Szép jó estét!!
Most értem haza. Gurultam egy jót.........
Köszönöm Lojzi és Kozmax .......nagyon sirály lett a "kis" vas
Néhány autósnak kiült a döbbenet az arcára
Mindenkinek további szép estét!
Majd ha ritkábban is, de megpróbálok benézni ide a késöbbiekben is
Minden esetre a klubtalikat biztos nem fogom hanyagolni
csak zárójelben jegyezném meg, hogy a válaszod nem volt pontos mert utazósebesség kérdésben további kétségek között hagytad heverni a leendő ügyfelet...azt már csak úgy érdekesség képpen jegyzem meg, hogy a levelet a yamaha által felbérelt próbavásárló irta lemérendő szakmai felkészültségeteket...
ahogy hallottam a válasz mélységével és szakmaiságával alapvetően elégedett volt , negativ véleményt csak a következő tények elhallgatása végett jegyzett fel ;
nem tértél ki a gumi tipusára
nem jelezted a szükséges keréknyomást
és GUMI-HŐMÉRSÉKLETET hogy ez most 50 fok alatt vagy felett értendő
illetve hogy ez mennyiben módosul ha felcsavarozzák a kormányra a postások kedvelt teniszlabdából és egy réz tölcsérből készitett kürtjét ?!
Mai, utolsó munkanapomon a következő email váltásba bonyolódtam, ami megkoronázta a búcsúnapom.
Scanner hiányában, most begépelem szó szerint az üzenetet és a válaszokat:
"Jó Napot!
Érdeklődni szeretnék a Yamaha YBR125-ös motorkerékpár vég- ill. utazósebességével kapcsolatban, melyre sajnos választ az interneten nem találtam.
Kérem, hogy amennyiben ez lehetséges vezetősúly / kmh példa adatot is adjanak meg.
Válaszukat előre is köszönöm: PA" (az illető nevét szándékosan nem szeretném megadni)
Erre a következő frappáns választ adtam:
"Jó Napot!
A Yamaha YBR 125 végsebessége gyári áttétellel egy 74,5 kg-os, széles vállú férfinél, bő anorák dzsekiben, 36,7%-os páratartalom mellett, 21,8 Celsius fokos hőmérsékletnél, 3,9 km/h-s langyos hátszélben mérve, 2,1 bar-os első-hátsó guminyomás mellett, ahol a vezető teste 73 fokban volt megdőlve a menetirány felé és Nolan N72 sisakot viselt lehajtott plexivel és zárt szellőzőkkel, kezén Hollandiában vásárolt marhabőrnek tűnő műbőrkesztyűt viselt fekete színben, 2 visszapillantó tükörrel, melyek 20 fokkeltértek a menetirány szerinti merőlegestől, így a német gyártmányú lézeres sebességmérővel nézve 101,9487 km/h sebesség adódott.
Bármilyen változás az adatokban eltérő mérési eredményt produkálhat!
Remélem válaszom minden tekintetben kielégítő és alapos volt.
Üdvözlettel: MT" (alias Tom74)
Akció reakció követett :
"Jó Napot!
Köszönöm szépen a gyors és pontos válaszát :)
A levegő különbözőtengerszint feletti magasságának nyomásváltozása miatt fenálló esetleges eltéréseket majd belekalkulálom :)
szép napot.
te fóka tőled ezt nem vártam !!!
pedig ha vki akkor te tudod hogy a nyomaték mindennél fontossabb..a fordulatszám másodrendű ..emléxel arra a fekete árnyékra ami elsuhant melletted a napokban a soroksárin.. ? nyomtad nyomtad szegény kv darálót pörgött már 39.000t de úgy távolodtam mint a milénium falkon sötét vödör elől a csillagok háborúja 1-8 ban..akkor az enyém még csak 2200 / percen forgott...
Most értem haza. Gurultam egy jót.........
Köszönöm Lojzi és Kozmax .......nagyon sirály lett a "kis" vas
Néhány autósnak kiült a döbbenet az arcára