Vannak nagyon profi kamerák motorozáshoz/sportokhoz, de azok fél milla körül indulnak.
Elérhető árban, de elfogadható minőségben 2 kamerát ismerek.
Az egyik GáborXX-nek és Kabainak van: Contour HD 1080p.
A másik a GoPro HD 1080p. Ez valamennyivel olcsóbb, és alapból vízálló tokban van (bár kell hozzá még páramentesítő betét). Kapható hozzá mini LCD kijelző, a beállításokhoz/visszanézéshez.
A Contour-hoz is lehet venni vízálló tokot, de az +lóvé.
Az olcsóbb kategóriák általában kevesebbet tudnak szolgáltatásban/felbontásban/képminőségben/üzemidőben/stb.
Val
amire az olcsóbbak is jók, csak nem videózni. Pl. hogyha billeg az asztal, akkor a lába alá.
GoPro-kat pakoltunk lengővillára terepen, patakba, homokba, elütöttük, felrúgtuk és működött. Bár ritkán itt is van lefagyás, de azért használhatók. Van 150GB GoPro videóm (3 napos motorozás terepen), érdemes lenne megnézni a minőség miatt. A gyári promo videók nem mérvadóak.
Ja, szerintem már csak fullHD-ban szabad gondolkodni.
Hogyha 1080p-set vettél, akkor min. 15Mbit/sec írási sebességű kártya kell. Ezt a gagyik kivételével a kártyák nagyrésze tudja.
Optimális esetben egy jó akkuval több mint 1 órán át működik. Ezért érdemes 4GB-nál nagyobb kapacitású kártyát venni. Nagy kártya esetén, ha nem akarsz sokat várni a lementéssel, ajánlott gyorsabb kártyát venni. Milyen gyorsat? A leggyorsabbat, aminek az ára még megfelelő neked.
Program: Video-vágó programra gondolsz?
Én Edius-t használok, de van aki Premiert. Vannak egyszerűbbek is, de azokat nem használtam.
Nézegettem őket az interneten, de nem tudom milyen a jó?
Az árból próáltam dönteni de az 5000 ft.os is olyannak tűnik mint a 16000 verzió!
Néztem a próba videot és nem látom a különbséget...
Milyen a jó (motorra, sisakra rögzíthető) Hd kamera? Ár? Formátum amibe rögzít? Felbontás?
Jó lenne jövöre rögzíteni a kirándulásokat és nem csak fényképpel!
Elérhető árban, de elfogadható minőségben 2 kamerát ismerek.
Az egyik GáborXX-nek és Kabainak van: Contour HD 1080p.
A másik a GoPro HD 1080p. Ez valamennyivel olcsóbb, és alapból vízálló tokban van (bár kell hozzá még páramentesítő betét). Kapható hozzá mini LCD kijelző, a beállításokhoz/visszanézéshez.
A Contour-hoz is lehet venni vízálló tokot, de az +lóvé.
Az olcsóbb kategóriák általában kevesebbet tudnak szolgáltatásban/felbontásban/képminőségben/üzemidőben/stb.
Val
amire az olcsóbbak is jók, csak nem videózni. Pl. hogyha billeg az asztal, akkor a lába alá.
GoPro-kat pakoltunk lengővillára terepen, patakba, homokba, elütöttük, felrúgtuk és működött. Bár ritkán itt is van lefagyás, de azért használhatók. Van 150GB GoPro videóm (3 napos motorozás terepen), érdemes lenne megnézni a minőség miatt. A gyári promo videók nem mérvadóak.
Ja, szerintem már csak fullHD-ban szabad gondolkodni.