Lehet Csak ez akkor melegebb volt mint 70 fok mert szénné égette a motort
egyébként leszúrnék egy hosszabb botot valóba jönne a termálvíz. Körülöttünk rengeteg van
Azért kellett hazasietnem este fél tízkor-kor mert az asszony jajveszékelt a telefonba, hogy füsűl a vízakna, áram meg nincs az egész házba
Nagy bódoran délután beüzemeltem az öntözőrendszert. A próbaüzemet sikeresnek ítéltem Ahogy szoktam minden évben felengedtem vizzel a rendszert, hogy könnyebb legyen szívni a motornak a vizet a kútból. Azonnal el is kapta, járattam egy kicsit majd elzártam. Megvártam amíg a szívattyú feltölti a kis tartályát 4 bárnál gyönyörűen lekapcsolt Sehol csurgás-csöpögés a szivattyú csatlakozásainál száraz minden Beprogramoztam az öntözőrendszert első körben szektoronként 1 percre Az a fej amelyik nem ugrott elő rásegítettem egy kicsit. Majd végigfutattam 2 percesen. Minden okésnek bizonyultí, így beállítottam a programot szektoronként 15 percre fél kilences kezdéssel azt húztam otthonról a picsába, hogy tanyán a papa 8 éve be nem indított vitarájába életet leheljünk a sógorral Na aztán este jött az ominózus telefon (persze a vitara sem indult el az üzemanyag szivattyú megadta magát) (mondjuk volt rá ideje )
Azt mondta az asszony amikor hazaértek kisvártatva elindult az öntöző rendszer. Ki is mentek a gyerekkel megnézni. De mondta, hogy csúnya csiszolós hangja kezdett lenni a motornak. Bevallom a próbaüzemnél én is hallottam egy-egy csisz-csiszt, de nem volt durva és nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget Hát a szivattyú elhalálozott. én viszonylag soká is értem haza, de a motor még mindíg forró volt. Leszerelés után kiöntöttem a vizet a motorból igen meleg volt a víz Ja ahogy az aknatető felnyitottam dölt a füst az aknából
Kérdés: Mondjuk Szeki vágja az ilyeneket Mitől tud ilyen randán leégni egy villanymotor? Tök fasza volt amikor még elmentem Elméletileg beleépített hőkapcsoló is van benne, aminek le kellett volna állítani a motor működését túlmelegedés esetén. Számomra az is furcsa, hogy az óraszekrényben van külön biztosítéka a szivattyúnak és azt le sem vágta, hanem a központi kismegszakítót baszta le, ami az összes delejt lenyomta a házba Ne hagyjatok tudatlanul, mondjátok meg mitől gyulladt ki ez a fasza kis motor?
Annyiban volt szerencsés a balesetem hogy egy fél budai ház árát ki tudtam perelni a biztosítóból, meg otthon maradhattam a gyereket pelenkázni. 1 hónapig nem tudtam a budira se kimenni segítség nélkül.
Előtte nem sokkal estem ugyanott a supermotóval, felkeltem röhögtem, 5 perc után megint elestem, nem lett semmi bajom, most meg nyögök.
Látod esni is tudni kell Én elestem össze-vissza törtem magam, te meg megúszod néhány horzsolással Örülj neki
Emléxel amikor debrecenben a nyíl utcában elütöttek a zebrán Olyanra dagadt a karod mint HULK-nak van azt is ennyivel megúsztad
Sedu te a szerencse gyermeke vagy
Mondja ezt az esés bajnok kerti törpe. Neked meg hosszabb láb kellett volna hogy le tudjál szállni a motorról mielőtt összetöröd.☺
Tiszta kék zöld vagyok ne bosszants ilyenekkel. Különben is ott tartok lefújom zöldre mert akkor könnyű eladni. Az apriliával elestem elhajlott a fékpedál és mentem tovább, ennél meg 25db kis idom van, amiből jó pár repedt, lukadt. Leginkább azért bosszant mert még gyári fényezés volt rajta, a bukógomba se sokat ért.
Ne is álmodj róla hogy átmegy kpm műszakin, egy fényvisszaverő prizma vagy láncvédő miatt meghúzzák a motort. Kérjél a fórumról kölcsön gyári idomokat, eredeti állapotban pesten levizsgáztatom neked, utána faraghatod. 2 év után már talán könnyebben átmegy sima műszakin.
egyébként leszúrnék egy hosszabb botot valóba jönne a termálvíz. Körülöttünk rengeteg van