Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

És a 2.5kW-os beltérinek mekkora a felülete és mekkora deltaT-vel adja át a hőt vízben? Nyilván nem hideg vizet akarok keringtetni a 6mm-es csőben es azt átadni a levegőnek. Pont fordítva, ott van az ordas nagy felület ami a hőszigetelő levegőre van méretezve, az vízben legalább a 100x-orosát tudja. De jólvan, majd beszámolok mire jutottam.
Arra jobb a vadkamera, igaz nem látja a behatoló, de épp ezért nem is iktatja ki persze ez már csak utólagos kármentés, de a semminél jobb. Mi a mozgásérzékelős helyett áttértünk az állandó körbe világításra mióta lekapcsolták illetve jelentősen csökkentették a közvilágítást.
Erre mondtam hogy nem a kw számit hanem a felület. A téglányi cucc pont jo csak a lemezek száma nem mindegy. Erre vannak ökölszabályok is, meg lehet méretezni is. A höszivattyu nem csinál csak 70-75 fokos meleg höszállito közeget adott áramlási sebesség mellett. Ehhez képest egy gáz kazánnál más az áramlási sebesség is és a primer vizhömérséklet is. Az elektromos betét többszáz fokos felületéröl ne is beszéljünk. A hömérlegnek valahogy össze kell állnia.
De majd számolj be mire jutottál. Ha ilyen egyszerü lenne a történet nem ölnének höszivattyukba temérdek.pénzt, amikell azért szintén van gond mert korántsem mindegy milyen éghajlatra van kitalálva a müködési paraméter, ez leolvasztáskor szokott leghamarabb elöjönni.
Volt aki a klimát akarta leegyszerüsiteni egy beltérivel, amin kut vizet forgat mert hasonlo alapokon mint te kiszámolta kb olyan hideg. a viz is meg szivattyu is ugyanugy viszi a közeget.
Adtam ey bontott beltérit is neki ingyé, hogy még ez se kerüljön pénzébe.
Következö évben vett egy klimát tölem.
valami ilyesmi "gagyibb" szettre gondoltam első körben:
https://www.alarmkucko.hu/Akci...
végülis van mozgásérzékelős lámpa, nagyon nem kell sötétben felvenni csak kevesebb fényben
Nem értem milyen felületet hiányolsz. Egy elektromos fűtőbetétnek mekkora a felülete? Vízben sokkal jobb a hőátadás. Ott vannak példakánt a lemezes hőcserélők, egy téglányi cucc és 16kW. A hőérzékelőket simán bedugom a vízbe, szabályozzanak arra nyugodtan, max valahogy vízhatlanná kell tenni őket.
Éjjel a szines is.átvált fekete fehérre. Éjjel arcot felismerni a kamera saját infrája mellett elég szükös de ezen könnyü segiteni egy külön felszerelt nagyobb infra fényvetövel
Nem tol nagyobbat, mert ugy se tudja leadni. Mondjuk azt se árt megnézni ebben a felállásban mit szól a kültéri hogy csak 6kW van rákasztva.
Az tud vinni még ezek mellett is.egy 5 kW beltérit.
De kiváncsi leszek hogy oldod meg a beszivott levegö hömérséklet értéket (ennek az érzékelöje a beltéri elején vagy tetejln van a höcserélö elött) illetve az elpár hömérséklet jelet (ez a beltéri höcserélö alján van a csökigyóra dugva. Ugyanis ezek határozzák meg a kompresszor fordulatot és teljesitményt.) Jelen esetben pont a felületed nem lesz meg. Összességében sincs egy négyzetméter az egész, márpedig kW-onként kellene asszem 1.4
azért nem kell éjjeli szines fény...... mert minek, nappal is színtévesztő vagyok 😁
az a lények ha ár szarozok vele akkor olyan legyen amin az arcot fel lehet ismerni akár éjjel is
mondjuk az egyiket mindenképp jól magasra akarom tenni hogy a cigó kertszomszéd is lássa hogy van ilyen, az akár szarabb is lehet mert fentről amúgy se sok mindent látni
A paksi mogyoró vajon éjjel zölden felsejlik a pizsama alól? 🤔
Értem, nem akarom meghekkelni az egész rendszert. Annyi lenne a terv, hogy megvenném a multi kültérit, ami tud 9kW-tal fűteni. erre ráköttetnék egy hozzá való 2,5 és 3,5 kW-os beltérit. a nagyobb menne a falra normál üzemben, a kisebbet meg szétbontom és a hőcserélőt belekúrom egy cefréshordóba, amiben egy szivattyú keringteti a vizet a padlóban lévő csövekkel egyetemben. Az saját elektronikája rá lenne kötve nyílván. Kizártnak tartom hogy vízzel ne tudnék annyi hőt kivenni a hőcserélőből mint normál levegős üzemben.
Annyi lenne csak a kérdés, hogy a kültéri tudja hogy az csak egy 2,5kW-os beltéri és nem tol neki annyi kakaót mint egy nagyobbnak? Vagy csak a hőmérsékletekre szabályoz, mert akkor semmi gond. Ezzel az egész felállással spórolnék durván 1-1,5 misit a gyári vizes rendszerhez képest és még klímám is lenne.
Az asszony melóból éjjel a kutyát nézi és beszél hozzá oszt azon szórakozik mit reagál. 😏 😂
Hát, eleve a kamera is inkább negyvensokezer mint 10-12. Aztán.itt is az a jobb amiben két kamera van, nappalra egy szines éjjelre egy FF. Ha zoomolni is akarod még lóvé. A rögzítő nem drága egy jobb nyolc csatornás már kijön 50-60 körül. Abba még kell két vinyó, na az is lesz kb annyi, 1 T per darab már szinte mind tudja kezelni.
Szóval ha a füszálon látni akarod a hangyát az nem olcsó de nem is elérhetetlen. Kérdés van e szükségerre. Nekem tizen éve még a 2Mp kamerák.vannak fenn, nem.borotva éles a kép de amit látni akarok arra pont elég. Inkább fontos az hogy minden kamerát lásson egy másik hogy ne tudják lebaszni őket, illetve áram kimaradás esetén is menjen.
Tudja. Mindegyik felismeri a saját, rátelepithető beltériket. Pl egy 2.5 kültéri nem fog elindulni egy sokkal nagyobbal. De multiknál is meg van az összerakhatósági táblázat.
Többnyire már egyvezetékes digitális a kommunikáció és 230 V-ra ültetett egyenfeszültséggel megy, kb 10-15 V nagyságrendben, általában a nullához képest.
Az inditási jeleken kivül megy a hőmérséklet jel is, tehát egy komplett beltéri panelt kell szerezz a rádugott perifériákkal együtt. Van amit be lehet csapni van amit nem annyira.
Mondtam, hogy nem ugy megy az hogy fogunk egy fasza kültérit......on-off-ost kellett volna szerezni az megy minden nélkül mert csak relék vannak benne. Nyilván az meg nem.H tarifázható ha ez az igény is meg van. De ha egyszer mégis beindul lesz még pár probléma amit meg kell oldani, szabályzási meg leolvasztási téren is.
A vizoldali hőcserélőt is kurva jol kell méretezni, nem kw hanem felület számit. A levegő levegő átadás másabb mint a viz levegő.
erre lennék kíváncsi milyen egy normális kamera rendszer.....
persze ne legyen egy ökör ára, ilyen felhő meg hasonló dolgok nem érdekelnek, nem fogom a telefonon nézegetni azt hogy a kertben mikor szarik a kutya
Ismered a gree rendszert? Tudsz esetleg pár infóval segíteni? Hogy kommunikál a kültéri-beltéri? A kültéri tudja hogy milyen beltéri van rajta?
Ez kikerülhető egy normális kamerarendszerrel. A felbontás nyilván összefügg a tárhellyel is, de két vinyó a legtöbbe belemegy.
Nekem akkor költözött ki a beltérből a kínai kamera amikor véletlenül beleugatott valami kínai csóka egy pillanatra. A lépcsőházat nézegethetik 😁
Sokban, amennyiben a nyakában volt a gopro. 😥
Tettünk fel és kiderült, hogy akkor lesz max. felbontás ha előfizetünk a felhő szolgáltatésukra, de amúgy így is elfogadható még éjjel is világítás nélkül, ha nincs maszk akkor felismerhető az orca.
Lemaradtam... hogy is függ össze az elpusztult kutyával a kamera? Tán megmérgezték?
Pont kamerán agyalok, kutya mégis letette a kanalat. Nem is lesz mostanában másik. Úgy megrázta a családot.
na
ma feltetetett egy kamerát a szembe szomszéd is most már csak nálunk nincs ilyen kacat
mit kellene feltenni ami ér is valamit, mert az egyikét néztem elég siralmas képe van
ha már baszakodok vele napokig akkor legyen már normális képe
2-3-4 kellene ezt még nem találtam ki de a 2 biztos de inkább több
mind kültéri, esős-napfényes helyre menne
simán vállalnám
a fenének sincs kedve mindig cipelni a szarokat
Bőr alá ültetett chipbe tenni mindent még a telót is. 😁