az adblú injektornáél jött ki bőszen a kipufgáz.
A szervizt felhívom elmondom mi a bajság. első kérdésem az volt, hogy van e még gari a kocsin meg ezekre a dolgokra van e garancia. Csávó nézegeti a számítógépet azt mondja, hogy igen még dec 20-ig van rá garanciám vihetem az autót. Adott 8 napra időpontot addig itthon állt az autó a garázsba. Péntek délutánra vittem ott már nagyon a fű sem nő annyit csináltak, hogy rááltak az aknára megnézni mi a baj. Én nem vártam meg mondtam majd hívjanak. HJétfőn délelőtt érkezik is a telefon, hogy igen az a baj amit mondtam de felhívták a tojotát és azt mondták erre az alkatrészre nincs garancia(szemeit körbeforgató) Hát ekkor egy kicsit elborult az agyam talán kelletlenül is beszéltem de elmagyaráztam, hogy nem azért hagytam ott kb. 1 millát néhány olajcserére, ha valami baj van garancia időn belül rögtön lepattincsanak(fejét fogó) Mondta, hogy ő ezzel nem tud mit csinálni, mert nem a szalon adja a garanciát, hanem a tojota magyarország. ők fizetik ki nekik is a garanciális javításokat és ő azt mopndta erre nem ad garanciát(kezeit széttáró) Mondja is a faszi, hogy 82 ezer forint lenne az alkatrész. Mondom oké és a munkadíjat azt ugye nem számolják fel legalább mert azt önök adják. önöktől vettem az autót és lelkesen önökhöz hordtam kötelező szervizekre is(kezeit széttáró) Azt mondja ő azt nem tudja de mindjárt visszahív megkérdezi(kezeit széttáró) pár perc visszahív. Mondja mivel az alkatrész nem garanciás így a munka sem az 150 ezer forint lenne a műsor megrendelem e a munkát? Mondom nem a kirendeltségvezetővel szeretnék beszélni. Mondja oké nem tudja fejből a számát mindjárt visszahív. Na visszahív megadja én felhívom a számot. Gyorsan kiderült nem a képviselet vezetőjével hanem a szerviz vezetővel beszéltem(szemeit körbeforgató) Annak is elmondom a problémám elmondom azt, hogy még egy csereautót sem adtak a 4 éves 110 ezret futott tojotám meg szar és nem az én hibámból. Mondom ha kifizetem az alkatrészt legalább adják a munkát hozzá ingyen ami úgy sem nagy kunszt egy imbusz kulcs kell hozzá meg egy szoftverezés(kezeit széttáró) Azt mondja ez is mint a másik, hogy ő nem tud mit tenni ez van de megrendelem e a munkát?
Mondom nem is magával akartam igazán beszélni hanem a főfőnökkel de nem rendelem meg a munkát addig amíg legalább a munkadíjat nem állják. Mondom álljanak ki vele délután viszek egy független szakértőt meg egy hatósági emberkét azt átnyálazzuk ezt a garancia kérdést mert nekem ez elég zavaros sztori(kezeit széttáró) majd elköszöntünk. KB. 2 percen belül hívott vissza a másik koma, hogy hát még is csak nekem van igazam megnézték újból a számítógépet és az én évjáratú kocsimra ilyen olyan alvázszámmal még is csak van garancia 😂 Mondom hurrá én inkább nem firtatom ez, most hogy jött ki az a lényeg, hogy csinálják meg ingyen a kocsit 😅
Ez volt hétfőn. ma telefonálgatok, hogy hol tart a mutatvány mert alkatrész 1 max két nap a művelet kb. fél óra aztán eltelt egy hét. Mondják, hogy kicserélték az alkatrészt de továbbra sem jó az autó mert el van tömődve a részecske szűrő nem tudták kényszerregenerálniők ezt meg nem tudják tisztítani csak cserélni az meg 850 ezer és arra már tényleg nincs garancia. 😅 Mondtam neki én már akkor mondtam amikor bevittem, hogy nem csak a részecskeszűrő van eltömődve hanem az scr katalizátort is teleköpte adblúval valszeg kikristályosodott az a szar és nem megy át a kipufogógáz a rendszeren ezért nem lesz jó a kipufogó gáznyomás érték. Mondom le kellene szedni a tagot oszt ki kéne takarítani. Azt mondták ők erre nincsenek felkészülve ők alkatrészeket nem javítanak csak cserélnek(kezeit széttáró) Úgy, hogy elhoztam kb. ezres fordulaton hazamerészkedtem vele 20 kilométert. Szűrős mosós emberrel beszéltem megcsinálja csak le kell szedni a kipufogót az meg itthon nem megy vinnem kell autószerelőhöz a 110 ezret futott garis autómat 🤣 Nem tudnék szép szavakat megformálni mi a véleményem a hozzáállásról így inkább nem is írom és osztom ini nézetét ha még egyszer új autóm lesz még a legelső alkalommal sem viszem el a szervízre 40 ért megcsináltatom itthon az olajcseréket a 150-250 helyett. Ehhez képest a nejjel 1 éve a dácsiánál más volt az eljárás kapott 2 hétre autót amíg nem jött meg az aliról az alkatrész a szervízbe. A múltkori kötelezőjén valami lengécsillapítót kellett kicserélni mondták, hogy az nem garis egyébként gombokért volt hozzá náluk és a szervizért meg nem számoltak pénzt. Konklúzió: szóval ha lesz új autó az csak is dácsia lesz 😂
Hát ezt nem tudom, lehet wifis lesz 🤷‍♂️🤣 Amúgy csak azért raktam be mert ment itt a vita a múltkor, hogy 450 vagy 500V-os a fet, erre ezek meg 1000V meg 1000A-es töltőt csinálnak 🤣
Ez egy sima lózung - mármint a hír - nem is lesz belőle semmi. Pont, mint a hidrogénhajtású autó, mert ugyan van, csak hol tankolsz, de még inkább mint a Star Trek, térváltással utazok.
Aha,ahhoz a töltőhöz ha sorozatban lesz nem lesz elég rezünk,meg milyen vastag kanoc kell hozzà,elbirja a pllázacica is? 😆