Hogyan dőlne meg?
Te beviszed egy laboratóriumba az olajat bevizsgáltatni?
Ezek az olajok nem rosszak, de nem is több, mint Pl a Record.
A ráírt minősítéseknek megfelel:API, ISO, stb...
Nem fog be állni a motor egyik olajtól sem, mert megfelenek a rá írt minősítésnek, de sajnos hiányzik belőle az kicsi plusz, amiért többet fizetsz érte, de azt viszont senki sem tudja kimérni...
Szerintem érdemesebb külföldről rendelni olyan márkát, amit itthon is töltenek....
naagyon sokáig Castrol párti voltam. aztán egyszercsak azt vettem észre, hogy a motorom, mint az állat kezdte fogyasztani az olajat, szinte olajcsere után. azelőtt az volt a jellemző, hogy kb. 4000 kilométerig szinte semmi, aztán, akkorra megfáradt az olaj, és elkezdte csipegetni. kb 6000 kilométerre fogyasztotta el az olajcsere után megmaradt mennyiséget a 4 literből. az utolsó Castrolos élményem az volt, hogy megnéztem a flakont, összehasonlítva egy régebbi megmaradt flakonnal azt tapasztaltam, hogy egy kicsit homályosabb a cimke rajta. ugyanonnan vettem, mint régebben, ugyanaz a 3000 Ft/liter körüli ár volt, az állaga is ugyanolyan, csak mégis jobban szerette a motor. Érdekes módon a legutóbb beletett 5W-60-as MOL-t meg nem eszi, úgyhogy nekem most ez lett a kedvenc márkám. A piacon kapható legmagasabb (SL a Castrol SJ minősítésével szemben) teljesítményszintű, kiváló magyar termék. nekem tetszik, a váltó is finomabban kapcsolható, a blokk is csendesebb kicsit
Ez sincs kizárva amit mondasz de számomra kicsit kétséges a castrol egy minöséget képvisel és az alá nem mehet mert ha megdöl leperlik roluk a gatyát az meg nem kifizetödö még nekik sem plusz bukják a hirnevüket ami azért van ha meg gondolom de köszi az eszme futatást.
Nem akarlak elkeseríteni, de Magyarországon nem ajánlom a Castrol olajat vásárolni.
Ha ragszkodsz a márkához, akkor Németországból, vagy Ausztriából érdemes venni.
Van egy barátom az olajbizniszben, és ő felvilágosított, hogy hogyan is működik.
Nagyker cégnél dolgozik, és töltő üzemből hozták az árút, majd terítették a boltokba. Ő látta, hogy ugyanazon töltőcső álá más más márkájú flakon került.Pl:Record, Castrol!
A kérdésem továbra is uraim Power 1 Racing 4T 10W-50 sokan fikázák mi a véleményetek róla ti mit használtok a busmanhoz.Kiváncsi vagyok 1-iletve2 ember véleményére. Na rajta figyelek ámbörök.
Ha eredetit fogsz ki belőle akkor nagyon jó olaj. Ha 2500 forint körül veszed literjét, akkor viszont szinte 100 %, hogy valami utántöltött ratyi van benne. nagyker ára kb 3500/liter, ehhez viszonyíts. Ha jóolajat akarsz a motorodba, a MOL 10W-50-es fullszintetikus olaját illetve Fiveurban elmondása alapján a Valvoline 10W-40-es fullszintetikus olaját tudnám javasolni.
Sziaaaa Nagyapó!
Má nagyon hiányolunk Andival!