De igen. Mi a kérdés?
Ökölszabályként éves szinten 1200 órát üzemel átlagban egy napelem névleges teljesítményen. (volt olyan év amikor 1400, volt amikor, csak 1100-at)
Tehát egy 1,4kW teljesítményű napelem 1680kWh-t fog termelni 1 év alatt.
Ha nem ideális a tájolás, természetesen azzal is fel kell szorozni.
mivel van sok felesleges pénzed ne számolgass, csináltasd meg a maximumra, ami felfér a tetőre annyit
ne kelljen ismét evvel szarozni 4-5-6 év múlva
plusz egy hőszivattyús kazánt is betehetsz a rendszerbe, sokkal jobb hatásfok mint a fűtőszálas megoldások
épp egyik nap nézegettem ilyen kis pénzes barkács megoldásokat a fűtésre
Most, este 10, nyitott ablak, a faszkalap motoros, kiherelt kipufogoval fel-ala, remelem a jo kurva anyjanak es a rohadasban levo fattyanak a gyogyszereert kozlekedik, de elkesik amire hazaer veluk.
Hogy szakadna le a ket keze, amivel ilyen szart csinalt es amivel a gazt huzza.
Ja arra nem válaszoltam.
Ha tengerszint környékén normál légköri nyomáson nézzük, akkor a tiszta víz lesz nehezebb.
Mert ugye a szóda vízben ott vannak a CO2 buborékok, aminek a tömege ugyan úgy beleszámít az 1kg-ba, de a térfogatot növeli, így a levegőben az eltérő felhajtó erő miatt, a súlya kisebb lesz.
1,4kW, de nem baj, ha 1,7kW körül bővítesz, azaz még 6 táblát felraksz.
Szerintem a jövőben növekedni fog a fogyasztás. Elektromos fűtés, még egy villanyautó, szóval viccesen fog kinézni a sok különböző napelem a háztetőn ha egyenként bővítesz 😁
Most pont azon gondolkozok, hogy a burkoló mellett az a segéd akinek annyi a dolga, hogy naponta megkever 15 vödör anyagot az lényegesen jobban keres mint te 😅 szombat-vasárnap nem bírod munkára csábítani olyan szar pénzért nem hajlandó megemelni a seggét hétvégén(fetrengős)
nekünk már nem kell(kezeit széttáró) Szerencsére mi hívő fideszesek megszedtük magunkat az elmúlt 12 évben,(óranézegetős) hogy nekünk már mind1 is mennyi az energia az élelmiszer a benzin(legyintős) Akit ez érint azok legfeljebb a 800 eurós mérnökök 😂
csak azt nem értem miért nem qrváztad inkább el? A te életedben már semmi nem megtérülő az idő rövidsége miatt(óranézegetős)
Rúgd ki az asszonyt a p.csába azt hordjad haza a konzum hölgyeket. Ennyi jár ilyen sok ledolgozott év után 😂
Ökölszabályként éves szinten 1200 órát üzemel átlagban egy napelem névleges teljesítményen. (volt olyan év amikor 1400, volt amikor, csak 1100-at)
Tehát egy 1,4kW teljesítményű napelem 1680kWh-t fog termelni 1 év alatt.
Ha nem ideális a tájolás, természetesen azzal is fel kell szorozni.