Szia!
Nálam a kormányra rögzíthető szivargyújtó két okból nem "játszott", mert nem fér el a Busa gyári kormányán (és nem is lenne olyan esztétikus) és nagyon drágák..., így bementem a Norautóba és vettem egy autóba való dupla szivargyújtót (kb 1000Ft-ért), amin még egy piros led visszajelző is van ha feszkó alatt van. Így egyszerre két dolgot is lehet csatlakoztatni, ami azárt jó nekem, mert az akkumulátort is a szivargyújtón keresztül tudom tölteni és nem kell hozzá mindig lecsavarozni az ülést a töltéshez! Pont bepasszolt a műszerfal és a plexi közé, így az eső sem éri... A hátsó ülés alá, ahol a szerszámos van tettem egy áramtalanító kapcsolót saját biztosítékkal, hogy ha mosom a motort akkor ne csínáljon zárlatot.
repelikjozsef! És van aki szenilis is! Most olvastam még csak a gyorsváltós sztorikat! Látom nem változtál! Nem szálsz vitába még midig. Pedig az igazadért harcolnod kellene! Az kevés, hogy én és még páran tudjuk, az igazat de had tudja meg mindenki, hogy nem te vagy az aki magyarázkodik! Basszus! Most nagyon morcos lettem!
Nálunk kapsz vízhatlan töltőt amiről ha lecsavarozod (opció) a tartó részt, bárhová elhelyezheted. A gyári idomot én sem értem hogy ki és miért fúrja meg?
Link: http://www.darazsgarazs.hu/ter...
Egy autós USB töltőre, egy "fedeles" szivargyújtós aljzatra kb 20 cm kábellel, és 2db krimpelhető szemre lesz szükséged. Az aljzat vezetékére ráteszed a két szemet, majd az akksi megfelelő pólusaira rácsavarozod a szemeket. Aztán az akksi tetején levő gumipánt alá benyomod az aljzat fedelét, és gyakorlatilag idomfúrás nélkül meg is van töltő helye. Majd a töltőt bedugod a helyére, és elkábelezed ahová szeretnéd. Nekem a gps-em gyári töltője pont elég hosszú volt, hogy a tank mellett elvezessem a navigációig. Tehát az eddig befektetett összeg kb 2000 Ft volt, plusz 10 perc szerelés. Ha nem használod a töltőt, akkor szépen kihúzod, és nem fogja leszívni az akksid, valamint igy vízmentesebb is lesz az egész cucc. (A töltőben van bizti, így van védelme is.) A gps-hez meg gondolom van töltőd, és ha elég hosszú, és nem a tank alatt vezeted, akkor nem is kell másikat venned. Első lépésként nézd meg van-e elég helyed az ülés alatt, mert nem tudom a busának hol van az akksija. Tudom, hogy így csak USB töltőd lesz a kormánynál, de minden rejtve marad. Remélem tudtam segíteni.
Szeretnék a mocira GPS töltési lehetőséget rakni, de nem szeretném az idomot megfúrni a motoros szivargyújtóhoz. Csak egy kábelt akarok elvezetni a tank alatt, előre a kormányhoz.
Viszont nem tom hogyan tudnék a 12 V-ról USB feszkőt csinálni. Vki tud vmi kész megoldást mocira, amit nem kell forrasztgatni?
Nálam a kormányra rögzíthető szivargyújtó két okból nem "játszott", mert nem fér el a Busa gyári kormányán (és nem is lenne olyan esztétikus) és nagyon drágák..., így bementem a Norautóba és vettem egy autóba való dupla szivargyújtót (kb 1000Ft-ért), amin még egy piros led visszajelző is van ha feszkó alatt van. Így egyszerre két dolgot is lehet csatlakoztatni, ami azárt jó nekem, mert az akkumulátort is a szivargyújtón keresztül tudom tölteni és nem kell hozzá mindig lecsavarozni az ülést a töltéshez! Pont bepasszolt a műszerfal és a plexi közé, így az eső sem éri... A hátsó ülés alá, ahol a szerszámos van tettem egy áramtalanító kapcsolót saját biztosítékkal, hogy ha mosom a motort akkor ne csínáljon zárlatot.
Van még egyébként.
Nem próbáltam még ki,mert sajna elcsúsztam időbe.....
Viszont tegyél el ilyet nekem is,beugranék érte kedd körül....
Köszi....
Link: http://www.darazsgarazs.hu/ter...
Csak hogy ne kelljen az ebay-ről vadászni.
Valaki nem tudja honnan lehetne szerezni, a képen látható kuplung deklit, meg nyomólapot?
Köszönöm előre is!
de elbénáztam.....jesszusom!
Szeretnék a mocira GPS töltési lehetőséget rakni, de nem szeretném az idomot megfúrni a motoros szivargyújtóhoz. Csak egy kábelt akarok elvezetni a tank alatt, előre a kormányhoz.
Viszont nem tom hogyan tudnék a 12 V-ról USB feszkőt csinálni. Vki tud vmi kész megoldást mocira, amit nem kell forrasztgatni?
Kinek milyen megoldás van? Minden ötlet érdekel!
Előre is köszönöm a segítségeteket!