na, közben meg is magyaráztad magad, mi bajom van
Minek jöttél vissza? Ha olyan frenky volt? Tudom ám, mert kint egy senki voltál, itthon meg te lettél a menő csávó Igaz, közben gyakorlatilag megloptad az ittmaradókat.
Ezt nem sértegetésnek szántam, csak válaszoltam a kérdésedre.
Nálunk harmada-negyede az átlagbér. Az okokat hagyjuk, 2 vesztes háború, Trianon, 50 év szovjet megszállás, most lényegtelen.
Ha te kinti jövedelemből vásárolsz itthon, akkor kb. az vagy, aki előremegy a leállósávon torlódáskor. Persze, örüljünk a pénznek, annak örül mindenki, de a közösség tudat az eltűnt.
Átvered az itthoniakat, mert ugye nem itt termelsz értéket, nem adózol, viszont ingyen tanultál - és átvered a választott országodat is, mert az ott kapott jövedelmed nem ott forgatod vissza. Ha ebből sem érted, kár tovább ezt feszegetni.
Majd ha lesz hungarisztánban eu átlag minimálbér akkor lesz miről beszélni. Addig mindenki úgy boldogul ahogy tud. Csak a saját példám szüleim soha semmivel nem támogattak még egy biciklit se vettek nekem. Ha nem megyek Angliába, majd usa-ba dolgozni semmim se lenne, lakhatnék albérletben, pedig tanultam, jó szakmám, diplomám nyelvvizsgám van. Most azok ugatnak akik még nem dolgoztak külföldön.
a hazaáruló erős szó de nincs igazán jobb tőle
de a nemzet megszopatója cím bár nincs használatban de találó, és mégsem hazaáruló
én azokra aggatom ezt a címet akik suli uzán egyből mennek ki külföldre és ott hasznosítják azt a tudást amit itthon ingyenesen megkaptak
plusz befizezi azt a minimális tb-t és élvezi a " fullos" eü ellátást
mert aki befizetett annyi adót mint az uskola meg az addigi ingyenes orvosi ellátást az nem tartozik az államnak mehet ahova akar
de
aki kimegy külföldre dolgozni azért hogy ott tanuljon olyat ami itt nincs és utána itthon kamatoztatja a megszerzett tudást az teljesen más, ő nem a haza szopatója hanem a fejlődés elősegítője
de ilyen elenyésző mértékű......
Olvasva téged vagy 10-12 éve kézdem milyen érzés elitista mélymagyarként olvasni a lentebbi hsz-eket? Mert amúgy egyetértek azzal amit írsz és azért nem tartalak hazaárulónak mert nem itthon élsz.
Piroska találkozik az erdőben a farkassal, aki egy fa árnyékában szivarozik.
- Hé, Piroska, életed numeráját hagyod ki, ha most nem fekszel alám.
- Ok, de előtte kiveszem a tamponomat
- Én meg leteszem a szivarom..
Megtörténik a lamúr, de a nagy kapkodásban Piroska a szivart dugja fel, a farkas meg ráharap a tamponra
-Ó farkas, te tényleg szétkeféltél, még most is ég a p.nám
-Az semmi Piroska, én meg úgy néz ki agyvérzést kaptam..
Meg szabad tudnom, hogy miért csak szinte és csak kizárolag anyagi oldalról lehet ezt a témát méegközelíteni?
Véletlen sem merülhet fel az hogy hosszú idö után, és mielött bezáródnak a határok megint az hús-vér érzö emberek esetleg szeretnék a rokonaikat, szeretteiket látni látni? Ès is haza mentem, mert hónapokig nem lehetett. Eröt merítettem, segítettem egy kicsit, pacsiztam a számomra fontos emberekkel. Nem, nem fertöztem meg senkit. elötte jóval "karaténban" voltunk a gyerekekkel...mielött hazalátogattunk.
Azért szörnyü olvasni ezt a negatív hozzáállást, mert látszik, hogy inkább a híreken, és nem a tényeken alapulnak. Ebböl látszik a média hatalma, hogy minden fronton megosztja az emereket. Jobbosra-balosra, otthon élöre-hátáron túlira, és még ki tudja mennyi törésvonalat , aknát raktak le, és ahogy olvasom müködnek is rendesen.
Erdekes más társadalmakban még "divat is" hogy fiatalok elmennek világot látni egy hátizsákkal bejárják a világot. És ez nem csak egy utazás-nyaralás, hanem közben vállalnak munkát, és olyan tapasztalatokra tesznek szert amit elég nehéz más forrásból potolni. Nekem a mai napig hiányzik ez a képességeim közül, mert nem tudok rendesen tárgyalni egy kinaival vagy amerikaival, vagy egy japánnal, mert nem ismerem a "szokásokat" mivel tudom, meggyözni, és mivel megsérteni...nyilván egy lokál patriotának nincsen ilyen problémái...
Egy másik posztra is reagálva.... angliában romokban az NHC (angol sztk). Olyan tudom, aki abban oktatott, praktizált, és látta 4-5 évtizeden keresztül, ahogy lezüllesztik a képzést, és kivonják belöle a pénzt. Egy magánfogászati beavatkozás 400 angol fontstreling, fent Liverpool környékén (és rosszul képzettek az orvosok). London és környéke gondolom egy "picit" több... Németben is több ezer euro egy implantátum, korona...volt hogy német hölgy vette a fáradságot, hogy inkább elment egy hétre és Magyarországon csináltatta meg a fogait. Ès igen az oszták átjöhet magyarba, a külföldön élö magyar nem táthatja otthon ki a száját a kedvenc doktorának, aki teszem azt gyerekkora óta kezeli a fogait. Ez kb az a kategórai, hogy aki nem nem ért a motorhoz sem viszi akármilyen jött-menthez a szervizelni a kedvencét. De biztos szükséges otthon erre akármilyen negatív elméleteket ráaggatni, az "igyenélöktre".
Ès nem, én sem ismerek személyesen mindenkit otthon és külföldön, csak arra akartam rávilágitani, hogy kevés olyan más nemzetet ismerek akiket ilyen szinten megosztotottak, mint a miénk. Pedig sokan rávilágitottak, hogy egy 100 évnyi trianon után Isteni godviselés, hogy itt vagyunk. A mai napig sok ellenségunk van, de a legnagyobb mégis a belsö ellenség...és legtöbbet csak mi árthatunk magunknak.
"A beszélgetős helyeken eléggé kivesézett téma az, hogy kurva könnyű úgy külföldön MOSOGATNI, hogy az anyját apját belebaszdossa egy elfekvőbe és a társadalomra bízza őket."
Ez csakis azokra jellemzö dolog akiket te most megneveztél, vagy ha körbejárnánk az örgeotthonokat azért akadna olyan is akinek az tengernyi hozzátartozója mind az országban él? Mert ugyen egy szülönek, nagyszülönek azért átlagban nem csak az az egy szem leszármazottja van aki épp lelépett külfödre...
Részemröl nem vizázni akartam, csak kértem, hogy ne legyen mindenki egy kalap álá véve és diszkriminálva, mert valakinek hirek, és pár negaív tapasztalat elvette a józan gondolkodását, itélöképességét. Ha valaki csak egy kicsit is ismeri a történelem azon morzsáit, hogy ennek a kulturának mekkora területek felett volt "hatalma", és mennyi nép olvasztótégelye volt, hogy akár nemeseink, vagy inasaink mennyi idöt töltöttek külföldön és mégis MAGYAROK voltak a szó minden értelmében...
Egy bekezdést még talán az a téma is megér, hogy milyen jó otthon bevásárolni, és aztán tele szagyrokkal visszajönni. Elsö körben a gazdásági oldala. Meg kell említenem, de azon kevés alkalmakkor pl egy Lidl esetében németben olcsóbb az azonos(!!!) termék mint otthon. De ha valami kaja is kerül a csomagtartóba az inkább az ízek miatt van, mert egy-két kaját elég nehéz egy jó hazai alapanyag nélkül elkészíteni, és túró vagy tejföl és még pár szuper cucc, errefele nem igen ismert dolog...és inkább hozunk édesanyám termelte és befözte paradicsomból, hogy egy jó ebéd legyen belöle, nem azért, hogy most na az "igyenélö" itthon sporól!!! De most magyarázzam azon nemzet tagjainak, akik egy egyhetes túrára is konzervekkel és szalonnával kitömött oldaltáskákkal vágnak neki, mert annyit nem birnak ki "hazai nélkül" vagy annyit nem tudnak kigazdálkodni???
Szóval szerintem picit több ténnyel, és kevesebb "hirrel" a valósághoz közelibben lehet következtetéseket levonni. Ez már ezen a homokozó méretü forumon is kiderült, mikor hoztátok sorban média nagybetüs "hireit" aztán a benfentes elmondta a frankót... Az is a probléma, hogy a "(napra kész) jól informáltság" nem egyenlö a tudással...((( csak egy példa . A cég ahol doolgozok pár éve 100 milliókkal beszált a akuumlátor üzletágba így egy pici rálátásom van a témára, és annak részleteire, mégsincs kedvem szájkaratézni azokkal akik "elolvasnak" minden izzadságsagú "szakújság cikket" amikkel igazából csak megy a nagyfoku manipuláció a gyorsabb elfogadás érdekében...a demagóg panelekre meg végképp semmi szükségem, mert a végén kiderül, hogy a közvetlen szakmai tapasztalaton nem is úgy van , mert azt valaki sokadik kézböl nem úgy hallotta., ennek ellenére persze senki ne fogja magát vissza, és úgysem írhatom le, mert nem lehet 3.félnek kiadni ilyen és semilyen céges dolgokat.)))
Manapság már itthon is lehet jól keresni bármilyen szakmában. Mondjuk nem mosogatással. Az a baj, hogy itthon minden kell, viszont a messze földön híres Angliában jó az albérlet, a tömegközlekedés, meg a konzerv kaja is.
De nem sül le nekik... a napokban említett londoni ismerősöm, ha hazajön, mindig felírat magának minden gyógyszert, ami kellhet az egész brancsnak odakint, mert ugye kint DRÁGA... meg a lánya is mikor itthon volt 2 hetet, abból egyet a fogorvosnál töltött, mert itt bagóért rendbe rakták a pofáját
Most, mikor pénzes lett a Covid tesz 0901-től, úgy jöttek csapatostul haza az előtte héten, mintha űznék őket... na, ezeknek bejött az élet
Két, teljesen különböző dologról beszélünk.
Az egyik - és amire válaszoltam, az az, hogy a mosogatók (idézlek):
""... de nehez lenne meg egy ilyen talalni mint a milyen aki ennyire sajatjai ellen van. Itt sokan Amit megengednek maguknak... ""
Én erre válaszoltam, te meg azzal próbálkozol, hogy melyik társadalmi réteg milyen arányban van képviselve. Azt nem tetted hozzá persze, hogy iskolázottság, szakma, stb szerint gondolod ezt. Így nehéz ezzel vitázni.
De megjegyzem, lehet az itthon maradókat mint lusta, felkészületlen és/vagy tanulatlanként ekézni, de egyet te se felejts el, aki itthon marad, az vagy annyira szorgalmas, hogy itthon is megtalálja a számítását, esetleg más, külső körülmény kényszeríti erre, mondjuk a nyugger anyja-apja.
A beszélgetős helyeken eléggé kivesézett téma az, hogy kurva könnyű úgy külföldön MOSOGATNI, hogy az anyját apját belebaszdossa egy elfekvőbe és a társadalomra bízza őket.
Nem mellékesen megemlítve, hogy amikor vírusilag külföldön is bonyolultabb lett a helyzet, a sok ingyenélő azért csak-csak hazamenekült, mert kiderült ugye, hogy azért a bajban mégsem jó külföldön MOSOGATNI, mert az a kevés ágyat mégiscsak az őslakosoknak kell fenntartani.
és a nagypofájú szarzsákok, akik küldözték a fényképeket a fejlett nyugati kórházakról, hirtelen rádöbbentek, hogy a magyar kórházba azért mégiscsak inkább belehet kerülni, mint a külföldi hiper-szuperbe.
A pofámról lesülne a bőr a sok szar-szemét helyében, amikor a vírus elől menekülve a határon álltak órákat, hogy ebbe a szar országba visszajuthassanak.
Hát ennyi erről.
Nekem 8, hogy milyen elméleteket gyártasz le magadnak, de nem ezt nehezményztem..., de mindegy...lényeg szaporodjon a posztok száma.
Azért valahogy mégis szápítozik az ország otthon maradott része az elvándorolt orvosok, szakápolók, és egyéb területek szakemberei után. Ugyannakkor szapulja az "otthon maradt szakemberek" tudását felkészültségét. Ehhez még hozzáfüzném, hogy saját tapasztalatom az, hogy azok kritízálják legjobban az aktív, értelmes embereket, és elégedetlenek sokszor az ezüsttálcán átnyujtott dolgokkal akik közben a társadalom legnagyobb igyenélöi, és már oviban a nagycsoportot is többször ismételte...
Èn ki merem jelenteni, hogy a tarsádalom minden szelete egyformán van képvisélve a külföldön dolgozók között különösebb torzulások nélkül. Ès csak is ezért kapom fel a fejem amikor mindenkit egy kalap alá vesznek. Ugyanis erröl tettem említést, és nem azokról, hogy kiböl lesz elvándorló mosogatós...
Az miért baj? Legalább bomlasztják a halódü nyugatot, azt teszik tönkre nem pedig prosperáló szép hazánkat. Ráadásul nem épp te írtad, hogy oda mindenki mosogatni megy? Amúgy is libsi az összes jobb is ha ott vannak.
Szerecsenmosdatás amúgy, de ez nem is lényeges.
Én inkább arra hajlok, hogy csak az megy el a hazájából mosogatni egy másikba, akivel amúgy is probléma van. Pl. a panelproliból kikupálódott, de amúgy mindig is panelproli az, aki ilyen.
Mindketten tudjuk hogy miröl van szò! Szerecsen fürdetesnek nevezik amit most eppen csinalsz. Egy degradalo környezetben volt hasznalva ez a foglalkozas. Nem az elsö es nem au utolso esetben. Nem a foglalkozassal van bajom, hanem hogy mindenkit egy kalap ala vesznek.
Amugy eleg sok nacio között megforfultam megfordulok, de nehez lenne meg egy ilyen talalni mint a milyen aki ennyire sajatjai ellen van. Itt sokan Amit megengednek maguknak...
én úgy vagyok evvel hogy minden munkát el kell végezni valakinek, persze nem egy mosogatói állás a legfőbb célom, de ha jól fizet és senki sem basztat én elvagyok avval is, ha épp beesik valami jobb ugyancsak stresszmentes meló akkor lehet váltok
én kommendáns voltam, de ha kitelepülés volt ott voltunk a konyhásokkal egy helyen, mi unatkoztunk ők meg tudtak jó kajákat csinálni(mindig a tiszti részlegen voltunk), szóval mindig segítettünk nekik valamit
a laktanyában meg ha valami extra volt mindig mi mentünk, legyen az egy tisztnek a költözése, esetleg temetés, de ha bent kellett gyors és értelmes segítség akkor mi mentünk, mondjuk mosogatni sosem mosogattam de a konyhán elég sokszor voltam
volt legénységi kaja, volt tiszti kaja és volt konyhások kajája.......
Minek jöttél vissza? Ha olyan frenky volt? Tudom ám, mert kint egy senki voltál, itthon meg te lettél a menő csávó Igaz, közben gyakorlatilag megloptad az ittmaradókat.
Ezt nem sértegetésnek szántam, csak válaszoltam a kérdésedre.