Sziasztok! 1 hónapos technigas enox kipu eladó. Nem tetszik a motor viselkedése vele. A tüte nem volt használva.
Senda SM 2008 mocin volt. Ár: 30000Ft 20-4300704
Sendánál (50cc 2000) hidegen 7, melegen 6.5 bar kompresszió normális vagy már kevés? Melegen sokat veszít a teljesítményéből. Elkezdtem megbontani, levettem a hengerfejet, öntöttem benzint a dugó tetejére, de nem igazán folyik le 10 perc elteltével se ,lehet inkább párolog minthogy lefolyna, szóval tartják magukat a gyűrűk. Kivettem a dugót néztem a gyűrűhézagot egyik 0,3mm másik 0,4mm, szerintem ez se olyan vészes. Szóval nem tudom mit cseréljek gyűrűt, dugót vagy komplett szettet? Ötlet valakinek, vagy lehet nem jó helyen keresem a problémát?
Sajnos ma sikerölt kompletten letörnöm a gyári kuplung kart. Van valakinek esetleg felesleges gyári Senda (2002) kuplung karja? Ketőtt is vennék akár hogy legyen egy tartalék.
Új csak kipróbált phbg Turn'r karburátor eladó 3 fúvókával. 17,5 mm bovdenes szivató. Egy csatlakozó rossz helyen van, nem fér el nekem azért eladó.
11000Ft
Átnyálaztam pár ilyen oldalt, de összesen 2 eladó Bultaco-t találtam (nem is olcsón), alkatrészt meg egy darabot se. Meg nem is vagyok biztos benne hogy a régi bultaco hátulja passzol az új Sendához.
Viszont azon gondolkodok hogy beszerzek egy ilyen teleszkópot:
Ez méretei alapján pont beleillik a gyári teló helyére, de nem tudom milyen lehet a cucc minősége... Valakinek van tapasztalata ilyesmi kínai alkatrésszel?
Sziasztok!
Az a helyzet hogy a Senda Xtreme motoromat elég sokat használom terepen, sokat ugratok vele, és ilyen lazább krosszpályán is sokat használom, ezért a gyári hátsó teleszkóp iszonyat gyorsan tönkremegy. Már a második telót vágtam gallyra. Kérdésem hogy tud e valaki valami alternatívát a gyári teleszkóp helyére, ami bírja a keményebb terepet. A legtöbb jobb enduróba himbarendrendszeres teló van, ami sajnos nem jó a Sendába :(
Valaki másnak is van hasonló problémája?
Sziasztok!
elado sorba került motorkám!
hiányosságai:nincs világitás(vezetékelés) és Km óra.
új elsö hátso gumik,Japán kerékagy csapágyak.frisss olajcsere.
gyári kipufogoval 90km/h a vége,adok hozzá egy Turbo Kit kiput is amivel 120km/h a vége.Airsal 80ccm henger.kézvédő.domino karok meg amiket a képen látsz.a gép 3 éves. az ára fix 350,000ft
Na pl itt cseb 75öst ír fúvókára. Most raktam bele 70est jobbnak igérkezik. 70-75 környéke lehet jó ezek szerint.
Most így 85öt megy, kényelmesen 70-75öt. Nekem ez bőven elég egy 50estől.
Már egy ideje szórakoztatlak titeket a Sendám "tuningolásával". Úgy érzem sikerült a számomra kielégítő eredményt elérni. A költség kb. 100 ezer forint, de ebből nem minden ment a teljesítmény optimalizálására.
Kapott egy bicikli kilométerórát, mert a gyári 10%-ot sietett. A sebességet ezen néztem. Eleinte 65-tel bírt menni, de ez elég bizonytalan volt, néha kevesebb. Kicseréltem a benzincsapot, mert a vákumcsőbe benzint szívott. Ettől kicsit stabilabban járt a motor, de nem lett erősebb. Az alapjárat változgatás se szűnt meg. Kicseréltem a subertűt a gyárilag megadott A8-asra. A benne lévő sokkal vastagabb volt és legalsó pozícióban volt. Ja, és görbe. :-) A 47-es fúvókát, ami 65-70 közé fel volt fúrva 64-esre cseréltem. Ettől nagyon ledadogott, ezért visszaraktam a vélhetően nagyobbat, de így is dadogott. Ment 72-vel, de csak akkor, ha nem engedtem a fordulatszámot 8000 alá. 5-6-ban 6000 alatt nem gyorsult, hanem lassult. Most felfúrtuk a fúvókát 75-re és nagyon jó lett. Az alapjárat is stabil és minden sebességfokozatban egy 50-es kétüteműnek megfelelő teljesítmény görbét produkál. Vagyis, ha 6000-rel gurulok a városban, mert az csendes és nyugis, meg keveset fogyaszt akkor is lehet 6-ban gyorsítani. Most már nagyon elégedett vagyok. :-)
Ezenkívül kapott ú jféktárcsát és betéteket, láncszettet, topcaset, ja meg az új benzincsap helyett egy másikat, mert ez meg eresztett. A membránt is megnéztem, de teljesen rendben volt. (A porlasztó 14-es)
Szevasztok!
Kísérletezett már valaki hogy gyári 50es sendába 17es karbiba mekkora fúvóka a legjobb? légszűrő gyári, kipu gyári belezett.
Hátha tudok időt spórolni..... köszi
Karburátorral mi a helyzet? Tiszta? Be van állítva? Ezekben a Sendákba ha jól tudom alapból nincs túl nagy kompresszió.