Sajnálom a történteket! Jobbulást!
Nehogy cumira vágjon a biztosító, hogy a gtk-ra magas roncsértéket állapít meg!
Ezt már megették egy páran, így járt a kollégám is, igaz gk-val!
De ne így legyen?!
A jard egyenlőre csak igazolást ad ki, ezen a két félnek az adatai vannak rajta. Ezzel meglehet keresni a biztosítót, ők egy szó nélkül kijönnek 3 napon belül.
Amire nagyon figyelni kell, és nem mondanak, mindent be kell mutatni neki ami sérült bukó kabát cipő kesztyű, sőt még a fájdalom csillapítóknak, tetanusznak a blokkját is.
Fizetni viszont akkor fog ha megvan a rendőrségi határozat. Nekem itt Dunakeszin 60 napot mondott a jard. Karácsonyra meglesz az ajándék.
Nekem mikor összetörte egy hülye picsa az nsr-t ,és gyors kárt rendezett a kárszakértő,csupán 50%-át fizetteték a valós kárnak,éppen megtudtam csinálni belőle.Olyan piti összegeket állapított meg ,hogy csak néztem.
nekünk is most ez volt a renault-val, meghúzták az oldalát, gyorskárban kifizetik az új árát, mert mi azt mutattuk h minden szar megsérült. ismerős szerez alkatrészt újat olcsón és még egy olajcsere is ki fog jönni a gyorskárból meg egy polírozás..
Nem tudom ilyenkor a gyári új alkatrészeket fizetik-e idősebb motornál?! Szerintem nem. Azért jó gtk mert az alkatrész árak (ha új az a legjobb,de mondom kétlem) meg a óradíj (javitási)meghaladhatja a moci értékének x százalékát.
Konkrét esetem: 12 éves kocsi,nem az alkatrész a gond,hanem elvihetem széleshez is javíttatni (szerződött a biztivel,tehát amit kér perkálják) piszmognak vele 2 hetet 5-6 e ft os óradijjal!
Tehát azt mondja a bizti neki nem buli javitatni hanem ad csak példa: 500 ezret és ne is lásson mert széles lehet 650e kérne érted? Ja és a roncs a tied,megfoltozod és jársz vele!
Jó esély van a gtk-ra mivel én olyan 5-600 ezer forintra tippelem az eurotax értékét a motornak. A kár gyári alkatrészekkel számolva bőven meghaladja a felét.
Ha nem gond, akkor kifejthetnéd, hogy miért járnék jobban a gazdasági totálkárral?
Ne izgulj,fepi3,kezd nézegetni az alkatrész árakat a gyorskár miatt,ha meg úgy nem buli akkor a bontós cuccokról kérj majd mindig számlát(ha tudsz) az avulás miatt az új cucc felejtős szerintem. Az lenne a legjobb ha gazdasági tk lenne.
Szólni a biztosítónak, hogy menjen hozzád, megnézni a motort, vegye fel a kárt, stb. Osztán ha megvan a jogalap nyomassák kifele a javítást.
Talán nyár elejére újra lesz motorod
Nem voltak bunkók, bár a nővérke egyből megkért, hogy toljam le a nadrágom
A moci a látszattal ellentétben nem túl szívderítő... Kormány hajlott, telók hajlottak, jobb oldali kezelőszervek, hűtő elhajlott - bár nem folyik, váltókar, lábtartó. Talán a kerék megúszta, de sztem kockára fékeztem a gumit. Nem kicsit... Műszerfal és lámpa szintén eléggé ramatyul néznek ki.
Apró kínok ezek, de költséges a javításuk.
Első ránézésre ennyi. Meg némi álmatlanság. Holnap megyek a jardra jegyzőkönyvért...
Jobbulást kívánok, szerencse hogy nem lett nagyobb baj.
A kórházban nem voltak bunkók az orvosok?
Amint láttam a mocinak hála az égnek nem sok baja lett.
Egy jó ruha viselése nagyon sok bosszúságtól tudja megmenteni az embert...
Zene a szívemnek!