Canon EOS 30D- m van, egy darab eredeti akkuval.
15éves fényképezőgép, és még mindig nem merítettem le egy nap alatt.
A régi 4gigás CF kártya a korlátozó tényező, ebből van több.
Szerinted probléma az akku élettartam?
Vagy ha mégis elfáradna akkor legalább friss akkut veszek hozzá amikor beszarik.
fordítsuk meg a dolgot
nem láttál még jó telefont ami normálisan összerakja
pl fotogépen ha van egy világosabb háttér akkor szinte mindig ég, telefon csinál több képet és összerakja
ami különbség van az az optika miatt van, evvel senki sem vitatkozik hogy a nagyobb optika és fényérzékelő egység mindig "jobb" lesz
ellenben a telefon sokkal gyorsabban és több képből összerak olyan képet amit a fotogép sosem fog megcsinálni, otthon a raw-ból esetleg megszerkesztheted
most kár belemenni abba hogy milyen napszakban érdemes fotózni meg derítő vakuzás és társai, itt az a lényeg a telefon 1 érintésre 1 pillanat alatt csinál kurva jó képeket a minimális hardwerhez képest
amit te fél perces baszakodások után esetleg megismételheted, és ha szerencséd van annyival lesz jobb hogy esetleg a 6x4 méteres poszeten észre lehet majd venni
Az Adobe LR-em nem ismeri fel a Sony RAW-it (ARW)
:-(
Van rá valami megoldás? (Classic LR-em van, amit még lemezről kellett telepíteni, nem a havi fizetős)
Nem minden esetben, különösen ha valamilyen oknál fogva nem teljesen feltöltött akkuval indulsz el valahova...
Én úgy használom, hogy egy teljesen feltöltött akku van nálam külön a kameratáskámban, a másikat ami a gépben van addig használom amíg le nem merül. Ekkor belerakom a frisset, a lemerültet otthon feltöltöm és megy tartaléknak... Így sokkal kevesebbet kell töltögetni, az akkuk is kb örökké bírják. A Két Cannon akkum 10 év után pontosan annyit bírnak érzésre, mint új korukban..
az volt a "beetetés", ha nem viszik majd lesz másik név....
szerintem eleinte közel önköltségi áron adták, plusz nem volt ennyi lépcsős kereskedelmi lánc hozzá
emlékszem eleinte kínából kellett rendelni ezeket, utna jöttek a szürke importos csak abban a boltban érvényes a jótállás
most meg amióta már a szolgáltatók is adják azóta ugyanolyan lett mint a többi
Azt hiszed, hogy a telefonod jól összerakja...amíg nem látsz mellette egy rendes fényképet...esetleg nem a telefon kijelzőn, hanem előhívva, vagy egy méretes monitoron..
Na jó, de most mi szól mellette a Samsung csúcsmodelljével szemben? Tudásban, árban egyformák lettek, oda az ár-érték arány fölénye: https://www.samsung.com/hu/sma...
Nekem a mostani (5,97"-os) MI9Se is már határeset a kényelmes használatban, hurcibálásban. Új telefonban már nincs is ilyen "pici". Nekem nem tabletnek kell (telón csak végszükségben netezek - fodrásznál, hasonló helyeken sorban állva/ülve, esetleg nyaraláskor), mindent vagy asztali PC-n / laptopon , vagy - este az ágyban - windowsos tableten intézek.
A teló flipes tokban van, nem sérül, nem karcolódik (2 év után mint az új), a kocsiban navigáláskor sem kell "bekapcsolni", rádugom az USB-kábelre, és minden mehet a kocsi tabletjéről / kormánygombjairól.
Nem is azt mondom hogy szar, hanem azt, hogy a Xiaomi eddig pontosan ugyanazt a tudást kínálta féláron (vagy kevesebbért) mint a Samsung (ezért is futott be a cég pár év alatt), most viszont pontosan ugyanannyiért adják a telóikat.
ezt sosem értettek hogy egy férfi kézben nagy lenne bármi is..
nekem elég rövidek az ujjaim de a 6" simán átfogom, úgy gondolom aki a kettespet sörös flakonból tud inni az megfog minden telefont
melyik nem kínai? mutass egy olyan hétköznapi ember által használt elektronikai cikket amit vagy annak alkatrészeit nem kínában gyártanak
ipari cuccot én is tudok amit európában gyártanak, kb a 80as évekbeli szintű logikai "számítógépek" tudnak kezelni 10-50(esetleg több) igen-nem ki-bemenetet idő méréssel és késleltetéssel olyan csúnya sok 100 ezrekért hogy még az árajánlatot is sírva olvassa az ember
Elso korben 2 eve nem tortem ossze telefont,hala a toknak es a kijelzovednek.A 9senek szar volt a touch resze,azert csereltem,es mar bem kisebb.
Masodsorban ez a cucc akkora lapat hogy egykezzel nem lehet kezelni.kettobol csak nem esik ki.
ezt tudjuk
azt elfelejtetted leírni hogy ingyen adták, ha mégsem akkor 98% volt a kedvezmény rá
neked csak megszületni volt nehéz utána belekerültél egy olyan mesevilágba hogy mindenki csak irigykedik rád
Lehet bármilyen szuper, egy echte kínai telóért szerintem te se fogsz bő 400 ezret kiperkálni.
(Amit az első hónapban úgyis összetörsz, és majd rendelsz bele kisebb méretű, nem belevaló kijelzőt...)
Ezt még a 15éves DSLR is tudja hogy lő egy expó sorozatot és összerakja szoftveresen HDR képnek.
15éves fényképezőgép, és még mindig nem merítettem le egy nap alatt.
A régi 4gigás CF kártya a korlátozó tényező, ebből van több.
Szerinted probléma az akku élettartam?
Vagy ha mégis elfáradna akkor legalább friss akkut veszek hozzá amikor beszarik.
nem láttál még jó telefont ami normálisan összerakja
pl fotogépen ha van egy világosabb háttér akkor szinte mindig ég, telefon csinál több képet és összerakja
ami különbség van az az optika miatt van, evvel senki sem vitatkozik hogy a nagyobb optika és fényérzékelő egység mindig "jobb" lesz
ellenben a telefon sokkal gyorsabban és több képből összerak olyan képet amit a fotogép sosem fog megcsinálni, otthon a raw-ból esetleg megszerkesztheted
most kár belemenni abba hogy milyen napszakban érdemes fotózni meg derítő vakuzás és társai, itt az a lényeg a telefon 1 érintésre 1 pillanat alatt csinál kurva jó képeket a minimális hardwerhez képest
amit te fél perces baszakodások után esetleg megismételheted, és ha szerencséd van annyival lesz jobb hogy esetleg a 6x4 méteres poszeten észre lehet majd venni
https://shotkit.com/how-to-ope...
:-(
Van rá valami megoldás? (Classic LR-em van, amit még lemezről kellett telepíteni, nem a havi fizetős)
Én úgy használom, hogy egy teljesen feltöltött akku van nálam külön a kameratáskámban, a másikat ami a gépben van addig használom amíg le nem merül. Ekkor belerakom a frisset, a lemerültet otthon feltöltöm és megy tartaléknak... Így sokkal kevesebbet kell töltögetni, az akkuk is kb örökké bírják. A Két Cannon akkum 10 év után pontosan annyit bírnak érzésre, mint új korukban..
szerintem eleinte közel önköltségi áron adták, plusz nem volt ennyi lépcsős kereskedelmi lánc hozzá
emlékszem eleinte kínából kellett rendelni ezeket, utna jöttek a szürke importos csak abban a boltban érvényes a jótállás
most meg amióta már a szolgáltatók is adják azóta ugyanolyan lett mint a többi
Nessze nem.
A teló flipes tokban van, nem sérül, nem karcolódik (2 év után mint az új), a kocsiban navigáláskor sem kell "bekapcsolni", rádugom az USB-kábelre, és minden mehet a kocsi tabletjéről / kormánygombjairól.
nekem elég rövidek az ujjaim de a 6" simán átfogom, úgy gondolom aki a kettespet sörös flakonból tud inni az megfog minden telefont
ipari cuccot én is tudok amit európában gyártanak, kb a 80as évekbeli szintű logikai "számítógépek" tudnak kezelni 10-50(esetleg több) igen-nem ki-bemenetet idő méréssel és késleltetéssel olyan csúnya sok 100 ezrekért hogy még az árajánlatot is sírva olvassa az ember
Masodsorban ez a cucc akkora lapat hogy egykezzel nem lehet kezelni.kettobol csak nem esik ki.
azt elfelejtetted leírni hogy ingyen adták, ha mégsem akkor 98% volt a kedvezmény rá
neked csak megszületni volt nehéz utána belekerültél egy olyan mesevilágba hogy mindenki csak irigykedik rád
(Amit az első hónapban úgyis összetörsz, és majd rendelsz bele kisebb méretű, nem belevaló kijelzőt...)
Naszoval fenykep.
http://youtu.be/YwRg76XwBSE
Tervben van,bar a megvetel elott kipurcanhatok ha titekeg hallgatok.