Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem, te nem akarod elfogadni, hogy a vállalkozó pluszt vállal a plusz jövedelemért. EZ a plusz a rizikót, a többlet munkát energiában és időben, stb.

A kegyetlen valóság az, hogy sem a munka, sem a szolgáltatás megrendelése NEM kötelező. Ha akarsz, lehetsz vállalkozó, hogy mehess Afrikába, ha 20 ezres órabért mondok és velem szerződsz - nem tartok fegyvert a fejedhez - akkor annyi, vagy keresel egy konkurenciát 3.700,- forintos órabérért.
Tehát HA felveszlek dolgozni kialkudott bérért ÉS azt megkapod HA te is teljesíted a szerződés rád vonatkozó részét, ÉS befizetem becsülettel a törvényben előírt terheket, akkor én hagy menjek már Afrikába vadászni.
Ha nem tetszik ez, fel kell mondani, megkapod - ha van - a maradék járandóságot és elválunk.
Tudom mi a szöveg, hogy geci vállalkozó majd senki nem jön hozzám dolgozni, lehet, de az már legyen az ÉN problémám.

Hogy mit mondott a suttyó, hogy mim lesz, hát, pár ilyent már hallgattunk a történelemben...

A győzelem napjai jönnek,
Rabságodnak vége már.
De akkor mi értelme lecserélni az embert?
sosem mondtam azt hogy ez jó lesz
se nekem se másnak
csak annyit hogy idő kérdése és elkerülhetetlenné válik
ha nem akarsz egy teljes összeomlást akkor ezt meg kell lépni
metz jól hangzik hogy a sanyi meg én is eltűnünk a süllyesztőben, de nem fogunk myom nélkül eltűnni
és amikor már nincs sz embernek veszíteni valója és nagyon éhes elveszi attól akinek van mit enni
közben lehet belehal sok éhező mert nem szîvesen adja oda az akinek van szóval lenne erőszak bőven
fura,hogy csak azok a népek hisznek és lelkendeznek ennek az alapjövedelemnek akik egész életükben nem akartak dolgozni 😅
ini a TE fajtádnak biztosan fel fog kopni az álla. Te az alapjövedelemből hidd el nem fox enni egy szem sültkruplit sem 😅
Mondhatnám úgy is, hogy addig álljál fél lábon amíg bevezetik az alapjövedelmet 😂
ja ennek a tudatában mindenki elkezd lázasan fejleszteni milliárdokat, hogy robotok dolgozzanak ugyan annyiért amennyiért ember csinálná(fetrengős)
sanya látom nagyon izgat ez a téma. Ezt az alapjövedelem lófaszt ha lesz mi már nem érjük meg(óranézegetős) 😅
Van előtte egy pár dolog amit még akár igen. Nos olyan lesz,hogy a robotizáció és a digitalizáció miatt nem lesz szükség nagy tömegű munkaerőre. Azt még megérjük, hogy rád semmi szükség nem lesz a munkaerőpiacon viszont munka nélkül jövedelmed sem lesz és eltűnsz a süllyesztőben sokad magaddal.(kezeit széttáró) Mert most első sorban ez a cél. Aztán 40-50 év múlva lehet azon el fognak gondolkozni, mit is kéne csinálni(kezeit széttáró)
nem tudtok elvonatkoznina jelenlegi felállástól
nem lesz maszek vállalkozó aki afrikában fog vadászni a hasznon meg nem lesz maszek villanszerelő aki 20 ezres órabérben dolgozik
lesz alap jövedelem azért hogy fennmaradjon a jelenlegi társadalom és a termelés
de jön az államosítás 2.0 és minden más lesz
pipinek is költöztetnek alspbéreseket a padlástérbe hiszen 3 ember miatt nem lehet ennyi sok energiát pazarolni

az a kijelentés legyen a szemed előtt amit az a német vén fasz mondogat: nem lesz semmid.....
és nem is lesz
Na, azet nezzuk visssza, ha volt ilyen, hogy ezt ki talalta ki. Mert a gepet ki kell termelni, azmeg em jarja, hogy ketszer adozok ugyanazrt, egyszert amikor megveszem, egyszer meg amikor termeli a hasznot.
Majd ha ingyen kapok gepet.
Leírtam lejjebb, minden géppel kiváltott munkahelyért a cégek ugyanúgy leadóznak mintha ember dolgozna és nem én találtam ki hisz pár éve a magyar parlamentben a kormánypárt is felvetette.
Csak azt tudnam ki fizeti ha mindenki alapjovedelmen lesz?
Aki meg nem az kurvara orul neki hogy par millio ini szivja a munkajat?
Nálunk később mint nyugaton és korábban mint keleten, de lesz mert elkerülhetetlen, a fejlődés velejárója nem mellesleg a célja is.
Mit nevezel te alapjövedelemnek?
Holtodiglan családi ház fenntartásos, autó-motoros, pár évente tengerrejárós, légkondis, pickszalámis reggelis, halászleves ebéddel, egyágyas egészségügyi ellátással?
Vagy hostelszoba, tücsökszósszal, drogos le/megnyugtatással?
Tőlem is elkerte 1x egy cigo kinézetű alkesz nő... szó nélkül odaadtam neki... csak az volt, hogy nem pénz volt benne, hanem a Vitara sluszkulccsal reteszeltem ki mindig, az beleért. Biztos szidott 🤣
pedig lesz alapjövedelem
persze addigra mi már elfelejtjük hogy ezen vitatkoztunk ....
Kosarat csak baszom nagy bevásárláskor használok, ünnepek előtt, közben lehetőleg mindig papírdobozok, a faxom tapogatja össze a kezével a sok öreg, hugyoskezű, meg hepatitiszes cigány után, de akkor sem adom, én visszatolom. nem a 100 forint miatt, hanem az elvek.
De viszont én MINDIG visszatolom, nem hagyom el véletlenül út közben.
😅
igazi álommeló (gondolkodós) Nem valami ilyesmit keresel?
végül is odaadod a kosaradat a 100-assal vagy nem?
Emlékeztetlek:
az alapjövedelem nem menő.

(Mindazonáltal értem, az ingyen szép és jó. Csak általában semmi sincs ingyen)
veled kapcsolatban én kb sosem tudom miről beszélünk, néha észrevétlenül tudsz dimenziókat váltani, azán ehhez nem vagyok elég képzett
De mi eddig nem erről beszéltünk...
olyan amilyen......
én nem nézem le az alkeszt sem, ha neki jó akkor nekem is jó
kb senkinek sem ártanak, cigókkal 1000000000x több gond van
Ezt hogyan kell értelmeznem? Hogy az alkoholista élet is élet?
Az amúgy, csak milyen?
volt egy alkesz ismerős akivel anno együtt jártunk biztonságiőr tanfolyamra, nem mondom hogy haver volt de néha dumáltunk
na az tényleg olyan volt hogy egyik nap még el tudott menni a kocsmába inni, másnap nem volt, harmadnap kihívták a yardot mert ennyit nem hiányozhat a kocsmából és akkor már vége volt napok óta
de mivel kis faluban lakunk sok mindent lehet hallani nem hallottam olyat aki évekig szenvedett volna
mondjuk a vége felé már mind benzincsővel itta a fröccsöt mert nem tudták a poharat megfogni
ismertem olyat is aki 40 év alatt nem volt egy napot sem józan, már sulis korban ivott rendszeresen
akik az utcán alszanak azoknak biztos szarabb, erre felénk ilyen nincs, valami bungalló-romos tanya mindegyiknek van
soknak az utolsó előtti megálló a pásztorkodás, ilyen ismerős is van, peca közben néha tárgyalunk, na annak SEMMIRE nincs gondja, kap kaját, piát, ruhát, még egy napelemes rendszert is csináltunk már tévét is tud nézni, kint él a friss levegőn, kutyája is van, szabad élet....... pecázik is engedély nélkül senki sem basztatja
van kb 300 marha amire felügyel, kb annyi a dolga hogy megnézze merre vannak mert a villanypásztor kordában tartja őket, havi 1x leverik a pásztor karóit egy másik helyre ennyi az összes feladata