Ha kint veszed magánszemélytől, akkor figyelj arra hogy csak akkor vonják ki a mocit az olasz forgalomból és akkor kapsz ACI papírt, ha van CMR arról hogy fuvarozó Magyarországra elszállította. Tehát: te nem hozhatod a motort el.
Ezek szerint 250-300k a többlet költség. Ennyiért nem éri meg, marad a magyar beszerzés. 2003-2004 körüli 1000-es gépet keresek max 50000km-el 1M körül. Szerintem nem lehetetlen. Fullgas-nál van egy Triumph pl. arra szívesen rámennék, de pénzem csak kb 2 hónap múlva lesz meg....
Jah plusz a 3-szor 6000 a rendszám forgalmi és a törzskönyv. (nem pontosan 6000 minden tétel de az is kb egy 20-as együtt)
Pl az én motorom jelenleg így nézne ki (2002-es 100 Kw-os 1100 ccm X11)
Hatósági : 25.000
Reg adó : 25267
Biztosítás 3000
Jövedelem szerzési : (nekem a legalacsonyabb kategóriába esik mert 8 évnél idősebb így Kw-onként 350 Ft ha jól emlékszem) tehát 35.000 Ft
Három bigyó : 20.000 Ft
Összesen kb 120.000 Ft + a hurcolás idő és a többi nem forintosítható tétel. legyen 130.000 Ft ebbe én most jeleneleg beleférnék
Hatósági műszaki
Reg adó
Biztosítás
Jövedelem szerzési illeték
Nagy teljesítményű nem túl öreg gépnél nem biztos hogy beleférsz a 200E Ft-be
Itt egy kalkulátor amibe be lehet írni az adó kiszámítási miatt az adatokat Próbaként egy 10 éves 1000 ccm-es gép reg adója 48300 Ft de ahogy fiatalodik úgy drágul. A hatósági műszakira nem emlékszem nagyjából 25.000 Ft-be befér plusz a jövedelem szerzési illeték ami megint minnél fiatalabb minnél erősebb annál drágább. Ha jól emlékszem a teteje az 3 évnél fiatalabb 100 Kw-nál erősebb az Kw-onként 1350 Ft azaz 101 Kw-nál ebben az esezben 136.350 Ft ami az okmányirodában költség. nem lehetetlen a 200E-be beleférni de ez a kinézett gép függvénye
Közeljövőben (2 -3 hónapon belül) vennék motort (valami 1000cm naked, vagy sporttúra), elsősorban Aprilia, Triumph (bármi, ami nem tucat). Gondolkodom a behozatalon. mobile.de-n nézelődöm. Mennyibe kerül a honosítás? Mi a menete? Ha nagyságrendileg 200e Ft plusz költséggel számolok (szállítás, regadó, műszaki), akkor kb jól számolok?
Ha esetleg tudtok ajánlani valakit, aki behozza nekem, azt megköszönöm.
Köszi a segítséget előre is!
Szeretnék vásárolni egy Vespa gts super-t Németeknél. A gép új, talán 6km van benne. Mi a teendőm? Magánszemélyként vásárolnám. A kinti 19% áfát ki kell perkálni, és itthon? Befizetem a 27%-ot, és a németwktől visszaigénylem? Garancia a gépre? Köszönöm ha valaki válaszol.
Szeretnék vásárolni egy Vespa gts super-t Németeknél. A gép új, talán 6km van benne. Mi a teendőm? Magánszemélyként vásárolnám. A kinti 19% áfát ki kell perkálni, és itthon? Befizetem a 27%-ot, és a németwktől visszaigénylem? Garancia a gépre? Köszönöm ha valaki válaszol.
http://suchen.mobile.de/fahrze...
viszont ha változatlan ár és futás, valamint ccm3 mellett a fiatalabbak is szóba kerülhetnek (márpedig miért nem) akkor majdnem duplázódik a lehetőség
http://suchen.mobile.de/fahrze...
kb ennyi a választék a németeknél
azokkal adolgokkal ami mindkét esetben van nem kell most számolni (ilyen a vagyonszerzési illeték, a forgalmi, törzskönyv, stb)
Igy viszont már kényelmesen bele lehet férni a lenti összegbe, hiszen egy 10 éves 1000 ccm3-es gép regisztrációs adója 48.000 ft, utazás 100.000.
Én is keresek motort. Bár én nem olaszból. Nézeted az otomoto.pl-t?
Rómából vennék motort, nem megy esetleg valaki arrafelé? Több szem, több csipa, költség osztozva...
Nagy mázli kell hogy kijöjjön egy gép 2 kilóból a vételáron felül.
Pl az én motorom jelenleg így nézne ki (2002-es 100 Kw-os 1100 ccm X11)
Hatósági : 25.000
Reg adó : 25267
Biztosítás 3000
Jövedelem szerzési : (nekem a legalacsonyabb kategóriába esik mert 8 évnél idősebb így Kw-onként 350 Ft ha jól emlékszem) tehát 35.000 Ft
Három bigyó : 20.000 Ft
Összesen kb 120.000 Ft + a hurcolás idő és a többi nem forintosítható tétel. legyen 130.000 Ft ebbe én most jeleneleg beleférnék
Reg adó
Biztosítás
Jövedelem szerzési illeték
Nagy teljesítményű nem túl öreg gépnél nem biztos hogy beleférsz a 200E Ft-be
Itt egy kalkulátor amibe be lehet írni az adó kiszámítási miatt az adatokat Próbaként egy 10 éves 1000 ccm-es gép reg adója 48300 Ft de ahogy fiatalodik úgy drágul. A hatósági műszakira nem emlékszem nagyjából 25.000 Ft-be befér plusz a jövedelem szerzési illeték ami megint minnél fiatalabb minnél erősebb annál drágább. Ha jól emlékszem a teteje az 3 évnél fiatalabb 100 Kw-nál erősebb az Kw-onként 1350 Ft azaz 101 Kw-nál ebben az esezben 136.350 Ft ami az okmányirodában költség. nem lehetetlen a 200E-be beleférni de ez a kinézett gép függvénye
http://kalkulatorlap.hu/regisz...
Közeljövőben (2 -3 hónapon belül) vennék motort (valami 1000cm naked, vagy sporttúra), elsősorban Aprilia, Triumph (bármi, ami nem tucat). Gondolkodom a behozatalon. mobile.de-n nézelődöm. Mennyibe kerül a honosítás? Mi a menete? Ha nagyságrendileg 200e Ft plusz költséggel számolok (szállítás, regadó, műszaki), akkor kb jól számolok?
Ha esetleg tudtok ajánlani valakit, aki behozza nekem, azt megköszönöm.
Köszi a segítséget előre is!
http://www.biztoshely.hu/gepja...