Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

helyesbítek. Te, raks, teknó még ugyanahhoz a parányi kisebbséghez tartoztok 😁
Basszátok meg mi az, hogy szülőföld? Benneteket a föld szült, nem anya?(kérdőjeles)
Bár van itt köztetek olyan akiről elhiszem, hogy nem anya szülte 😂
Mit ideológizáltok már ilyen faszságon? Minenhol a pénz a haza(meghajlós) Ha pénz van minden van(kezeit széttáró)
én úgy gondolom a haza az az ahol jól élni
akiért vármit megteszel azért mert van értelme
az hogy ott születtél-e vagy az őseid ott éltek-e az a mai világban már kisebb szereppel bír
régen persze ez másképp volt rengeteg ember nem ment a szülőhelyétől 50km messzebb egész életében
szóval a haza az ahol élsz építed és nem "szopat be" se a vezetőség se az egyéb tagjai
Kerdes minek irkalsz ide?
Nekem a hely ahol élek a családommal, ahova haza megyek munka után....
És ennek örülsz? Az igen!
De utána megy. Én is pallet-el fütök és az is drágult. Most kellene hogy a legolcsóbb legyen, de nagyon drága. Viszont mivel hatákony a rendszer, igazából nem ver földhöz a fütés...
Akkor nem. 🤐
Nem
Nem?
Ez mem igy van.
Nemzet mint olyan még 200 éve sem létezett illetve rendi nemzet igen, de abba csak a nemesek tartoztak, a mai nemzet fogalma éppen ennek megdöntésére a francia felvilágosodásnak nevezett mozgalomnak köszönhető mely a feudalizmust akarta a rendiséggel együtt eltörölni és innen vette át minden állam szép lassan ennél fogva ha csak valaki nem a nemességével azonosítja az ősi nemzet fogalmát akkor igazából nagy múltra nem tekinthet vissza.
Igy van. Ezt mindenki maga dönti el. Van akinek még a föld se.....a mostani multinacionális eu fóbiás usa mániás világban egyre kevesebben foglalkoznak ilyen gondolatokkal. Pedig haza nélkül nincs nemzet.
A második mondatban írja, hogy a szülőföld a folytatás csak ennek az ideologizálása. Amúgy nincs ezzel semmi baj mert neki ez.
Nem, nem a föld. Épp azt irja hogy több annál. De van aki ennyire sarkitja, igazábol mindenki maga dönti el.
Tehát a föld. Akkor ez alapján az őseink Álmos és elődei hazaárulók voltak mikor elmenekültek a hazájukból és feladták ősi kultúrájukat, ahol szüleik és ők születtek stb. na meg földrablók hisz elvették az előttük itt lakóktól. Olyan sokszor hivatkozunk a hazára és csak kíváncsi vagyok kinek mit jelent és miért, amit idéztél egy magyarázat arra miért a föld a haza viszont minden föld valamikor más "hazája" volt és ha háborúzunk akkor lehet, hogy újra másé lesz.
És neked?
Neked mi?
Valójában azonban a haza sokkal többet jelent nekem. Az én valódi hazám elsősorban a szülőföldem, ahol a világra jöttem, ahol a szüleimmel élek, a barátaim, az emlékeim … egyszóval az, ahova minden odaköt. A haza jelenti az otthont, családot, nemze tet, ahova mindig hazavágyom majd, bárhová is sodor az élet. A haza az, ahol büszke lehetek őseinkre, múltunkra, történelmünkre, hiszen oly sokszor megpróbáltak minket már leigázni, de mi mégis mindig talpra álltunk, mert erősek vagyunk. Büszke vagyok tudó sainkra, művészeinkre, íróinkra, költőinkre, akiknek sokat köszönhetünk. A haza egy nagyon nagy érték, mely őrzi kultúránkat, hagyományainkat és anyanyelvünket. Örökké a szívünkben van, soha nem felejtjük, bármi is történjen. Számomra megnyugtató érzés, ho gy van egy hazám, ahova tartozhatok, ahol otthon érezhetem magamat, itt a Kárpátmedence közepén, melyet őseink találtak meg népünknek. Kis nemzet vagyunk, ezért nagyon fontos az összetartás, egymás szeretete és tisztelete, hiszen minden összeköt minket, é s ideköt ehhez a földhöz, ahol élünk.

Valaki ezt igy fogalmazta meg. Szerintem nagyon találó, bár egyre kevesebben értik már a haza fogalmát is.
Egyébként kíváncsi vagyok kinek mi a haza definíciója, a föld, a nép vagy pontosan mi?
Bezony. Mol kuton gázolajat 809-re taksálják. Benzint is ilyen formán
Dehogynem,csak nekem ingyen van a fa.Szóval cseszd meg az akácodat!
én is nagyon szeretlek 😍 valószínű ez abból adódik,hogy egyszerűen nem hiszem el, hogy létezik még olyan aki a te álláspontodat favorizálja(kacagós) Minden esetre a választások áprilisban azt mutatták, hogy nem nagyon vagytok már 😂
Apropó júni 14 van(óranézegetős) Pont 1 éve nyertem a dákóra a pályázatot(meghajlós) Szépen érlelődik a csokoládéd lassan el kellene már vinnem(gondolkodós) Csak kellene tudnom mivel tudom lefoglalni a gyereket ha kalocsára viszem kirándulni(gondolkodós) Van ott valami?
szerintem látatlanba ki kellene egyezned a 15-el addigra 600 euró körül lesz a fizetésed 😅