Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De minek mérjen? Hálózatról le van választva. Épp mint a te invertered az átkapcsoló által.
De mint mondtam engem nem zavar csak ne állitsátok hogy ez megfelelő minden tekintetben.
És egyre több ilyen mókolás lesz, fele ennyi hozzáértéssel. Téged azért egy elég jó ismeretanyaggal rendelkezőnek tartalak az átlaghoz képest de ezzel azért nem lehet minden háztatrásban találkozni.
Ini az pont leszarja ha valakit agyonbasz az áram.Ezt írta a saját kókányolására is.Ha ég a háza ez a marha nincs otthon,a szerencsétlen tűzoltó mit csinál,villanyóra le.Gondolom jelzés továbbra sincs hogy ott van bármi más is,vagy hogy egyáltalán az a kapcsoló hol van.De erre is csak azt írta,így járt.
ganz kk kapcsoló lengyel változata
1-0-2 állás esélytelen a 2 hálózat érintkezése, max ha fejszével verem szét és pont összeér a 2 vezeték
azért most mi kőkeményen 2 dologról beszélünk.....

az hogy a kolléga mérés nélkül fogdossa a vezetéket az fura , még mérni sem kell csak azt a csipogós szart mellétenni és még most is élne
én a 24 voltos szarokat is megnézem a melóban vele nehogy megbaszon az áram

amúgy ha erre jársz megnézheted a rendszer még fizetek is érte hogy összeírd mit csináljak még vele
Melyik részét?
Azt, hogy tiltják, vagy azt, hogy ez fentebbről ömlik?
Milyen feltételekkel, műszaki megoldásokkal, mekkora légköz az érintkezők közt? Mi zárja ki a véletlenszerű vagy meghibásodás általi kijutást? Reteszelések?
Nem szánalmas, csak rendőr a lelkem... esze ennyi... 😅 Azt sztem nem is tudják (se a parancsnok, se az állomány) hogy a teló a PC USB-jén is töltődik 😂
Pesten Rottenbilleren egy lakás full csak.azzal volt vezetékelve......semmi más, csak átlátszó szigetelésű gyengeáramú vezeték, talán 1-es. Meg elvakolva egy kismegszakitó a falba amivel lopták az áramot. Szerencsém volt mert le volt verve aztán lusták voltak kipiszkálni a vakolat alol.
nincs tilva még mindig 😂
egy valami van tiltva:
a közüzemi hálózatra nem juthat ki az inverter árama
ez minden esetben megvalósul
Felőlem azt csinál mindenki amit akar. Én ne legyek a közelében.
Sorold, amik.alátámasztják a megoldásaid is, de szabványokat vagy azok által javasolt megoldásokkal egyenértéküeket is. Mert a neten itt ott talált rendelet csak egy dolog. A villamosságra elég szigorú szabványok léteznek, azt se hagyjuk ki.
Másrészt: ugye azt sem tiltja egyetlen előirás sem hogy egy áramszolgáltatói kikapcsolt ingatlanra a szomszédból hosszabbitón áramot át vigyél. Nincs semmilyen tiltás. Arra sem, hogy az egész kikapcsolt házat rákösd mert akkor lesz mindenhol áram és igy azért mégiscsak komfortosabb. Arra sincs semki.hogy ezt a hossazbbitót ne lehetne ki.be dugdosni a másik portán, meg arra se hogy hogyan legyen bedugva.
Ez.mégis pár éve egyik ismerős szolgáltatói dolgozó életébe került. Család, gyerekek.........csak hát azba fránya dugvilla lehet mégse midegy hogy van.bedugva, mert ugyan azt tudták hogy a leszerelt villanyóránál melyik két vezetékre kell rákötni a hosszabbítót.
Ezt a szerencsétlent meg kiküldték visszakötni, és megfogta a tetőtartót meg a levágott szigeteletlen nullás csatlakozóvezetéket amire a forditva bedugott dugvilla pont a fázist tolta ki.
Egy cigót se baszott agyon az áram a házbő,a de ezt aki dolgozni ment oda sikerült.
Meg aztán csak saját látott dolgot jónéhányat tudnék.sorolni ami jó ötletnek tünt meg aztán mi.baj lehet belőle.
...mint ahogy a régi, szalagantenna kábellel a csibekeltetőbe az áramot az infralámpába?
Bevallom, én ezt kétkedve fogadom.
Azt kellene megértened, hogy van olyan, ami biztonságos, van olyan, hogy jó szerelő, de több van, ami ezekkel ellenkező értékű.
És mivel az okos a legrosszabbra készül, mert akkor nem éri kellemetlen meglepetés, ezért tiltják. Miért is kell a motorodat két évente elvinned műszakira, pedig te csak nyomatékkulccsal, EBC fékbetéttel és gyári manuállal alszol?
sorold a jogszabályokat ami szerint tilos...
jövő héten meg tudom sorolni ami szerint meg nem, most nincs annyi netem hogy megkeressem
egyáltalán már a bíróságot sem értem hogy kerülnék oda....
Vagy egy sima vizmentes kapcsoló. Az többnyire mindenre alkalmas, legalábbis ahogy eddig láttam sokcélú eszköz.
Akkor tudom: Ganz KKM1
Az nem a kapitány határozta meg sajnos.
Ez egy sokkal rátermettebb , hozzáértőbb, felsőbb "vezető" fejéből pattant ki.
És ezért az ötletekért lehet, hogy milliókat markol fel havonta. 👏
Tehát nem.szabályos. Magyarázhatod, biróságon nem állja.meg a helyét. Amig nincs baj nincs baj.
Ha meg van akkor is csak megy a tátikázás hogy de hát miért? Van amit nem értenek meg az emberek mert nem értenek hozzá.
Te sem maradsz le a mindenhozzászólástkiforgató szolgák versenyében. 😂
Tied a gold 👌
plnálam kapcsoló van, evvel teljesíti azt a feltételt hogy nem megy vissza az áram
jogilag rendben van, ellenben a kivitelezés lehetne jobb is
de
az inverteren olyan hogy van ac be és ac kimenet
szóval egész házat le lehet kötni a hálózatról és az inverter táplál mindent
egyedül egy vezeték megy az inverterbe és erről pótol mindent
nekem csak azért kell a kapcsoló mert egy gagyi klón inverter és generál 3-9 amper meddőt ha kevés a fogyasztó és ordít minden ventillátor benne
Eleve bármilyen kapcsoló nem megfelelő, akármilyen légköz az érintkezőknél és mechanizmus nem lehet a biztonságos és emberi hibás beavatkozást kizáró eszköz kell.
https://www.google.hu/search?q...

Ugye, aki a linken láthatóakat elkövette, az választja majd szét a két rendszert?
Tehát elvileg az átkapcsolós módszer jó, de sajnos az emberi tényező miatt tiltják ánblokk.
Az akkupack sem szigetüzem. Mármint ha a hálózatra termelő inverterhez kapcsolódik
...meg amit beszéltünk, az EPH mégiscsak közös.
Gulyás nyilatkozatából nem ez jött le nekem mert azt mondta, hogy ezután kénytelen akksit is telepíteni aki napelemről akar üzemelni és nem emelte ki, hogy csak azok akiknél nincs hálózat, persze sokszor mondtak már olyat aminek pár óra múlva pont az ellenkezőjét állították. Tehát akkor mégsem Ininek volt/van igaza.