Mert szerinted én otthon a kádban csinálom a műveletet? Bele van vezetve a 380, aztán öntöm hozzá az adalékokat.
Hát nem.
2 fajta elox van nagyáltalánosságban. A sima, és kemény. Keményet nem régóta csinálnak kishazánkban, pár hónapja csak. Valszínű ez van a valtermoton is.
Torro, a súlya kevesebb mint ugyanannak az acél fogaskeréknek a fele. Azért az elég sok.
Az eloxálás strapabírása ezek szerint attól függ, hogy ki csinálja: a Valter Moto-s fogaskerekemről 4000 kilométer után még egy gombostűfejnyi részen sem jött le...
Jó akkor kérdezek még egy okosat: Mijafasz az a Z? Tudom, Zorro jele...de lánckeréken?
Tomiboy de csörcs, tod mikor volt nekem anyagszerkóm? Idestova nagyjából pont 10 éve lesz idén. De akkor se tudtam mijaza ergál ha ez megnyugtat...bennem mindig vmi alulánckerék maradt meg ami a TL-emen volt. Na az könnyű volt de hamar megrágta az idő vasfoga.
Btw fél kg a lánchajtásban sztem simán észrevehető
Te pöts! Rég volt már anyagszerkezettanod mi? El is felejtetted ott a dolgokat. A keménysége nem tom mennyi az ergálnak, de a szakítószilárdsága 540 MPa, a vasnak állapottól függően 800-1400. Valszínű a felületi keménysége se a legigazibb. Az eloxréteg keményít rajta 1 kicsit, de az is hamar lekopik a mechanikai igénybevétel miatt.
LX
Vagy motort váltasz?
LX
egy két csemeg, gumiakció...
http://www.motoroazis.hu
klikkelj a lánckerék ábrára!
Hát nem.
2 fajta elox van nagyáltalánosságban. A sima, és kemény. Keményet nem régóta csinálnak kishazánkban, pár hónapja csak. Valszínű ez van a valtermoton is.
Mellesleg tudom én hogy mit húzogatsz a legtöbbet... arról tuti nem jön le a felületkezelés, mi?!
Az eloxálás strapabírása ezek szerint attól függ, hogy ki csinálja: a Valter Moto-s fogaskerekemről 4000 kilométer után még egy gombostűfejnyi részen sem jött le...
Tomiboy de csörcs, tod mikor volt nekem anyagszerkóm? Idestova nagyjából pont 10 éve lesz idén. De akkor se tudtam mijaza ergál ha ez megnyugtat...bennem mindig vmi alulánckerék maradt meg ami a TL-emen volt. Na az könnyű volt de hamar megrágta az idő vasfoga.
Btw fél kg a lánchajtásban sztem simán észrevehető
a Z-s 20-at ír
az acél meg 35 ezret.
na de.
acél 944 g
Z 499. de nincs nekik :o(
A súlymegtakarítás észrevehető?
Állítólag a meghajtásban sokat számít pár deka is.