20-25 éve annyi törpe volt a dvcs-ben hogy alig volt más hal
Ha 3 horoggal horgászott az ember akkor 2-3 kis dög jött ki egyszerre
Pár óra alatt kilószámra jöttek
Utána úgy eltűntek hogy szinte egy sincs
Namost ha a tiszatavon végigvinnélek nyáron hétköznap egy 15 km-es szakaszon nem biztos, hogy ketten számolnánk 20 horgászt Hétvégén persze kiülnek mint döglégy a szarra, de pl. volt amikor július közepén pénteken az egész Abádszalóki öbölben rajtam kívül láttam távcsővel még két hajót aszt slussz
hegesztesz füleket a lemezre aztán oda csavarozod
vannak 300as csövek is...... az kurva vastag ahhoz kell 3 leszúró tüske, de akkor már inkább hengeríteni kell egy csövet rozsdamentes lemezből
csak régen volt x mennyiségű hal és y mennyiségú pecás
most van x/10 hal és y×y×y pecás
aztán másak az esélyek
amúgy a balatonban egy halraj 20kiló szemest egy óra alatt kényelmesen felszednek aztán mennek a picsába, pedig elég köves kell küzdeni a felszívogatással
A pvc csövet hudini tartja?
Nekem nem lehet kis léptékben gondolkozni az időintervallum miatt Azt, hogy pár napig kitart azt én pont b@szhatom amikor 14 napra jövök újra
Azért gondoltam ilyen kéthektós hordóméretre
a cső az olyan legyen amilyet akarsz vékony csőbe kevesebb anyag fér...a vastag meg nehéz..... a 110es fél méteres kitart pár napig
a tüske ismét olyan hogy attól függ milyen az alja a pocsolyának mert ugye le kellene szúrni úgy hogy ne dőljön el....plusz ne 50 centire legyen az aljától...
a rést kitapasztalod láttam olyat ami körbe volt láttam ami csak kisebb csíkokban volt kinek mi jön be
ha túl kicsi a rés magassága akkor nem jön ki, ha túl nagy akkor kiverik a halak, az a lényeg hogy szívogatni kelljen a pontyanak és a kárászok ne tudják kiszedni vagy csak keveset
Én még mindíg amondó vagyok, hogy élőhelyén meg kellene tudni fogni a pontyot mindenféle etetés nélkül is. A 80,90 2000 évi sztorikból már rengetegett hallottam amikor fogták rajta rendesen. Kevés ember tud kijárni napi szinten etetgetni hetekig egy helyet. Régebben kimentek egy éccakára azt jó esetben akár 3 db 10 +-ost is a pányvára kötöttek
Be kell látni ez a világ megszűnt
Ezen már én is gondolkodtam Én ezt úgy képzelném el, hogy a csónakomból egy 2 hektós hordót leengedék a későbben meghorgászandó területre. Azt valamilyen módszerrel feltölteném színig kukoricával. Ezen lenne valami fúrmányos adagoló szerkezet ami napi szinten kb. ugyanabban az időben reggel meg este kiadagolna belőlle 1-2 kg kukoricát.
Kb. kéthetes intervallumba tudok menni a tiszatóra, addigra már két hetes előetetett hely várna
Persze ezt rohadt titokban kellene tartani, mert ha meglátnák, vagy meglátnák, hogy halat fogok onnan rászálnának a helyre mint tyúk a takonyra.
Múltkor nánán a kocsmában sörözgetés közbe(csónakkal való indulás előtt ) beszélgettem egy helyi cserzettbőrű faszival. Aszongya: Múltkor a magasfeszültségnél fogtam egy 6-os pontyot. Talán a szezonba a legjobb halam(júli közepe) Na ezt látták néhányan. Másnap megyek ki a csónakkal, 6-an ülték körbe a helyet
Na mondom akkor átmegyek a túloldalra. Szórok be kukoricát, kb. egy óra múlva jön egy 30 dkg-ás kárász. Úgy feszelegtem a bottal, hogy azt higgyék nagy halat fogok. "Átvezettem" a halat a csónak másik oldalára,hogy ne lássák mit szákolok. Mitat isten amikor másnap megyek megint most azt ülték körbe
Oda is szóltam nekik: - Gyerekek itt villóztok 5 millió forintos motorcsónakokkal aszt nincs egy vödör kukoricára pénzetek
Ha nem tucc etetni, fölösleges erőltetni egy akkora élő vizen a pontyozást,de ennyit csak értesz hozzá Rá kell állni a rabló halakra,ismered őket nem? sűllő,csuka,harcsa,balin,na meg a törpe harcsa
Ismerősöm a jehovás csajokat üldözte el hasonló dumával: mondta nekik hogy csak jöjjenek be nyugodtan, éppen gruppenszex party van otthon. Elvörösödtek, de nem mentek be....
ma volt nálunk egy életbiztosítós házaló(tudtátok hogy ilyenek még vannak??)
kicsit nagseggű lány volt de elég hamis tekintet, a gínó tuti sunázta volna
azt mondja mindenre tud megoldást (gondoltam magamban ezt nem veszem be, mert tuti nem fogsz leszopni ingyen)
majd megkérdi mire vágyom öregkoromra
háát - egy nagyobb farokra meg szép nagy pontyokra a kígyósba
láttam a döbbenetet a szemében pedig nem volt már elsőáldozó..... szerintem ez a pontyos dolog üthetett olyat a kis lelkébe ami fáj is
aztán szépen elköszöntünk egymástól, úgy gondolom nem fog többet zaklatni, még névjegykártyát se adott
Én csináltam önetetőt (itt van a kertben) de csak a cinkék meg a verebek járnak rá, halat még nem sikerült vele fognom.... (mondjuk meg is lepődnék rajta ha sikerülne)
Most azongyák a rendszeresen etett helyek sem működnek valami jó
Nekem meg amikor annyi az időm, hogy leugrok egy íccakára nem sok időm van a szoktató etetéshez
etetni kell a nagy vizeken, sokat és sűrűn
pl a balatonon meg lehet figyelni a mozgásukat, addig mi partyztun vagy aludtunk amíg a szomszédnak el nem kezdtek visítani a jelzői
aztán amikor ott felszedtek mindent jöttek hozzánk, amíg tartott az etetés addig egymás után jöttek kifelé
miután elmentek még véletlen se esett be egy sem a további 23 órában
Azt, hogy a tiszatóval mi van azt nem tudom.Nem régóta járok oda(idén) annyit tudok amit hallok és tapasztalok. A radaron én rengeteg halat látok bizonyos szakaszokon, van ahol semmit. Látom a mozgásokat is, szerintem dugig van halal egyszerűen nem lehet megfogni. Hatalmas forgások vannak, volt amikor úgy megstukkolta a hal a csónakot majd eldobtuk a sört a kezünkbő ijedtünkbe a sógorral
Kagylódögléskor azzal csalizva még hozzák a jó eredményeket a horgászok és slussz. Kérésszel meg nem lehet csaléizni ami eredményes lenne még
Az a gond, hogy 10-ből 6-7 biztosan lopja a halat és még röhög is az egészen, mondván ez jár neki meg fel sem tűnik senkinek.................. ha meg bevonnám az állami jegyét 2 évre és a szeme láttára gyújtanám fel a cókmókját és kapna mellé 100 ezres csekket vagy több hetes közmunkát akkor meg vérig sértődne, hogy mekkora anyagyilkos ő és bűnöző meg pont vele kell baszakodni mikor a másik 3x annyit visz el meg többször, de unalmasak már ezek, de tényleg.
A haltelepítés után 1 hétig senkit nem engednék a tóra utána meg korlátozott számmal csak, minden 4.-ik ülőhelyre és nem úgy, mint sok helyen, hogy tilalom után kint ül mindenki 2-3 hétig megy a kapás, miközben termelik haza pofátlanul a halat, aztán meg hiszti van, hogy nincs hal most volt telepítés pár hete , hogy lehet ez?!
Sajnos ezt egyre több helyen látom, hogy létező dolog. Vannak még jó helyek de egyre kevesebb. Az élő vizeket jobban szeretem amúgy is.
Ha 3 horoggal horgászott az ember akkor 2-3 kis dög jött ki egyszerre
Pár óra alatt kilószámra jöttek
Utána úgy eltűntek hogy szinte egy sincs
NINCS KEGYELEM
vannak 300as csövek is...... az kurva vastag ahhoz kell 3 leszúró tüske, de akkor már inkább hengeríteni kell egy csövet rozsdamentes lemezből
most van x/10 hal és y×y×y pecás
aztán másak az esélyek
amúgy a balatonban egy halraj 20kiló szemest egy óra alatt kényelmesen felszednek aztán mennek a picsába, pedig elég köves kell küzdeni a felszívogatással
Nekem nem lehet kis léptékben gondolkozni az időintervallum miatt Azt, hogy pár napig kitart azt én pont b@szhatom amikor 14 napra jövök újra
Azért gondoltam ilyen kéthektós hordóméretre
a cső az olyan legyen amilyet akarsz vékony csőbe kevesebb anyag fér...a vastag meg nehéz..... a 110es fél méteres kitart pár napig
a tüske ismét olyan hogy attól függ milyen az alja a pocsolyának mert ugye le kellene szúrni úgy hogy ne dőljön el....plusz ne 50 centire legyen az aljától...
a rést kitapasztalod láttam olyat ami körbe volt láttam ami csak kisebb csíkokban volt kinek mi jön be
ha túl kicsi a rés magassága akkor nem jön ki, ha túl nagy akkor kiverik a halak, az a lényeg hogy szívogatni kelljen a pontyanak és a kárászok ne tudják kiszedni vagy csak keveset
Be kell látni ez a világ megszűnt
Kb. kéthetes intervallumba tudok menni a tiszatóra, addigra már két hetes előetetett hely várna
Persze ezt rohadt titokban kellene tartani, mert ha meglátnák, vagy meglátnák, hogy halat fogok onnan rászálnának a helyre mint tyúk a takonyra.
Múltkor nánán a kocsmában sörözgetés közbe(csónakkal való indulás előtt ) beszélgettem egy helyi cserzettbőrű faszival. Aszongya: Múltkor a magasfeszültségnél fogtam egy 6-os pontyot. Talán a szezonba a legjobb halam(júli közepe) Na ezt látták néhányan. Másnap megyek ki a csónakkal, 6-an ülték körbe a helyet
Na mondom akkor átmegyek a túloldalra. Szórok be kukoricát, kb. egy óra múlva jön egy 30 dkg-ás kárász. Úgy feszelegtem a bottal, hogy azt higgyék nagy halat fogok. "Átvezettem" a halat a csónak másik oldalára,hogy ne lássák mit szákolok. Mitat isten amikor másnap megyek megint most azt ülték körbe
Oda is szóltam nekik: - Gyerekek itt villóztok 5 millió forintos motorcsónakokkal aszt nincs egy vödör kukoricára pénzetek
az a célja hogy a ponty 1 bites opredszerét úgy befolyásolja hogy arrafelé is elvetődjön legalább napi 1x
kicsit nagseggű lány volt de elég hamis tekintet, a gínó tuti sunázta volna
azt mondja mindenre tud megoldást (gondoltam magamban ezt nem veszem be, mert tuti nem fogsz leszopni ingyen)
majd megkérdi mire vágyom öregkoromra
háát - egy nagyobb farokra meg szép nagy pontyokra a kígyósba
láttam a döbbenetet a szemében pedig nem volt már elsőáldozó..... szerintem ez a pontyos dolog üthetett olyat a kis lelkébe ami fáj is
aztán szépen elköszöntünk egymástól, úgy gondolom nem fog többet zaklatni, még névjegykártyát se adott
Nekem meg amikor annyi az időm, hogy leugrok egy íccakára nem sok időm van a szoktató etetéshez
pl a balatonon meg lehet figyelni a mozgásukat, addig mi partyztun vagy aludtunk amíg a szomszédnak el nem kezdtek visítani a jelzői
aztán amikor ott felszedtek mindent jöttek hozzánk, amíg tartott az etetés addig egymás után jöttek kifelé
miután elmentek még véletlen se esett be egy sem a további 23 órában
Kagylódögléskor azzal csalizva még hozzák a jó eredményeket a horgászok és slussz. Kérésszel meg nem lehet csaléizni ami eredményes lenne még
A haltelepítés után 1 hétig senkit nem engednék a tóra utána meg korlátozott számmal csak, minden 4.-ik ülőhelyre és nem úgy, mint sok helyen, hogy tilalom után kint ül mindenki 2-3 hétig megy a kapás, miközben termelik haza pofátlanul a halat, aztán meg hiszti van, hogy nincs hal most volt telepítés pár hete , hogy lehet ez?!
Sajnos ezt egyre több helyen látom, hogy létező dolog. Vannak még jó helyek de egyre kevesebb. Az élő vizeket jobban szeretem amúgy is.