Így van ahogy mondod, de nem keverem.
Nekem az alátét saru fémhez van hozzá hegesztve valami más anyagú drót, ez termel annyi villanyt a hő hatására, hogy egy lengőtekercses műszert kitérít, és az van beskálázva. Tehát külső áramforrás nélkül van megcsinálva.
Persze lehet ugyan ilyen kinézettel thermisztoros is. Olyankor a diódát a saruba ragasztják valahogy, de az nem bír olyan magas hőmérsékletet és kell egy külső tápellátás neki a méréshez.
Miért lenne marhaság? Az égéstérhez ott férsz hozzá legközvetlenebb módon, amit nem befolyásol annyira a hűtőborda hőelvonása, és ehhez nem kell módosítani semmit. Még régen a Trabantoknál volt divat ez, mert ugye nincs hűtővíz amit lehetne mérni, és a gyertya alá tett hőmérőhöz nem is kell módosítani semmit.
Azt én sem, de ha megkérdeznénk, nem csodálkoznék, ha azt mondaná:
"Így sokkal jobban ment, és kevesebbet is fogysztott"
Ja, és az alapjárat is sokkal egyenletesebb lett!
Nekem az alátét saru fémhez van hozzá hegesztve valami más anyagú drót, ez termel annyi villanyt a hő hatására, hogy egy lengőtekercses műszert kitérít, és az van beskálázva. Tehát külső áramforrás nélkül van megcsinálva.
Persze lehet ugyan ilyen kinézettel thermisztoros is. Olyankor a diódát a saruba ragasztják valahogy, de az nem bír olyan magas hőmérsékletet és kell egy külső tápellátás neki a méréshez.
https://hu.top-heaterchina.com...
"Így sokkal jobban ment, és kevesebbet is fogysztott"
Ja, és az alapjárat is sokkal egyenletesebb lett!
Gyenge volt a szikra és így próbálkozott, hátha a test gyenge?