Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

te csak a jelent látod. a tudatod mást nem képes felfogni
amúgy hogy megnyugodjon a kis lelked így éjszaka előtt, ezek a dolgok nem jövőre lesznek, sőt úgy gondolom a mi életünkben akkor sem valósulnak meg ha 100 évig élünk
de még a mi életünkben tudatosulni fog hogy ez a fogasztói társadalom/kapitalizmus egy hibás nem tartható folyamat, és innen már csak pár kisebb nagyobb lépés az alapjövedelem
Az ingyenpénzt mindenki szeretné, még én is, csak hát van aki tudomásul veszi a kegyetlen valóságot, és van aki nem.
nem én akarok változatni, hanem a felsőbb hatalom
én max haszonélvezője lennék, mondjuk ettől kevesebbet akkor se nagyon dolgoznék ha adnának ingyen pénzt
amúgy a termelő eszközök JELENLEG vannak a munkaadóknál, de ez nem lesz mindig így, láttunk erre is példát
a jelenlegi kapitalista életvitel nem mehet sokáig mert anyagi korlátai vannak, hiszen az anyag mennyiség nem végtelen, és akinek esze van azt már belátta
emiatt kevesebb munka kevesebb fogyasztás kevesebb pazarlásra van szükség
kb mint kubában
az hogy alapjövedelem vagy jegyrendszer az lényegtelen, a lényeg az hogy mindenképp változni fog
és ti akik úgy gondoljátok hogy az alja nép felett álltok rútul megszivjátok, mert ugyanúgy szarba se fognak nézni benneteket
ini nem fogja fel, hogy " nincs ingyen ebéd" ezt mondták el a politikusaink nem azt, hogy mindenki kap a semmire egy kazal lóvét 😅
Vagy lehet, hogy elfelejtette a régi szoci mondást(gondolkodós9
"Aki nem dolgozik ne is egyék" 😅
neked már nem kell lenyúzni a vállalkozó bőrét,(ujjával nemet mutató) azt már rég lenyúzták 😅
Amúgy egy gondolat, csak, ha kevesebb óra lenne, akkor a változatlan költségek miatt a rezsióradíjamat pont ennyivel emelném, így ha sokallod a múltkori villanyszerelő 20 ezres óradíját, akkor majd most fizetsz 24 ezret.
:-D

A probléma megint az, hogy mással, most jelesül a munkaadó vállalkozóval szeretnéd elhordatni a szart. Nem fog menni, csak szólok előre. Amíg a termelőeszközök a munkaadóknál vannak, addig itt minden marad a régiben.

A tesó megmondta már régebben, és milyen igaza van ebben.
én voltam ott néhányszor vadászni 😅 Igaz nem teszkós árufeltőltői keresetemből 😅
De(gondolkodós) Nyom nélkül tűntök el(kezeit széttáró)
ez a szép az egészben 4 nap meló 3 nap nem meló
a vállalkozó meg ha nem képes megoldani akkor alkalmatlan, ne vállalkozzon menjen csövesnek annak jó lesz
én a vállalkozó bőrét is lenyúznám, jó lenne az opelba szőnyegnek úgy is kezd kopni 😂
Jaaaaa. te arra vársz, hogy annyi gép legyen az élet minden szegmensében, hogy NULLA ember dolgozzon, de mindenkit jó vastagon kitartson.
Mondjuk arra nem gondoltam, hogy tízezer év távlatában gondolkozol.
:-))))))))))))))))))))))))))))))

A négy napos munkahétnél mire gondolsz? Megint egy nap ingyenpénzt akarsz elvenni a vállalkozótól, hogy ne mehessen Afrikába vadászni, vagy négy nap alatt akarod ledolgozni az öt napi melót? mert ez utóbbi esetben mikor viszed a pulyát oviba? Reggel 4-kor? Vagy a hosszabb meló után este 10-kor? Esetleg a 20%-al csökkentett idő után az ilyen arányban csökkentett egyéb juttatások, szabadság pl. miatti tüntikézesekkel is számoltál?
nem ki termeli hanem mi termeli, jelentős többségét a gépek
fejletteb országokban már most agyalnak a 4 napos munkahéten mert mincs anyi munka amennyi kellene
ezt vesd össze avval hogy az ipari forradalom után mennyit dolgozott egy ember, 12+órákat sok esetben heti 7 napokon át
és azt gondolom felfogod hogy jelenleg csak azért pörög a gazdaság mert javarészt felesleges dolgokat veszünk, felesleges hobbikat csinálunk és felesleges utazásokon veszünk részt
és mint ahogy ezt valamelyik nap írtad csökkenteni kellene, ami igaz is csak ha csökkented vagy megszünteted akkor aki eddig avval foglalkozott annak nem lesz munkája, ha nincs munkája nincs fogyasztása máris lesz egy negatív spirál ami az összeomláshoz vezet
ezt elkerülendő kell valami juttatás amitől a gazdaság működik
éééés a pénzt nem csak megtermelni lehet, evvel ugye tisztában vagy, a pénzek többsége kamupénz, a részvényekről és egyéb okosságokról meg ne is beszéljünk

amúgy szerintem ezt abba is hagyhatjuk mert ezek a dolgok számodra felfoghatatlanok
csak annyit látsz belőle hogy a csöves kap semmiért egy x összeget és ez neked bassza a csőröd, ami fura mert uganúgy te is megkapnád, plusz még lenne munkád is mellete szóval sokkal jobban élsz mint a csöves, az hogy a bérpapírodra mi van írva lényegtelen
Dehogy elkerülhetetlen. Kell hozzá elég bátorság és elszántság, szorgalom.

valószínűleg nem érted, vagyis de, csak az ingyen pénz nem engedi el az agyadat.
Ha mindenki kapná, ki termelné meg? Ezt kérdezem már sokadszorra?
sosem írtam hogy ez nekem lenne jó
mindig csak annyit hogy elkerülhetetlen
és ugyanúgy kapnád te is meg a többi mindenki is.......
csak a bennen alaptalanul kifejlődött felsőbbrendűség érzés ezeket valahogy mindig figyelmen kívül hagyja
Nem, csak előtted megvillantották azt a lehetőséget, hogy a saját bevallásodnál is kevesebbet, éppen pont nullát kellene teljesítened a munka frontján, ennek ellenére te kényelmesen eléldegélnél. Mindezt úgy, hogy az ingyenpénzedet azért valakivel kitermeltetnéd.

Ezt próbálod megideologizálni, hogy miért is lenne jó. neked, a tiédet nem is kell, értjük mi azt.
nana
ismét a ló túlfelén vagy
hiszen amikor használtam akkor fizettem is amit rendszer megkövetelt
amúgy már megint elúszál egy követhetetlen dimenzióba 😂
már megint fogalmam nincs merrefelé tartunk
A te gyereked születésekor viszont már megtehetted volna - ha merted volna. ugyanakkor, és nem számonkérve csak megvilágítva, igénybe vetted a gyerek növekedése során a különböző eü. szolgáltatásokat.
Tehát ezért mondom, hogy ezek után te ne gondolod, hogy a te kényelmes és öntörvényű (más kárára, mert ugye más csak-csak működteti ezt a rendszert, amit akarva-akaratalanul is, de igénybe vettél- és veszel) a követendő és jó és működő, mert egyik sem.
hiszen nem volt más lehetőségem, 30 éve még magán fogorvost se lehetett találni a környékünkben
most meg ha valami kell az sztk rendszerben hónapokban mérhető, inkább magánúton
és mostanában ez a magán cucc nem is vészesen sok
nemrég voltam mri+röntgen, konzultáció, kezelés: 80 ezer aztán 3 óra alatt meglett a baj is meg rá a megoldás is
sztk úton csak amire megvan a baj az 3 hónap
De én nem erről beszéltem, hanem arról, hogy te csak igénybe vetted ezt a szolgáltatást.
évezredekig otthon születtek
a gyengék elhullottak az erősek maradtak
most mindenféle életképtelen vackokat is megmentenek drága pénzből és libsiket csinálnak belőlük....
...es te is meg a gyerek is megszuletett otthon.
Nem, nem azok hanem akiknél a meló elvesztés réme erős anélkül, hogy lenne más.
Rengeteg hisz ez a lényege a fejlődésnek az őskor óta, hogy az ember minél könnyebben és szabadabban élhessen, persze voltak megtorpanások, visszaesések, de a fejlődés ezen a téren is folyamatos és az utóbbi 1-2 évszázadban jelentősen felgyorsult.
gyógyszer nincs, negcsinálnmagam, doki meg amúgy is fizetős
sztk doki szart se ér, meg tb se fizetek egy ideje szóval hiába is mennék
legutóbb a lábujjkörmöm műtöttem le mert mindig begyulladt, egy vízpumpa fogó+ nagy gumikalapács és már lent is volt
de az tény hogy egy lidokain injekció jól esett volna
De ezt az orvosra is mondjad rá, mert ugye azt is használsz, meg gyógyszert.
Ugye.

Egyelőre aki van megtermelni azt, amit az egész társadalom használ, addig könnyen lehet ilyennel példálózni, amíg csak a polc felrakásáról van szó, vagy ecsettel lekenni egy autót. A problémák ezután kezdődnek.
nekem nem kegyetlen a valóság mert mivel mindenhez is értek azt megcsinálom magamnak
amihez esetleg mégsem arra nincs is szükségem
a plusz dolgokról meg kár is vitatkozni mert nem egyformán látjuk a dolgot
és még mindig nem zavar az hogy az adrián kurvázik, ingyen se mennék oda, afrikába meg még ha fizetnének akkor sem