Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szigorúbban szabályozzák a rendszámmal kapcsolatos elvárásokat. (5§ / 2) Jelenleg a tábla meglétét, és láthatóságát kell biztosítani a tulajnak. Jövőre már minden elinduláskor ellenőrizni kell mindezt, leszerelni tilos (csak szakhatóság veheti le), és újdonság, hogy a gyári felfogatási ponttól eltérő helyre sem rakhatjuk fel az azonosítót. Valószínűleg így kívánják elejét venni, hogy a hátsó rugóstag mögé, a kerék mellé, vagy épp az ülés alá rögzített szerkezetek eltűnjenek az utakról.
5. § (1) A közlekedésben olyan járművel szabad részt venni,
a) amelynek jogszabályban meghatározott érvényes hatósági engedélye és jelzése van;
b) amely a jogszabályban meghatározott műszaki feltételeknek megfelel

Azt tehát, hogy hány darab és milyen rendszámot kell elhelyezni egy adott járművön, azt a 35/2000 sz. BM rendelet szabályozza.

A közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 27. §-ának (1) bekezdése pedig előírja, hogy a járművön - az e célra kialakított helyre - a jogszabályban előírt hatósági jelzést feltüntető táblát (rendszámtábla, azonosítási tábla) kell felszerelni.

A rendszámtábla elhelyezésére (helyére, helyzetére) vannak követelmények, műszaki előírások, melynek a közlekedésben való részvétel során közúti járműveknek meg kell felelniük.

A forgalmazandó közúti járművek előírásoknak történő megfelelőségét a gyártónak (forgalmazónak) igazolnia kell, melyet az engedélyező hatóság (a jellemzők rögzítésével) a típusbizonyítványban rögzít.
BUÉk és keresem a jogszabályt
valaki valami értékelhetőt tud hozzá szólni?
szeva! BUÉK! Ezt nem hallottam basszus!
Miután leszar mindenki halkan megjegyezném h amellett h legálisan a sor elejére mehetünk a gyári rendszámtábla tartó is kötelező nem?:)
azt hittem mást csinálsz egy fél óráig...abba belefér más is
meg aha
dudu megpróbál lehozni egyet próbára
jolvan,akkor egy félóra múlva kb. csak már alig élek és ki kell mozdulnom a levegőre
Én nem szerelek sehol!
Max néha belepofázok!
nekem jó addig csomagolgatok kicsit Mikulást játszva
ott szereltek ahol a múltkor?
Vagy egy meleget :)
figyi csak..az jó lesz ha egy kicsit később visszajövök dumcsizni?
A rideg téli kép után lökök már egy nyári képet :)
6-kor ébresztő!
Tavaszra?!?
Holnap délre!
Megnézted a rendszámtartót a katalógusban?
értem értem...
tavaszra összeálljon a gép... az a lényeg...
de ha össze áll, egy páran lefogják fosni a bokájukat az tuti
nem nem Prityukám

húú a Fazert mekkora parasztnak adtam el...
nem azért nincs kész mert nem tudom megcsinálni, hanem még másra várok, ami nem állt össze
áhhh .. gyönyörű.. olyan nosztaligikus Falco pufó leszedős élmények törtek rám
Sziasztok! Hát Doktor Úr, volt pár géped ami szívhez szólt Remélem nem sértek személyiségi jogokat