Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mindenkinek aki speakel Englishul es szeret readelni: http://viqe.wordpress.com/2011...
Gösseres vagyok
Akkor nagyon nagy mákod van
...Mintha láttam volna a spejzben a polcon pár üveggel belőle...?!
Melyik márkából, és világost, barnát vagy búzát?
Nekem elől 1-el kevesebb hátul 2vel több fog van rajta és pörög mint még soha és emeli az elejét ha odacsavarok neki még 4.-be is!
Gyere el hozzám adok egy gyári hátsó lánckereket. 20000 van benne és nem látszik semmi rajta. 2 sört kérek cserébe
kb. igen, egy picit még rövidebb lenne az áttételed, mint a gyári, de az nem probléma, kérdés, hogy a lánc nincs-e annyira megnyúlva, hogy kisebb első és hátsó lánckerékkel már ne lehessen megfelelő módon megfeszíteni, mert a lentebb, általad vázolt helyzet esetén azért jó 10 milliméterrel hátrébb kell tenni a tengelyt a villában.
És mi lenne ha hátul meghagynám a 38-ast és előre felraknék egy 16-ost? Ha jól logikázok akkor visszakapnám a gyári áttételt és megsporólnék egy hátsó fogaskereket?! Vagy tévedek?
Szerinted gyári áttétellel pontosan mér a kilométeróra?
Akkor megmondom, hogy kb 10.000-es fordulatnál mutat 300-at, mikor is kb 270 a végsebesség.
És a fogyasztást meg a motor élettartama....? A kilóméteróra meg akkor nem lefelé, hanem felfelé csalna (nem mintha annyira számítana).
De ha semmivel nem kerül többe, akkor nem jobb, ha egyből a tutit veszed meg? egyetlen hátránya, hogy a végsebesség csökkenni fog picit, kb 15 km/h-val, ha ez zavar, akkor tényleg inkább a gyári áttételt rakd fel. Viszont szinte sehol nem kell visszakapcsolgatnod, 60 felett mindent megold erőből a gép.
Szerintem a 18/38 után ha vissza kapja a gyári áttételt azzal is olyan érzés lesz mintha új motoron ülnék!
Mindenképpen légkulcs kell hozzá. És ha rám hallgatsz, akkor 16-ost vegyél előre, mert sokkal jobban fog vele viselkedni a motor.
Sziasztok!
Mi a trükkje az első lánckerék leszedésének, és tudna valaki abban segíteni, hogy Budapesten hol tudok venni a Busához 17/40-es lánckereket és melyik márkát érdemes belőle venni is kb mennyibe kerül?
Előre is köszönöm
Sajna a régi busa lánckerekei nem kompatibilisek az újéval...
ok jó lehet még