Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hülye!

Várd már meg azt a tetves nyolcorát!
Hello Zorro! A rossz alkatrészellátásról csak annyit, hogy mikor főtengelycsapágy vagy dugattyúgyűrű, vagy váltófogaskerék kellett a Suzuki motoromhoz érdekes módon 3-5 nap alatt minden itt volt, izaz nem pesten, hanem Debrecenben, ami +1 napot biztosan jelent a postázásban. Igaz ezek új alkatrészek voltak, nem bontottak...
Asszem én most mindennemü ironia nélkül irogattam veled!
Mégcsak véletlenülsem huztam le a paripádat! Az majd nyolcora után jön!Addig gyülik!
Akko kis sárga mühelybe kell vinni pl Lehel piacra
Ezt igy nemmerném állittani!

Biztos itthonis van olyan mühely,szerelö,stb.aki tudja,vagy esetleg felülübereli a gyári szinvonalat!Láttunk már ilyenre példát!
De az biztos,ha egy blokkott megnyitsz,sose lessz olyan,mint amikor a kissárgák összerakták!Eleve alubol van szinte minden.Ez ha ezrednyitis,de vetemedik,stb.
lekéstem, ugye h ugye
Gooooré. egy busára senki nem mer 3 hétnél több garit vállalni
csak egyetérteni tudok veletek!
megnyugtatok mindenkit a motort már árulom!

Ja és mielőtt elkezdenétek a froclizást ez a helyzet nem a tipus hibája miatt alakult így, hanem szerencsétlenségek sorozata folytán és persze ne felejtsük ki az emberi tényezőt sem!
Most ne!

Ez most másrol,szol!Ez most az az eset,mikor az embert nézzük,és nem a motort!Ezekre szoktam azt mondani,hogy motormárka függetlenül segitjük egymást ha bajban van valamelyikünk!
Ez megenst gyanus!

De tényleg nem bosszantani,vagy kedélyt szittani akarok!De hogyis van ez?Adott egy mühely,aki a saját munkájára ad mondjuk 9 honap garanciát.És adott egy kereskedö(szerviz),aki a saját munkájára csak 6 honapot!?Hogyis van ez?Ráadásul szerintem az egy év dukállna!Nemtudom törvény kötelezi-e öket az egy évre(valszeg csak 6-honapra) azért mondják a 6-honapot!De ha ugy érzik jomunkát adnak ki a kezükböl,én szerintem simán bevállalhatnák az egy évet!Mondjuk ugy jutalombol,vagy elnézéskérés jeléül,vagy tudomisén milyen okbol,de szép gesztus volna a történtek után!
Én is igazat adok Milkának, elkéne adnod és végre vehetnél egy motort, pl, XX et
Igazat adok Milkának, én is eladnám gyorsba a gépet,mert szerintem itthon nem tudják 100%-ra megcsinálni...
hát, hogy ők több mint fél év garit adnak rá!
Ezt hogy érted!?
Ez érdekes a gépműhely több garanciát ad rá mint a suzuki, azt mondták!
Az oké hogy télenis mentek!

De én evvel a 30.000-km-mmel nemigazán a garanciára gondoltam!Hanem ha vállalja ezt a futásteljesitményt,akkor van esélyed arra,hogy tényleg jo motort kapsz vissza!
Ecsetelem!Legjobb tudomásom szerint(legalábbis valami tanárféle anno ezt probállta belegyümöszkölni pici agyamba)a motoralkatrészek föleg a nagytelljesitményüeknél,ugymond kéregegyzést alkalmaznak.Ez azt jelenti hogy csak a külsö felszin(réteg)1-2 tized miliméterét edzik meg,"hökezeléses edzéssel".Ez annyit takar,hogy kivül bitang kemény lessz,de belül megmarad a rugalmassága(hogy a rezonanciát jobban elviselje).Nos a gépmunkánál félek pont ezt a részt szedik le,de biztos hogy komolyan csökkentik!
Te szerintem ha átvetted,gyorsan kezd el hirdetni!Nekem nagyon nemtetszik ez a dolog!Tul sok itt a mellébeszélés!
kösz...
Csak a nagy keménységben le ne csukd télen a gépet,mert arra nincs gar!
Hát mondasz valamit!
Egyébként Ő is a rossz alkatrész ellátásra fogta a dolgot, de akkor valami nincs ott rendben!
Én dolgoztam a DHL nél és ha jó időben adtál fel csomagot mondjuk Finn országban akkor az itt volt Magyrországon nem kevesebb mint 3 nap alatt! A Suzukinak nincs beszerzés politikája? Nem is merik a Just In Time rendszert? Ez egy világcég az Istenért! Ezért Japánban valami fejes már lemondott volna vagy kardjába dölt volna!
Egyébként a garancia miatt nem aggódom mert mi télen is megyünk! Miért? Mert kemények vagyunk!
Na ez már valami!

De azért lennének kérdéseim!

Ha nem ujjak az alkatrészek,akkor mértis kellett idáig várni? Mert ugye a gépmühelybe csaknem két honap az elörejegyzés! A garanciával vigyázz,meret szerintem az átadás dátumátol számitják! A fenétse érdekli,hogy te mentél vele,vagy se!Jobb lenne ha kilométert alkudnál ki!Dobd fel neki a dolgot!Mondjuk 30.000 km!
Hozd el a mocit,hétvégén meg kimegyünk vele a ringre!Leszarom milyen idölessz,de azt garantálom,hogy öregszik 10-évet a vas! Csak felkell irni vázszámot,nehogy utánna erre alkudozzon valamelyikünk! Az árbol "faragás" viszonylagos!Azaz mennyiböl,és mennyit!PL:ha mondjuk 200.000-böl 10.000-ret,az szartse ér! De ha 200.000-böl 180.000-ret,nos az már elgondolkodtato!
Most beszéltem a tulajal, és még mindig normálisan állt hozzám! Teljesen naprakész volt az ügyemben! Azt mondta, hogy gépműhely csütörtökre vagy péntekre készíti el a szelepvezetők berakását meg a szelepek beállítását (mert ugye azt nem újhonnan szereztük be), és utánna azonnal összerakják és ez átcsúszik a következő hétre.
Kérdeztem a garanciáról és azt mondta fél év, mire én az jó mert tél jön! na aztán mondta, hogy ebben rugalmasak lesznek!
Ja! Meg felajánlott egy tesztmotort amíg kész nem lesz! Én meg mondtam, hogy ezt meg az elején kellett volna! Úgyhogy mondtam, inkább az árból kéne faragni, és ebben megegyeztünk.
Hát így áll jelenleg a dolog!
Egyébként holnap jol huzd össze magad,meg nézz körül ottis,ahol nemkéne!
Motorod hol tart?
Biztos igy van,azért nem kommentálltam!