Hegyekben állt a kerozin meg a tiszta szesz igaz azt inkább megittuk 😆 de a keróval égett az olajkályha mint állat, kettő szezont nem bírt ki tejfehéren izzott, volt is meleg.
mi már ott is keményen loptunk
ki volt adva körletenként 10 kiló szén/nap fűteni, ugye egy átlagos körlet 12-20ember volt 1 kályhával
nekünk meg volt 80 ember 4 kályhával baszott nagy térrel mivel a könyvtárban voltunk
mi mindent is loptunk ami égett a fékolajtól kezdve a gumipapucsig a stoki ülőkén át
Akkoriban? Mikor a katonaság csak bolhacirkusz volt amit a gyengeelméjűeken kívül mindenki utált? Abba belefért, magam ugyan nem ittam, de nem zavat ha mások igen és pusztán jószolgálati tevékenység olt őket ellátni boldogságuk tárgyával. 😁
Hááát, nem én választottam, akkoriban jó kapcsolat kellett egy jobb helyhez, nekem csak egész kicsi jutott így annyi volt, hogy az akkori hagyományokkal ellentétben közel volt a laktanya Bp.-hez így kimaradáskor is hazajutottam míg az átlag általában elkerült az ország másik végébe, ennek ez volt az ára, de gumi és öregként vételezős kocsin voltam sofőr ahol mindenki békén hagyott mert a piát be tudtam vinni bárkinek a kaja között. 😁
régebben kifogtam hazahoztam aztán valaki elfogyasztotta, végülis a sült halat megeszem, halászlé se annyira rossz hogy ne egyem meg
egy intenzíven telepített tóban nem dobálnám vissza az ennivaló halat, max a nagyokat, de a dvcs más itt alig van hal pl idén a 100+km hosszú csatornába telepítettek 600 kiló halat ha gizda fél kilós a hal akkor is ez összesen 1200 kisponty
nem azért nem eszem meg mert urizálok, hanem mert ilyen ökobioterézanya vagyok
ha éhes lennék szerintem több halat is fognék és meg is enném mindet
mert most pl a csatornában lévő 0,5% halra pecázunk, ilyen meg van benne kb 20km távonként egy
ki volt adva körletenként 10 kiló szén/nap fűteni, ugye egy átlagos körlet 12-20ember volt 1 kályhával
nekünk meg volt 80 ember 4 kályhával baszott nagy térrel mivel a könyvtárban voltunk
mi mindent is loptunk ami égett a fékolajtól kezdve a gumipapucsig a stoki ülőkén át
halaknak egész sekély gyorsan felmelegedő víz kell ehhez
egy intenzíven telepített tóban nem dobálnám vissza az ennivaló halat, max a nagyokat, de a dvcs más itt alig van hal pl idén a 100+km hosszú csatornába telepítettek 600 kiló halat ha gizda fél kilós a hal akkor is ez összesen 1200 kisponty
ha éhes lennék szerintem több halat is fognék és meg is enném mindet
mert most pl a csatornában lévő 0,5% halra pecázunk, ilyen meg van benne kb 20km távonként egy
https://www.tiktok.com/@fonyi_...
Még kérnél is repetát, ha lehetne.
- Kérem, herr Obersturmführerführer, esetleg még egy adagot kérhetnék?
évek óta megy vissza minden
csak a geci törpe nem