Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha tudnának a halak focizni, más lenne a helyzet! Akkor tavakat építenének!
felénk is voltak illyen problémák
először túl sok lett a horgász, a hal meg eléggé lefogyott, pedig évi 2x volt telepítés ahol nemigen sumákoltak
felvetettem hogy egy egyszeri x összeggel a meglévő telepítések mellé kellene 2 nyaras pontyokat belehozatni ami darabszámba sokkal több mint a méretesek, úgy is annyit etet az a sok idióta pecás hogy gyorsan megnőnének 100-120 horgász mellett 5 ezer plusz rengeteg halat jelentene, pénzben meg 5 ezer az kb semmi, ennyiből be se lehet kulturáltan baszni csak valami pet palackos koccintósból
utána már csak 2 nyarasokat kellene betenni minden évben lényegesebben több darabszám lenne ugyanannyiért, szóval több hal több elégedett horgász
de elvetették az ötletet inkább lett egy 30db-os horgászengedély helyette....
utána voltak harcsás elképzelések, ekkor felvetettem hogy a közeli halastavaknál kb ingyen el lehetett(akkoriban) hozni a kárászokat abból is kellene jó sokat betetti, így nem zapálná ki a pontyokat a harcsa de ez se jött igazán össze
pedig ha elment az ember halat válogatni ingyen vihette volna a "szemét" halat, csak el kellett menni
ezt kivitelezni lehetett volna az évi 2 napos társadalmi melóból amit mindenkinek kötelezéen kellett volna(vagy pénzzel megváltani)
utána inkább nem is pecáztam ott.......
amúgy döglik a víz mindenhol felénk a kígyós(kiskunsági öntöző főcsatorna) aranybánya volt régen de már ott sincs igazán sok hal, a dvcs ami még kicsit megy, de az sem az igazi
Nem tudom megérteni, hogy ha adott egy víz és annak van kezelője, tehát van egyesület, tagsági díj, napijegy stb. és horgásznak rajta, telepítenek, fognak is eredményesen és odafigyelnek a sumákolókra, akkor miért megy tönkre és lesz "halott" egy terület?

Mindenhol máshol tud működni csak itthon nem? Nem éri meg értelmesen üzemeltetni és odafigyelve csinálni?

Helyben is van egy tó elég jók az adottságai és a sok sumák, halrabló miatt de nem ők a hibásak, hanem aki(k) engedik nincs benne hal.
Van benne pár db nagy harcsa, fogják ki, hogy ne zabálja ki a méretes keszeg és ponty állományt. A telepítésnél a megadott mennyiség menjen bele ténylegesen. Nincs haver meg cimbora meg földi meg senki más, akinek a megadott napi mennyiség többszörösét engedem, hogy hazavigye.
A víz ökológiai részére is odafigyelek, javítom, segítem és ápolom a környezetet.

Ezek miatt baszódik el egy tó alapvetően.
uuuu vazze akkor megint rossz lóra akarom mondani tóra avagy szopatóra tetted a naszádod !
sokan csak hobbiból pecáznak
pl nekem kb tökmindegy hogy fogok-e halat egy balatoni peca túra alatt, igaz jobb ha jön a hal de ha nem akkor sem leszek bánatos, ha már fogunk egyet akkor teljes a boldogság(mondjuk a dvcs-n ez nem teljesen igaz)
gondolom az "előtte" időben rendesen lerabolták a vizet, telepítés nem volt mert jött a hal most meg csak figyel mindenki
felénk is ez volt a helyzet.....
amúgymeg
tegnap tudtam meg hogy a mellettünk lévő faluban vizát is(+még néhány porcos halat) tenyésztenek, már vannak 30 kilós dögök is.......
F@sz tuggya Szeretek inni meg csónakázni Bár most ott aszongyák ne egyszerre tegyem
Beszéltem néhány mágussal a vízen Vannak 20-30 éve ott pecázó mindentudó emberkék a kisvárosomból is
Néhányan viszik el a tározóról a csónakjukat Azt mondják 3 éve lószar az egész Előtte 5-20 kg-ig pontyot, amúrt fogtak benne, ősszel süllőt amennyit nem szégyeltek A süllő se megy Valami gubanc van ott Az biztos, hogy el van néptelenedve az egész. Tömegekről már nem beszélünk Elvétve néha itt-ott egy kósza horgásszal fut össze az ember hétköznap Hétvégére még úgy ahogy vannak azért.
Hááá pont ezt mondom én is.
Az a baj, hogy inni már tudsz. Mégis mindig azt erőlteted. Most már meg kellene tanulni pecázni is.
Azért én teszek.
Neked is lenne amikor elmész horgászni,akkor horgásznod kéne,nem csónakázni meg inni
Neked legalább van értelme horgásznod
Én szept 29-én voltam utójára...(de hiába)
Na erre lesz nekem az üvegbot
Az ilyen kicsikhez még orsó se kell rá
Egy szèp nap ismèt.
majd arra szavazunk aki megigéri hogy lesz a behugyozáson kívül más dolgunk úgy sem lesz
esetleg utolsó erőmmel elmotorozok-robogózok a fogarasig aztán leugratok valami csinos helyen, állítólag az ilyesmi dupla pontor ér
vagy
elkezdünk rendesen inni, aztán semmi gond le lesz, szerencsére a pálinka egyre olcsóbb......
Nem baj Majd egy 5-öst rádobsz 70 évesen
(különben meg kár ábrándozni arról, hogy nekünk lesz nyugdíjunk )
Az a szép az egészen hogy csalni se kell mert totál idióta vagyok
A cégek meg szeretik ám a hülyéket, azokkal van a legkevesebb baj

Van olyan ismerős aki általános testi gyengeség (vagy mi a pöcs) miatt nem volt hetekig, bár nála ez kicsit hamis volt mert kinyomta a 2 mázsát fekve...

Amúgy lesz ennek még böjtje, amikor nyugdíjba mennék ezeket kiszedik a dolgozott évekből, 20 év alatt 5évig tuti beteg voltam.
azt a kamu úristenit valami multinál dolgozhacc, ha ilyen átláccó dologgal táppénzen lehecc hetekig
Egy magyar munkáltató a második nap pároslábbal rúgott volna ki
Én nem dolgoztam már hetek óta, idegi kimerültség miatt betegállomány van.
Még pár hétig kitart
Én tegnap este bedobálgattam a horgászcuccot, hogy ma elugrok horgászni Volt róla szó, hogy ma esni fog az eső de ez soxor nem szokott bejönni Hát most bejött Becsületemre mondva azért nekiindultam De félúton meggondoltam magam A f@szom fog fagyoskodni esőben, szélben Azt visszafordultam inkább bementem a raktárba dolgozni este 5-ig ott legalább nem fújt meg valami haszna is volt
utálom ezt a kibaszott telet
meg én