180 körül van egy átlag tanárbér, tudom neked összejön annyiból a megélhetés, de én még a 400-at sem tartom túl soknak és a lényeg, próbáljon bárki normálisan élni 180-ból, ez már tengődésre sem elég, ha nincs magánórája ami manapság 4000-től indul akkor felkopik az áll.
Amennyire követem a dolgot, de, tehet róla a boltos és kötelező neki tartani bármilyen bukta esetén is a központi áras termékeket, nem lehet hiány belőlük.
az ne a tanár gondja legyen
ha sok a pályaelhagyó csak rájönnek hogy szar a zseton és fognak adni többet
mint ahogy az egészségügyben is látni fejlődást pénzügyileg, igaz elkéstek vele pár évtizedet de legalább elkezdték
felénk is túl sok lett
már vannak olyan osztályok ami full cigó, mert a szülők vagy visszatartották a gyereket egy évvel, vagy inkább elhordják másik iskolába
amúgy ravasz egy nép, megvették a lom tanyákat a környékben gombokért, utána meg mentek minden felé hogy lakhatatlan, és kaptak a faluban egy másikat
aztán ahogy betelepült egy pár falka egyből lementek a ház árak, a régi házakat már kb mind megvették, már van olyan utca ahol 80+%-os a jelenlét
nagyobb városokból cuccolnak vidékre, aztán a pénz különbséget el tudják tapsolni, nekik mindegy hol laknak mert a postás uganúgy hozza a zsetont vidéken is
haverom tesója tanár, mostanában nem sokat tárgyalok vele, régen csinálgattam neki mindenféle műsoros cd-t rendezvényekhez( himnusz stb sorba rendezve) akkor sokat panaszkodott hogy kezdőként rengeteg a munka, hiába csak 4-5-6 óra a sulis munka otthon is van ennyi mire előkészül a következő órákra
utána amikor már egy jó ideje tanár volt ezek a plusz melók drasztikusan lecsökkentek, az otthoni plusz egy részét is meg csinálja már a suliban
most azért már a fizetésük se olyan gáz mint 10+éve volt
de azért a sírás még mindig megmaradt
Ez egy régi bölcs mondás
Nekem is volt olyan ismerős aki mindig sírt aztán hegyekben állt a pénz
Amikor volt 120 mázsa szőlő azon sírt hogy lehetett volna 180is de amikor 180 volt akkor még azért mert 200 fölött számított
Nekem nincs megtakarítás egy forint se
Fizetés előtti héten már nullás a kassza
Én nem félek hogy bármi vagyonok értékét veszíti
Talán a KTM motor az egyetlen ami ér valami látható összeget
Az asztrában a katalizátor már lassan többet ér mint az összes többi része 😁
és neki nincs 3 hónap szabadsága mint egy tanárnak