Motorozni nem kötelező.
Nem kell ideológiákat gyártani és magyarázni, hogy miért teszel és mit miért nem teszel.
Addig kell nyújtózkodni, ameddig a takaró ér. Ennyi
Hidd el, jó nyugodtan aludni.
Látom továbbra is élénk a téma, ezért én is megosztanám tapasztalataim ezzel kapcsolatban.
Nos, azt szögezzük le, hogy aki 125/50 motort vezet, kockázatot vállal, ha elkapják, szív, ennyi.
Ennek ellenére én is így vagyok ezzel a dologgal.
Mindazoknak akik ellene vannak (és továbbra sem mondtam, hogy pár dologban nem lenne igazuk), most halál komolyan, egy ötvenes motorral 40-el (mert ugye ez a szabály) külvárosban VALAHA próbáltál közlekedni?
70-nél is szorítanak le az útról, még a belvárosban is nehezen tudom elképzelni ezt a 40-et.
Ezért nincs ötvenes motorom (már).
Mire a külvárosból beérek, egyrészt leszorítanak, az út jobb széle kátyús, ki tudja mibe megyek bele egy ködös napon, és hogy ott maradok-e vagy nem.
Ha a rendőr meg akar büntetni, megbüntet, ezzel nem tudsz vitatkozni. Ennek személyes áldozata lettem 50-es(!) motorral, szabályosan (!) közlekedve. A nyakamba varrt olyat, amit valójában nem is csináltam.
Ezek után én tiszteljem a rend őreit? Lehúztak 15k-val, csak mert nekik olyan kedvük volt, miközben semmit sem csináltam.
Tudom, van normális rendőr, de ezt muszáj volt megemlítenem.
Ezeket összefoglalva úgy gondolom továbbra is, hogy vállalom a kockázatot, sokkal dinamikusabb a közlekedés így, nincs halálfélelmed, mikor szorítanak le legközelebb és mikor végzed a bozótba, mert valami hülye rádhúzta a kormányt.
A jogsit nem fogom lerakni, már csak azért nem, mert 120-160 ezer, ami nekem nem ér meg ennyit, majd a kocsi mellé könnyítettbe lerakom, addig marad a jelenlegi helyzet.
Úgyis elkapnak és kiherélnek minden csalót. Hát kell ez nektek?! Vagy annyira tele van lóvéval mindenki, hogy lazán ki tud pengetni egy 30-100 ezres csekket a hülyeségért?! Azt nem értem, ha ennyi lóvé van a zsebekben, akkor miért sír a magyar?! Hát akkor bátran, csak bátran cimborák. Kell a lóvé az államnak.....
Velem már fordult elő, hogy 125/50-es gyorsaságival mentem kajak szabályosan 50-el, majd beállt mellém a motorosrendőr, leállított, és mondta h tudja ám, hogy ez nem 50ccm-es motor, mondtam neki, hogy én is tudom, meg bla bla bla, minden rendben volt és elengedett. De ha pl 120-130-nál áll be mellém akkor cumi van. Ha tényleg betartasz mindent és nem össze vissza taknyolt a motorod akkor nincs gáz.
Na még egyszer. Fene se mondja, hogy le fognak csukni, ha balesetet okozol akkor sem. (kivéve ha valami brutálisat). Viszont megbüntethetnek, és jelen állás szerint nem 2 ft osak a díjtételek. Esetleg megszabadítanak a B-s jogsidtól is egy időre. Ha cumiztatni akarnak megteszik.
Te bevállalod ok. Járjál vele. Viszont ne oszd az észt, hogy bátran vállalja mindenki. Mert ha baj van félig a te lelkeden is szárad, hogy segítettél neki döntést hozni.
Mindenkinek más a helyzete. Teszem fel 1000 fős falu heti 1 kmb-s ellenőrzéssel és földútra kell. Más meg városban használná.
Mondjuk nekem se így se úgy nem kellene kinőttem már abból, hogy a hobbim miatt fossak ha rendőrt látok. Anno én is elcsaptam egy csávót 125/50-el. Ezelőtt tizenvalahány évvel. Kérdezték hívjunk rendőrt? Mondom ne... Persze akkor még nem volt csak smkp-ra jogsim.
úgyhogy mindenki tegye amit szíve diktál, de ha úgy dönt hogy vállalja ne emberkedjen, mert van ellenpélda is. Főnököm fiának 40 rongy és 4 hónap B-s jogsi bevonásba került a 125/50. viszont akitől vette 3 évig járt vele a rendőrség mellett minden probléma nélkül. rohadtul megérte.
Ti valami álomvilágban éltek komolyan mondom..persze 2-5 évig...szóval akkor kb 30.000 embert fognak lecsukni MO-n, mert kb ennyi kamu 50-es szaladgál.
Az én esetem is kb bizonyítja, hogy 0 azaz NULLA az esély arra, hogy lebukjon az ember FELTÉVE ha külföldi papíros a motor aminek itthon még NEM volt forgalmija.
Egy esetben lehet lebukni .: valami nagyobb balesetet okozol, és mindent kivizsgálnak,és ezzel együtt mindent rád vernek.
Vagy lehet, hogy ezt úgy értette , hogy be akar majd rendelni nkh vizsgálatra,miután kiküldték a feljelentést (?)... mondjuk addigra már sajnos ,,összetörtemtotálkároslett,ellopták " motor lesz belőle,szóval nem oszt nem szoroz.
Rendőr basszus.. .
Lekérdezték az alvásszámot .:- nincs ilyen a nyilvántartásban
Lekérdezték a motorszámot .:- nincs ilyen a nyilvántartásban
(svájci papíros moci egyébként, Magyarországon nem volt forgalomban)
Aztán a végén ,,írja alá hogy elfogadja a szabálysértést"
+ ,, ha nem volt más ügye akkor egy ejnye-bejnye..ha viszont kiderül h nem 50-es akkor egy kis pénzbírság mert nem volt rajta rendszám"
Sziasztok!
Mit jelent az nálatok, hogy ,,lekérdezik és akkor rögtön kiderül h nem 50-es" ? Engem pont múlt héten igazoltattak, lekérdeztek mindent de mivel külföldi papíros a moci, ezért szopás volt, nem tudtak kideríteni semmit
Mindenesetre mondták, hogy fogadjam el a szabálysértést ok elfogadtam, de bizonyítani nem tudták.(A-s jogsim van)
Annyit mondtak h vagy ejnye bejnye, vagy valami kis bírság rendszám nélküli vezetés miatt ha kiderül, hogy nem 125-ös..ilyenkor már késő öregem..mi az ,hogy ha kiderül ? Azért álltunk ott 1 órát, hogy kiderüljön de ,,nincs ilyen motor a nyilvántartásban".
nemtudom én már sokmindent hallottam!
mondjuk haver megkérdezett egy oktatót azt mondta h eltörlik a kismotort de azt kétlem mert az ediig is volt meg eddig is lessz !
kivéve ha ugye felviszik 16 évre és 125 ccm re!
mert ugy nemlehetne csalni!
Nem kell ideológiákat gyártani és magyarázni, hogy miért teszel és mit miért nem teszel.
Addig kell nyújtózkodni, ameddig a takaró ér. Ennyi
Hidd el, jó nyugodtan aludni.