Én is kaptam ilyet a motor vásárlásához. Elmentem kipróbálni, de nekem nem jött be. 30+ fokban egy kis pályán kellett idétlen bolyákat kerülgetni. Szegény motornak mindvégig ment a ventillátorja. Elméleti oktatás unalmas, gyakorlati meg tényleg annak kell, aki még fékezni se tud. Szerintem add oda valakinek, aki tényleg most kezdte, mert aki már motorozik egy ideje, annak rém unalmas lesz
Minél inkább gondolkodom a dolgon, annál inkább úgy érzem, hogy nem veszem igénybe az ajándék képzést. Ezt írja az imsertető:
Az "Aktív" kurzust azoknak a motorosoknak ajánljuk, akik friss jogosítvánnyal rendelkeznek vagy több év kihagyás után kezdték újra a motorozást, illetve akik régebb óta, de alkalomszerűen használják motorjukat.
Nem tartom magam nagyra, de az elmúlt két és fél évben motoroztam kb. 25e km-t, abból rengeteget a Bükkben és egyéb szerpentinen, országúton és városban egyaránt. Így nem hiszem, hogy egy friss jogosítványosokra szabott egynapos tréningen oly sok újat tanulhatnék.
Anno mikor én is megvettem a kutyát,nekem is volt ilyen ajándék hozzá,de nemmentem el,és vmi ügyintézö felhivott,hogy kapok akkor egy ajándékcsomagot.Megörültem mikor megkaptam a csomagot,egy Erste Leasing kék polo,és kulcstarto volt benne
Egyébként tegnap munka után voltam kint a Bükkben és nagyon jól éreztem magam, viszonylag tiszta volt az út, nagyon kicsi a forgalom. Elkezdtem gyakorolni, hogy kanyarodás előtt kicsit kiüljek a belső ív felé és úgy érzem, hogy elég jól ment, mert nem tettem instabillá a motort és hasonlók, magában a kanyarban pedig nagyon szépen fordult és biztonságosnak is éreztem.
Úgy teszek majd valószínüleg, ahogy tanácsoltátok, vagyis elmegyek az ajándék képzésre. Ugyanakkor nem tudom, hogy az mennyire hasznos, mert az a képzés tulajdonképpen az alap (aktív) képzés tematikájára épül.
Ami engem igazán érdekelt volna, az a mester képzés, aminek jó része a pályán zajlik és a pályamotorzásra tanít. Azt azonban csak akkor lehet megcsinálni, ha előtte már elvégeztél egy "alap" tanfolyamot.
Látni lát.Simán.Csak szelektál az agy.Törli a rövidtávú memúriát.Els se jut az info a magasabb tudatig.
HD sokat ezért veszik észre jobban.
Mint egy karácsonyfa úgy néznek ki.
Autónak nézik.
Ez nem teljesen fedi a valóságot.
Valahol olvastam egy tanulmányt hogy az emberi agy a veszélyes dolgokra öszpontosít.
A többit egyszerűen nem engedi tudatosulni.Ez régen mondjuk volt a tigris meg farkas meg ilyenek.A makimajomra fel sem figyelt.
Mostanában ez úgy működik hogy ha két lámpa jön az veszélyes arra ösztönösen figyel ha egy jön akkor az olyan mintha ott sem lenne.
Hiába néz jobbra balra figyel rádnéz az agy kihaggya mintha ott sem lennél.
Persze ez nem mentség a béna,bamba,hülye,figyelmetlenségre.
De volt már hogy 3-4 jobbra balra után én is nekilódultam és jött a biciklis pedig figyelek kivált a motorosok miatt.
Gondoltam ide írók, mert ti sokat turáztok. Lenne egy 3 hete teljesen újonnan vásárolt Pirelli Diablo Supercorsa sc03-asom. Közepén szinte új szélén még van használható rész. Teljesen hibátlan állapotban. Magyar közútakon törvényesen használható!
30.000-ret kérnék a szettért. Képeket küldök, ha valakit érdekel.
Üdvözlettel:
Norbi
Velem már többször előfordult hogy az autósok figyelembe sem vesznek , szembe néz velem , látja hogy jövök , elsőbbségem van és kijön elém mintha ott se lennék . A nemzetközi jelzést mutatom neki / Anyád@t b@sztd szét a ravalatozón / és még neki nem tetszik ! A motorost nem nézik semmibe , ez a tapasztalatom
Ez egy más téma , de most ez jutott eszembe ........
Szevasztok.
A mai motorozásom termése:
Szabályosan haladtam egy 4 sávos ut,belsö sávjában,amikor utolértem egy nyerges vontatot.Megvártam még kihuzodik a külsöbe,majd a következö pillanatban egy nagy csattanás,majd megszédültem.A nyitott potkocsirol lerepült egy fél öklömnyi kö,ami a fejemhez csapodott a homlokomnál,a plexi fölé.Megszédültem,majdnem eszméletem vesztettem,de volt idöm fékezni és leállni az ut szélére.Pompás.Hozzáteszem,mindez ugyan ott volt,ahol 2 éve a sulyos balesetem. . .
Valaki nagyon vigyáz rám onnan fentröl,azon a helyen. . .
Én nem jártam ilyen akadémiára,a használt motorhoz nem adtak ajándék képzést,úgyhogy ez nekem kimaradt...
Viszont idáig egy huszast sikerült belepörgetnem a GSR-be,amit
nagyon szeretek,és az itteni csapattal együtt töltött kilométerek számomra felértek egy utcai "tempó" képzéssel...
Én azt mondom,hogy mindig tanulok valami újat,és egy-két pályanap
ami nekem jórészt eddig kakucs volt sokat javít a tudáson
amit ajándékba kaptál,azt használd ki,de többet ne rakjál bele,,,,,,,,,,,inkább nyarald el menjél 4 Kakucsot oszt jóvan szerintem kérdezz meg nálam okosabbat Báááárrrrrrrrrr olyan itt nincs Mi voltunk Fndivel anno ,annyit megér ,,,,,,,,,,,,
Üdv: Norbi