azt hiszem a senda h széria volt 4 sebességes, meg lehet néhány r-es is.
ha 6 sebességet akarsz akkor egyszerűen raksz bele egy 6-os váltót, mást nem kell változtatni úgy tudom.
és egy gyári farokidom is elkéne rá, így nem valami szép
Üdv! Tud valaki segíteni, hogy egy 1998-as derbi senda r (50-es)régebbi vázas motoron miért nincs 5,6 sebességfokozat? Többi megvan, rendesen kapcsolható...Köszi előre is a segítséget.
Sziasztok :D ha kíváncsi vagyok egy kipufogó rendszer belső szerkezetére (DErbi GPR 125 2t ) de nem találok róla semmit neten de még a szervízkönyvében sem, és flexxel sem akarok nekiesni mit lehet még tenni ? :D (a semmit és a vágd szét-en kívül várom az ötleteket ) Előre is köszönöm ! Széles utat ! :)
Eladó!
2007es váz kábelköteggel tank olajtártály lengővilla kitámasztóval 21ezer
sm szett hátsó gumi kopott tengelyekkel km/h csigával újszerű féktárcsa+ lánckerék 25eze
tecnigas enox sportkipufogó 24ezer
posta ok. érd joka0000@freemail.hu
Üdv Mindenkinek!
Új vagyok a fórumon. Egy 1998-as sendát próbálok rendbetenni.
Eddig is találtam hasznos dolgokat itt, biztosan fogok a továbbiakban is...
Joe
Igen, ebből szokott kavar lenni, mert nem ugyanarról a viszkozitási osztályozásról van szó, ezért mondtam, hogy keresd ki a korábbi hozzászólásom, ott leírtam mindent.
A lényeg röviden, hogy egy olajról van szó, nem kettőről, ebben az esetben a 10W-40 egyenlő a 75W-80-nal, az egyik motorolaj osztályozás, a másik hajtóműolaj, más körülmények közt mérik a viszkozitási indexet, ezért lesz más az érték, de ugyanarról van szó.
De ezt le is írják a honlapon is, meg az adattáblázatban is benne van.
2004-es... akkor ha jól emlékszem, az még a régi blokkos, de már új vázas. Akkor abba érvényes az, amit leírtam (gyertya meg olaj specifikáció).
Az általad linkelt Motul olaj is teljesen megfelel szerintem, csak az a baj vele, hogy a honlapon azt írják, csak kiskereskedésnek, szervíznek adják el, tehát magánszemélynek nem.
Bocsi a buta kérdésért de rá néztem az oldalra amit linkeltél ha ebből az olajból rendelek akkor a 10w40 eset küldik vagy a 75w80 ? vagy nem értem motorra 10w40 van irva váltóba 75w80 de ebben az esetben a 2 ugyan az nem ?
Milyen blokk, milyen évjárat? Az új blokkot nem ismerem, a régi blokkos Sendába a gyárilag előírt gyertya az NGK B10 ES vagy a Champion N1C. Ezzel kompatibilis pl. a Denso W31 ES-U, szóval ami most benne van, az nem belevaló, hacsaknem valami más blokkod van. Egyébként az NGK és Denso szerintem egyformán jó márkák.
Csakis és kizárólag Valvoline Sae 10W40 et használok ez a SAE ez legyen előtte,ha egyáltalán ez van előtte :D
A lényeg hogy a Repsol 10W40 el is és a Castrol 10W40 el is csuszott a kuplungom helyes beállítás mellett,de a Valvolineal nem!
Bocsi még egy kérdés hogy a motorban eddig Denso w27esr-u gyertya volt ezt is cserélném mert nagyon öreg már a kérdés, hogy vegyek ugyan ilyent vagy valami 8 as hőértékű NGK-t inkább ?
Szia több képet és pár gondolatot írhatnál,küldhetnél! Facebookon Peternák Dávid vagy roy880831@citromail.hu,de inkább facebook.
Konkrétan az érdekelne,hogy az elsőkerék kapott e? És hogy sima vastagvézas senába 17es kerekek helyére be lehetne e tenni szerinted?konkrét fékkört is cserélni kellene ? Illetve más csemegézgetni való islehet ezen :) Bocs sötétbe írok :D
Helo ez váltós dolog engem is érdekel de én még nem tudtam kideríteni hogy hány sebességes a sendám kb 3 napja van meg a váltó 3. után nem kapcsol rossz vagy vissza van fojtva gyári papír bezzeg nincs. Majd írd meg ha kaptál hasznos infót a váltóról köszi :)
hali! ez is jó hozzá,de nekem van gyári sx is kompletten rugókkal,hibátlanul 2000ft,meg minden más derbihez is, apriliához is!06 304906559 KISENDURO-honlap
ha 6 sebességet akarsz akkor egyszerűen raksz bele egy 6-os váltót, mást nem kell változtatni úgy tudom.
és egy gyári farokidom is elkéne rá, így nem valami szép