Én is hasonlóan vagyok, nem kell mindenki motorját megszerelnem, mindenki után dolgoznom. Én márkát képviselek itthon, bár sokan azt sem tudják, mi az, és megvannak rekedve a kis saját világukban, saját szintjükön. Tisztességesen csinálom a munkám minden egyes részét, kb mint senki már itthon, de nem is vagyok a legolcsóbb. Természetesen sokat vissza is forgatok folyamatosan, ez így jó.
Én a másik oldalon vagyok, nagyon sok mindent csinálok, napi 16 órában kb pörgök, de ha úgy van kedvem, épp nem dolgozom, ha meg amúgy, akkor megállás nélkül. Ez ilyen.
Abszolút átjött, amit írsz, és adom a véleményem rá +1-nek. Alapvetően a munkának nem abból kell állnia, hogy mindent , ingyen, tegnapra. És nem azért dolgozunk, hogy kifizetni épphogy tudjuk a napi kenyerünket. 🙂
Én pl. inkább átalakítottam az életemet (elvárásaimat? igényeimet?), hogy változtathassak a korábbi vállalkozós életemen. Most sem koplalok, de 16 órakor kiesik a toll a kezemből, és másnapig max. az otthoni melóval vagy unatkozással töltöm az időmet. És ez többet ér, mint bármi más, pénzzel nem is tudnak nagyon megfogni, sőt, szerencsére bármikor mondhatok nemet bármennyi pénzre, ami ellenkezik az elveimmel. Mindenkinek megvan az ára, szokták volt mondani, valószínűleg nekem is, de ha megmaradunk az életszerűségnél, akkor pont az optimális életemet élem, ami számomra, az énfajtámnak elérhető észszerűen élve.
Meg még más is, de hozzátenném, az arányok sem teljesen mindegy kategória. Legalábbis az én világomban, de sajnos látom, hogy sokszor másképpen mennek a dolgok.
Mindenesetre én ma is jót röhögtem, hogy valakit ismét átcsesznek, ahogy eddig is, de mivel a legbutább báb... a leghangosabb is , a hitegetésével és felé adott képmutatással. 😊 Örülök, hogy nem kell az ilyeneket már cmm-re látni, és küzdeni érte, hogy szebb legyen 🙂
A pénz sajnos olyan embereket is sz*rrá varázsol, akik lehet alapvetően jó emberek lennének, de az érdek számukra az első, hogy élősködjenek, használjanak ki másokat, hazugokká, és tetűvé válnak inkább. Barátokat , családtagokat hordanak le a hátuk mögött, majd egy asztalhoz ülnek. És vannak, akiknek lelke 5 Ft-ot sem ér.
Ha elejetol a vegeig te csinalod, akkor az egyszemelyes vallalkozasnak van ltjogosultsaga bizonyos vallalkozasi formakban, pl. Amit te is csinalsz. Az egymasra epulokben, mint pl. Epitoipar, ott mar sokkal nehezebb igy.
Sot, van ahol nem is lehet egyedul. Haverral aem jo feltetlenul, a penz az emberek koze all, igazan szoros baratsag az, ahol ez mukodik. Rokonsagban kifejezetten karos a nem egyenrangu beosztas egy cegnel. Szoval egy jo, megbizhato beosztott csak elony, de azt nehez talalni. Nekem annak idejen sikerult, a munkaado-munkavallalo viszony atalakult baratsagga, es aldom a jo Istent, hogy akkor, azt az embrt elem vezette.
Hiába bizonyos kapcsolatok, ha kiderül róluk hogy emberileg és szakmailag is egy tré banda. Akkor örülsz, hogy már nincs hozzájuk közöd. Sőt, azt is bánod, amit értük valaha tettél, amíg hitegettek, és adagolták a szépet, eljátszották a szerepet.
Sokkal pedánsabb egyedül elérni, és felmutatni dolgokat, képviselni tudni, és alkotni, menni előre. Mások meg nyugodtan süllyedjenek a maguk kis szintjén a saját sárjukban, és hazugságaikban .
A vallalkozova valashoz a meglatasom szerint csak alap a szakmai tudas. Az osszes szukseges tudas felet sem eri el szerintem, de lehet, vany, aki maskepp gondolja. Van a szorgalom, a kezdotoke, a batorsag, a kapcsolat, elszantsag.
En, ha bele gondolok, tobb olyant ismrek a vallalkkzo ismerosem kozul, ahol nem a szakmai tudas volt a legtobb, de persze ezrt volt abbol is nekik.
Hat, visszagondolva a sajat vallalkozos idoszakomra, nekem mindig az volt a jo, hogy este hazaertek az alkalmazottak, es soha nem jott a telefon, hogy mit csinaltak.
Egy alkalmazott csak mindig parancsokat kap, de sokszor nem tudja a valódi okát, vagy lát át bizonyos dolgokat. Ez a feladata, bevégezni, úgy cselekedni, amit mondanak neki. 🙂
Én is hasonlóan vagyok, nem kell mindenki motorját megszerelnem, mindenki után dolgoznom. Én márkát képviselek itthon, bár sokan azt sem tudják, mi az, és megvannak rekedve a kis saját világukban, saját szintjükön. Tisztességesen csinálom a munkám minden egyes részét, kb mint senki már itthon, de nem is vagyok a legolcsóbb. Természetesen sokat vissza is forgatok folyamatosan, ez így jó.
Én a másik oldalon vagyok, nagyon sok mindent csinálok, napi 16 órában kb pörgök, de ha úgy van kedvem, épp nem dolgozom, ha meg amúgy, akkor megállás nélkül. Ez ilyen.
Abszolút átjött, amit írsz, és adom a véleményem rá +1-nek. Alapvetően a munkának nem abból kell állnia, hogy mindent , ingyen, tegnapra. És nem azért dolgozunk, hogy kifizetni épphogy tudjuk a napi kenyerünket. 🙂
Sot, van ahol nem is lehet egyedul. Haverral aem jo feltetlenul, a penz az emberek koze all, igazan szoros baratsag az, ahol ez mukodik. Rokonsagban kifejezetten karos a nem egyenrangu beosztas egy cegnel. Szoval egy jo, megbizhato beosztott csak elony, de azt nehez talalni. Nekem annak idejen sikerult, a munkaado-munkavallalo viszony atalakult baratsagga, es aldom a jo Istent, hogy akkor, azt az embrt elem vezette.
Sokkal pedánsabb egyedül elérni, és felmutatni dolgokat, képviselni tudni, és alkotni, menni előre. Mások meg nyugodtan süllyedjenek a maguk kis szintjén a saját sárjukban, és hazugságaikban .
0101000000010100000101000101011001010010010101110100110101010010010100000
0010100010100000110001001011000011000110001010001001010000101000101000101
0010100110001101011110010100000101100001010100000101000100111101001110010
10101010011100101110101011101000011100001101100011010
En, ha bele gondolok, tobb olyant ismrek a vallalkkzo ismerosem kozul, ahol nem a szakmai tudas volt a legtobb, de persze ezrt volt abbol is nekik.
Amúgy más esetben igazad van. 🥰
Csak kevés rajtuk a bikinis csaj