Félreértettél valamit, ugyanis az a felsorolás csak giorgiomoto kérdésére a válasz, hogy mely méretek szerelhetők fel 5,5" széles kerékre. Nincs 165/55-ös KR108-asom, csak egy új Goldentyre 162/55.
Én azt csak hallottam, hogy egy amatőr számára a 180-ast nehezebb csúsztatni. A versenyző motyósok is vékonyabb gumival mennek, ezért gondoltam én is rá, igaz nekik nem is 5,5"-os felnijük.
De a szélesebb felnire is ugyanolyan jó egy vékonyabb /55-ös gumi, mint a keskenyebbre?
Konkrétan nézve az általam felsorol összes jó lenne a 120/70-es elsőhöz
Valóban vannak speciális Supermoto méretek, pl. a Michelin 16/63 R17, vagy a Goldentyre 162/55 R17.
És csak annyival válik nehezebbé a motorozás a nagyobb méretekkel, amennyivel a nagyobb gumi némileg nehezebb és nagyobb az íve.
A másik kérdés a kereslet/kínálat kérdés, Supermoto méretben igazán jó használt gumit ritkán találni, az újakat pedig meg kell fizetni sajnos a 170-es Dunlop a legdrágább (60-70e/db). Nekem épp van egy új Goldentyre 162/55-ösöm... nagyságrendileg a Dunlop feléért.
Köszi a választ, de akkor nézzük kicsit konkrétabban.
Első gumiméret 120/70 r17slick
Ehhez mekkora méret lenne a legalkalmasabb hátra, hogy nem túl tempós supermoto pályán a legjobb motorozhatóságot kapjam. 180-ast keresztbe rakni kanyar előtt egy amatőr számára elég nehézkes.
170-es gondolom jobb választás lenne,de láttam olyan slick gumi számozásokat, hogy fingom nincs mit jelent. Vmi ilyesmi volt 16/630 blabla
A 120/70-es elsőhöz passzolna a 170/55-ös?
Az elsősorban a gumi gyártójától, típusától, specifikációjától függ, hogy mit szerelhetsz fel (azt a gumigyártó megadja), másodsorban attól, hogy az adott motorban fizikálisan mi fér el. Alább néhány példa. Ha kérdésed lenne, hiteles információért keress meg!
Van valakinek eladó sm szettje? Drz be tenném.