vege a szezonnak, haldoklik a forum, kifogyunk temakbol
Dani - talaltam meg egy darabot a taskamba a Jakuza mocijabol !
Valakinek odaadtam a nyaron a lancvedomet egy lancspray-ert, mar nem emlekszem ki volt az es lusta vagyok visszanezni, annyit nem er nekem a spray viszont neki nem er meg anyit a lancvedo ?
En nem tervezem lerakni meg, tavaly is jokoskaval mentunk egesz januar, februar es marciusba. szep ido volt es vasarnaponkent lehetett ellopni 2 oranyi mocizast . Majd az elso hobe alviszem a haveromhoz, addig csak itt varjon ugrasra keszen az udvarban
Kösz a tippeket, de megfogadom Dani tanácsát, nem rakom le , legalábbis amig lehet megyek vele . Az egyik márkakereskedővel beszéltem, nála tárolhatom ingyen(!) a motort, fűtött helyen, legalább lesz mit nézegetni az arra tévedőknek, bár ezt még nyáron mondta
Na aki teheti az még motorozzon
ne hagyd üres karbival állni beoxidálódik belül minden, viszont a benzinben vannak adalékok és azok nem párolognak el a benzinnel együtt ebből lesz az eltömődés,lehet elvben kapni (talán a louisban is) ü.a. stabilizáló folyadékot azt kell a tankba önteni addig járatni amig megtelik ezzel a karbi.
A lényeg tele tank,karbik, kipuf dugó, és hal lehet airbox is letakar.
De a legtutibb ha le se rakod
És ezellen jó megoldás az, hogy mielött leállítjuk, elzárjuk a benzincsapot, és kijáratjuk belőle a maradék benzint? Vagy mondjuk az úgy is elpárolog szerintem annyi idő alatt...
Én az előző mocimmal jártam úgy egyszer (egy Suzuki SG volt), hogy leállítottam télire, teletankoltam, mindent előírás szerint, tavasszal pedig csak köhécselt, de nem indult. Kiderült, hogy eldugult a karbi valami szmötyitől és mivel nekem nincsenek szerszámaim, vihettem trélerrel a szerelőhöz. Azóta nyugodtabb vagyo, ha értő kezek vigyáznak rá.
Ha fel van töltve rendesen fagyállóval, akkor semmi baja nem lesz a mínuszban, max egy kicsit megdermed benne az olaj (fék meg motor). Én is kint tárolom év közben a kertben, de télire az enyém is garázsban lesz. Asszem a jövő hét végén én is lerakom. Én a reggeli hidegindítástól sajnálom a kicsikét, de hát ha menni kell akkor nincs mese. Az autó még hagy várjon...
Azért vittem át most a garázsba, mert félek, hogy már nem lesz normális idő. Ráadásul nekem kint áll a kertben év közben, most pedig már fagyok vannak éjszakánként, sajnálom szegényt. Inkább lemondok két hét motorozásról, mint hogy valami baja legyen.
U.I: a beindítom-nem indítom téma legalább annyira megosztja a motorosokat, mint az autósokat a benzin-dízel vita. Szerintem erre is mindenki mást mond majd neked. Én azt mondom, ne indítsd be, ha a hideg motort beindítod, majd járatod kicsit (üzemi hőmérsékletre úgysem melegszik fel) azzal többet ártasz, mint használsz. Az okosok csepptöltést javasolnak az akksinak és bedugaszolt kipufogót a motornak.
Ilyen hamar elraktad? Hétvégén szerintem még megyünk motorozni osztálytársammal
a hideg nemakadály, csak az aszfalt lenne melegebb .
A nagy kérdés! télen bekell-e inditgatni néha a motort, vagy majd csak tavasszal?
Jól van gazemberek, látom, nem számíthatok rátok, de megodlottam egyedül!
Szóval ha valaki nyüglődik még téli motortárolással, javaslm neki a Soroksári úti Yamaha-szervizt, havi 5 ezerért fűtött-őrzött helyen tartják, töltik az akksit és tavaszra felkészítik az indulásra.
Úgyhogy én ma le is fektettem alukálni a Zizit.
Ma megyek amugy bontóba konzolért, kipuffért és idomokért tehát lassan elkészül a dög :)
Dani - talaltam meg egy darabot a taskamba a Jakuza mocijabol !
Valakinek odaadtam a nyaron a lancvedomet egy lancspray-ert, mar nem emlekszem ki volt az es lusta vagyok visszanezni, annyit nem er nekem a spray viszont neki nem er meg anyit a lancvedo ?
En nem tervezem lerakni meg, tavaly is jokoskaval mentunk egesz januar, februar es marciusba. szep ido volt es vasarnaponkent lehetett ellopni 2 oranyi mocizast . Majd az elso hobe alviszem a haveromhoz, addig csak itt varjon ugrasra keszen az udvarban
Na aki teheti az még motorozzon
Üdv: &rash
ne hagyd üres karbival állni beoxidálódik belül minden, viszont a benzinben vannak adalékok és azok nem párolognak el a benzinnel együtt ebből lesz az eltömődés,lehet elvben kapni (talán a louisban is) ü.a. stabilizáló folyadékot azt kell a tankba önteni addig járatni amig megtelik ezzel a karbi.
A lényeg tele tank,karbik, kipuf dugó, és hal lehet airbox is letakar.
De a legtutibb ha le se rakod
U.I: a beindítom-nem indítom téma legalább annyira megosztja a motorosokat, mint az autósokat a benzin-dízel vita. Szerintem erre is mindenki mást mond majd neked. Én azt mondom, ne indítsd be, ha a hideg motort beindítod, majd járatod kicsit (üzemi hőmérsékletre úgysem melegszik fel) azzal többet ártasz, mint használsz. Az okosok csepptöltést javasolnak az akksinak és bedugaszolt kipufogót a motornak.
a hideg nemakadály, csak az aszfalt lenne melegebb .
A nagy kérdés! télen bekell-e inditgatni néha a motort, vagy majd csak tavasszal?
&rash
Szóval ha valaki nyüglődik még téli motortárolással, javaslm neki a Soroksári úti Yamaha-szervizt, havi 5 ezerért fűtött-őrzött helyen tartják, töltik az akksit és tavaszra felkészítik az indulásra.
Úgyhogy én ma le is fektettem alukálni a Zizit.
egy két kanyar és letisztult formát hozol ki belőle
dani megoldom
Többet jársz a motoros nők fórumába, mint ide! De nem baj, így is kell!