Szerintem se demokrácia, és örömmel néztem, ahogy egy-két f@aszkalapot megruháztak. Szerintem még egy pár kaphatott volna a barikádon is, de ők bátran elfutottak, mint a Gyalog galoppban Sir Robin.
Amúgy meg bocs, ha ezzel valakit megbántottam volna. No offense.
Azzal a különbséggel, hogy szerintem az nem demokrácia, ahol autókat lehet felgyújtani büntetetlenül, meg 50 tonna építési anyagból barikádot építeni a rendőrség szem láttára...
Az lenne a demokrácia, ha ezeknek 3 perc múlva eltörték volna kezét-lábát a rendőrök viperával, és most előzetesben ülnének 4-5 váddal a nevük mellett.
De igen, én komolyan gondolom, hogy el lehet érni valamit.
Azt meg pláne komolyan gondolom, hogy ez a helyzet a hatalmon lévők egy csoportjának köszönhető.
De szerintem itt zárjuk le ezt a témát. A "magyarkodás" amúgy is a vesszőparipám, de tényleg hagyjuk...
de, komolyan gondolják, bár a céljukat szerintem se érik el
de, úgy gondolják és ezt hangoztatják is
mert demokrácia van, és ezért szerintük sokmindent szabad (és ezt én nem is szeretném megítélni)
nem, csomóan nem fiznek adót meg ÁFÁ-t (azok se, akik nincsenek a téren )
Az utolsó mondatod tökigaz.
Azért én (is) válaszoltam, mert szerintem az én gondolkodásom áll legközelebb a Tiedhez.
Az nem paraszt ugye, aki 20 milláért akarja azt a fél hektár területet újrafüvesíten
Azon a területen, ha semmit nem csinálnak, tavaszra zöldebb füvük lesz mint idén volt.
Ha meg annyira kqrva gazdagok vagyunk, hogy télire zöld füvet akarnak, annak a telepítését a tizedéből szép haszonnal meg lehet csinálni.
Csak abból kevesebbet lehet zsebre tenni...
Mindenesetre ha már így magadra vetted a kifejezést, áarulj már el nekem pár dolgot:
- azt ugye senki sem gondolja komolyan, hogy egy ilyen tüntetéssel bármit el lehet érni?
- azt ugye szintén senki sem gondolja komolyan, hogy a jelenlegi helyzet egy jelenleg hatalmon lévő embercsoportnak köszönhető?
- azt ugyan miért gondolja pár ezer ember, hogy tönkretesznek egy teret, feltartják a más, békésen közlekedőélő embereket (ne adj isten még a testi épségüket is veszélyeztetik), és ettől az iszonyatos igazságérzettel megáldott, igaz hazafiak?
- vajon akkor is ilyen nagy magyar mindenki, amikor az áfát meg adót kell befizetni?
Mert én világ életemben befizettem, mégse lobogtatom az amerikai zászlót, csillagok nélkül. :)
Az adó jó részét ellopják, amíg világ a világ.
Elhiszem, hogy nem azért tüntetnek, de
- szerintem kurvára unatkoznak, mert a betakarításnak vége (gondolom ezért nem augusztusban jöttek)
- és ha nem akarják akkor is dugót okoznak
(A lakóparkunk bejáratánál én is örültem a zsákutca, meg 3,5t-s táblának, mert azóta nem annyi a véletlenül arra tévedő teherautó )
Ennyi erővel mindenki paraszt.
Az is paraszt, aki kimegy a szigetfesztiválra és tönkreteszi a gyepet, az is paraszt, aki más koncertekre jár és az is paraszt, aki közlekedik, mert tönkreteszi az utakat.
Amikor más milliárdokat tesz zsebre, akkor valóban az újrapázsitozás költsége a felháborító, mert az a komoly összeg visz minket a nyomorba.
- Aki a földeket műveli az nem paraszt
- A gazdáknak kb. 1000 oka lenne, hogy ezeket felnégyelje
- Nem azért tüntetnek az emberek, mert unatkoznak vagy mert még nagyobb dugókat akarnak csinálni
Megpróbálom visszafogni magam a reakciómban. (Nem könnyű...)
Az, hogy leparasztozol ismeretlenül bárkit (többek között engem is, mert én is részt vettem a tér "tönkretételében"), nos ez téged minősít.
Egy embert parasztozhatnál őszintén (bár az meg a tisztességes földművesekre nézve sértő) azt, aki miatt ez folyik ebben a szerncsétlen országban...
Mondjuk azért ez a traktoros körbetáblázás tényleg hülyeség és szemétség volt.
Hiszen ez a sok segítőkész paraszt biztos azért jönne a Kossuth térre traktorral, hogy felszántsa azt a területet (így csökkentve a rendbehozatal 20 milliós költségét), amit a többi paraszt tett tönkre az elmúlt hónapban...
Szerintem se demokrácia, és örömmel néztem, ahogy egy-két f@aszkalapot megruháztak. Szerintem még egy pár kaphatott volna a barikádon is, de ők bátran elfutottak, mint a Gyalog galoppban Sir Robin.
Amúgy meg bocs, ha ezzel valakit megbántottam volna. No offense.