Persze, előfordulhat, hogy forszírozott üzemben az alkatrészek túlmelegedése, a gyárilag javasolt benzinnel, már helyi detonálásokhoz vezet(kipuszelep és környéke) ha ilyenkor kissé nagyobb oktánszuámú benzint teszel bele, a csatazaj valóban elmúlik, de ettől még nagyon is igaz, hogy a magasabb oktánszámu benzin lasabban ég kissé, és ezáltal a teljesítmény is csökken kissé. Viszont még mindig inkább vesszen pár paci, mint a fej, a dugó, vagy a szelepek:)
Csak azt értem ezalatt, hogy alapjáraton is másképp csörög-zörög. Ha felmegyek a ringre, ott azért melegszik a motor és érezni,hogy ilyenkor teljesen másképp szól.
Mire gondolsz, ami nem minden eset?
Régebben, a míg ólomtetraetil volt a benzinben, addig az alap(70 akárhányas, asszem75-ös) benzinhez adalékolt etil, ELLENKATALIZÁTORKÉNT működött.
CSak en passant szertném megjegyezni, hogy egy motort akkora oktánszámu bengával kell üzemeltetni, amihez kitalálták, mert azal megy a leg jobban! Hogy miért? Azért, mert kisebb oktánszámuval esélyesen detonálni fog, nagyobb oktánszámuval meg GARANTÁLTAN kevésbé fog menni.
Miért megy kevésbé nagyobb oktánszámú benzinnel? Azért, mert a közhiedelemmel ellentétben, a nagyobb oktánszámu benzin LASABBAN ég,mint a kisebb oktánszámu.
mosön hát ezek a magyar üzemanyagokban nagyon eltérő az oktán szám. De ha mész Horvátországban ott van olyan benzinkút hirtelen nem tom a nevét ilyen nagy sárga és sas van rajta na az a benzin marha jó. Nyaralni mikor voltunk 1.4es astra 4emberrel meg csomagokkal 175-180-al jött nagyon szépen magyar útakon meg ezzel a benzinnel sajna max 165 esetleg 170 de az nagyon a vége akkor már
(persze a kép forgalomtól elzárt területen készült)
Én is tankoltam 95-ös nél nagyobb benzint de nem éreztem, hogy jobban menne.Viszont az ÖMV95Carrera-val jól megy! A kocsiba/Fábia1,4 16v/ is ezt tankolom, az is ezzel érzi jól magát.
Régebben, a míg ólomtetraetil volt a benzinben, addig az alap(70 akárhányas, asszem75-ös) benzinhez adalékolt etil, ELLENKATALIZÁTORKÉNT működött.
Miért megy kevésbé nagyobb oktánszámú benzinnel? Azért, mert a közhiedelemmel ellentétben, a nagyobb oktánszámu benzin LASABBAN ég,mint a kisebb oktánszámu.
(persze a kép forgalomtól elzárt területen készült)
nyugodalmas éjszakát fórum lakók ! hello