De neked van eszed és nem félsz használni
Én már láttam megijedt tehenet, amelyik ne el-, hanem a hang felé futott aztán a hang forrása is elkezdett szaladni bár az nem motor volt
Én bevallom, hogy a természetjáró magyar paraszt enduros fajta vagyok.
Két hónapja ezen a hétvégén tudtam először egy igazi jót motorozni.
Most szerencse, hogy épp erről megy az elmélkedés, különben már el is felejtettem volna, de motorozás közen rájöttem, hogy én nem vagyok jó enduros-krosszos.
Az igazi MAGYAR enduros az pofátlan, nagyképű, mindenkit leszrok pénzes hülyegyerek?
Komolyan, eddig csak ilyenekkel találkoztam, akik tőből utálnak minden földművelő parasztembert.
Én most szombaton a mezőn haladva egyszer csak egy tehéncsorda kellős közepébe kerültem. A jó öreg MAGYAR enduros ilyenkor nyélgázon keresztülmegy a csordán, az állatokat a szélrózsa minden irányába eresztve, én viszont jobb a békesség alapon visszamentem kb. egy km-et és bár szabálytalan módon, de kb. 2km-et egy fűúton haladva kerültem meg a gazdaságot.
Következő sztorim:
Mezei úton haladva egy éles kanyarból jöttem ki, mikor látom, hogy előttem egy Samurai, benne ül a kedves vadász, aki épp abban a pillanatban dugta ki a puskát az ablakon. (Magam is csodálom a vadgazdálkodást, szakirodalmat is olvasgatom néha, ezért arra most nem térek ki, hogy vadászok között kb. ugyanannyit ér a kocsiból lövöldöző majom, mint a krosszosok között a vetéseket kitaposó motoros).
Na mindegy, nem az én dolgom a vadak megmentése, így azonnal bocsánatot intettem a kezemmel és a legmagasabb fokozatban alapjáraton továbbpöfögtem. Persze ekkor lehet, hogy a kedves vadőr legszivesebben már engem lőtt volna hátha, de nem tehetek róla, hogy rosszkor találkoztunk.
Szóval én, bár tisztában vagyok vele, hogy valószínáleg már ha meghallják a motor hangját, elvből utál minden agrár és erdész érzületű ember, de legalább próbálom betartani az alapvető etikát.
Misoda idők vannak!VÁLSÁG mint állat !Ma 2 motrit vittek el úgy,hogy szétkapom,ez+ez kell bele,hajtókar-dugó,+ trallalallalallala(nem 2 pízek)jöttek,megnézték,szétszedést kifizették,azt lehorgasztott fejjel vitték.Hiteles motrik,még a részletet sincs zsé fizetni,nem hogy javítást vagy alkatrészt,me nem marad píz kajára.Beszarás.Mondtam nekik, akinek nincs píííze az ne motorozzon Meggondolatlanok az emberek,de nem kicsit.Akinek keves a zséje vegyen MZ-t vagy Simsont,ha 2 kerekezni akar,nem
Sziasztok. Köszönöm mindenki együttérzését. Pont az is esett rosszul az élettől, hogy világ életemben utáltam a közhelyeket az autós-motoros ellentétről és társairól. Régebben én is volt, hogy nyeregbe pattantam, tehát a két kerék sem ismeretlen nekem sem. Én változatlanul nem viseltetek a motoros társadalommal szemben semmilyen negatív érzéssel, de ez a fszkalap azért remélem, hogy visszakapja a sorstól. Ez egy magas motor volt, igen hangos, endúró vagy krosszos kinézetű, rendszámra nem emlékszem, hogy lett volna rajta. A műanyag idomok, sárhányó, markolat előtti akármi, mintha fehérek lettek volna. A faszi sisakja is. És elég pocakos, nagydarab fazon volt, és tuti, hogy nem is túlontúl fiatal. Voltak vagy 3-an 4-en.
Sokszor szélmalom harcnak érzem , hiába állok meg lovasoknak, kirándulóknak,nagyon lassan pötyögöm míg kiérek a pályára, stb.hogy el tudjanak menni az ösvényen konfliktus nélkül elég csak egy hülye barom aki elb@ssz@ a szépen kialakított szimpátiát,és csak a viszálykodás marad mindig
mondjuk ez igy van, sajnos suttyok mindig is lesznek, és a baromságaik miatt nő az előitélet,
de hogy ne menjűnk messzire hasonlo előitéletes sztori, kb két éve történt, egyedűl haladok palota felé, a bakony irányába és egy szántofőld mellett azt látom hogy 8-10 motoros a friss vetésben vereti a szűk köröket, merthogy a frissen boronált földben mekkorát lehet boritani, tele volt már az alig kibujt vetés karikákkal, bementem hozzájuk a földre, és elkezdtem osztani hogy miakurva anyátokat csináltok itt!
az összes csávo osztrák volt, eljöttek ide és azt hitték mindent lehet, utána már a svejne rein zűrik fáren öszterreich szavakat orditottam,!
aznap találkoztam még egyszer ezzel a brigáddal már fent a sziklás bakonyi részen egy erősen közepes szintű sziklás feljáron nem birt felmenni egyik sem, de a vetésben veretni az ment nekik, hogy basznák az anyjukat szájba!
ha egy nagyobb auto, furgon stb jön az át is mehetett volna rajta, és akkor ott döglik meg, mekkora egy nagyeszű aki kiugrál az utra..
szerintem itt hiába keresed az emberedet, inkább probáld meg beazonositani milyen motor volt, szine, tipusa, cross, vagy lámpás enduro,2t, vagy 4t, csávo felépitése alkata stb, és az alapján keresni valahol azon a környéken a csávot, helybeli motorosok biztos tudnak rola ki lehetett ....
Ez sajnos így van, mindenkitől ezt hallom, attól is, aki lehúzódva meg alapjáraton megy el a földek mellett vagy a falu szélén. Nyilván a paraszt mellett randalírozik valami hülyegyerek motoron, utána már nem tesz különbséget, aki motoron ül, azt üti-vágja.
A munkám miatt beszélek néha mezőgazdászokkal, egyikük, aki motorozik, mondta, hogy egy quados fasza csávó 10 perces egyhelyben körözgetése a friss vetésben nekik nagyjából 200ezer Ft-os kárt okozott, és a srác volt felháborodva, hogy rászóltak.
Ez már még bonyolultabb kérdés, de értsed, amit akartam mondani, Dani...te is, Ronisék is megtaláljátok azt a helyet, ahol tudtok sportolni anélkül, hogy szembe jönne hirtelen egy gyanútlan motoros vagy autós...traktor...természetbarát nyugdíjas stb.
Szívesen segítenék a megkeresésében... az ilyenek miatti előitéletek jobban terjednek mint a normális viselkedés okán.
Valami bővebbet a motorról? Szín, méret, lámpa, nem lámpa, tipus, köbcenti?
Nem krosszmotoros volt, azok zárt pályán köröznek, ez egy tipikus magyar úgynevezett "endúrós" lehetett. Jobb helyeken ezt is pályákon művelik, vagy nagyon eldugott helyeken, de Magyarországon a szántóföld mellett meg a turistaútvonalon szokás baromkodni. Te is ilyennel találkoztál, ezeket az értelmesebb motorosok, akik ide járnak, ugyanúgy nem csípik.
ja...egy kérdés: Mennyiért vetted Malackát?
nagyon kellene valami zárt motorszállító...óccóóón