Kitöltő műanyag? Ne mááá! Saknáljátok a zsírt vagy mi?
A zsírzószem nagyon jo dolog, ezt nem is kell vitatni. Ha tulnyomod kinyomja a fölösleget, a régi zsírt, vagy a külső elszennyeződött zsírréteget. Tehát a friss marad ott ahol kell maradjon. Ha zsírzod időbe tehát rápumpáksz a zsírzószemre időként. Akkor szétsem kell szedni.... nem rozsdál... nem mehy be a kotu a víz.... stb
No igen! Rettenetes állapotban ! Kb. 20 éve nem foglalkoztak vele. Ez a dolog is fennáll. Csak én magamból indulok ki, a motort magam tettem rendbe így bátran el merek indulni vele, mert tudom mi van belül. Úgy is mondhatnám, hogy 'szeretem' a motort ezért vigyázok rá.
Lehet tenni bele egy a felesleges teret kitöltő műanyagcsövet , és akkor kevés zsír is elég . Mert könnyebb 20-at nyomni a zsirzó pumpán, mint szerelni. De ez is gazdafüggő. És hihetetlenül széjjelrohadt szét rozsdált lengővilla-csapágyazásokkal találkoztam.
Igazabol szerintem nem az igazi a zsirzoszem. Ha megnezed belulrol akkor a csapagy csak a let szelen van, kozte nagy ures ter. Namost akkor tele kene nyomni az egeszet, hogy a csapagyba is jusson. Ha ala tudod bakolni vagy fellogatni a segget, akkor hamar ki lehet szedni es alaposan eltakaritani. Az a tuti.
A C-n nincs zsírzószem...tehát ott ki kell venni, nincs mese. Ami azért is szopó, mert gyári kipufogórendszertől nem tudod az egyik csavart kihúzni, csak ha leszeded a leömlőt (utána persze fordítva visszateheted, és legközelebb csak a kitámasztót kell levenni, ami jóval egyszerűbb).
Ami a kilencesen nagy előny az a zsírzószem. Nah ha azt minden évbe megpumpálod zsírral akkor nem megy bele a víz és a kotu. Igazábol sét sem kell szedni jo sojaig ha szépen karbatartod és rázsírozol időben. Ha elhanyagolt akkor cumi van me berogad.Akkor szét kell szedni....
A közepe kuka, ez van legalul...a többi rendben volt. Bár nem érdekes, mert kicseréltem a 10-esére - a rugóstagot is :)
Egy indok, hogy miért kell rendszeresen zsírozni. Szerintem ez a gyárban volt utoljára.
A zsírzószem nagyon jo dolog, ezt nem is kell vitatni. Ha tulnyomod kinyomja a fölösleget, a régi zsírt, vagy a külső elszennyeződött zsírréteget. Tehát a friss marad ott ahol kell maradjon. Ha zsírzod időbe tehát rápumpáksz a zsírzószemre időként. Akkor szétsem kell szedni.... nem rozsdál... nem mehy be a kotu a víz.... stb