Eztet én csináltam, itt sportmotoron is fentva. A videó valóban nem mozgóképből készült, hanem fotók felgyorsítva. 727db kép, minden 5. másodpercben 1 fotó. Jelen esetben a képváltás 0,05 mp-enként történt, amit a videószerkesztő programban szabadon tudsz állítani. Amugy gopro-val csináltam a felvételt.
Nem biztos. Ugyanis a timelapse és a felgyorsított videó is ugyanolyan végeredményt ad, mivel a felgyorsításnál is csak minden Xdik képkockát mutatja meg. Ha csak minden 5dik képet veszed ki, akkor 5x gyorsabb lesz a végeredmény. De ezt csinálhatod timelapse-ban is, hogy 1/5 másodpercenként exponálsz. Azért szokás hosszú időt átfogó eseménynél inkább timelapse-t használni, mert kezelhetetlen méretű videófájlok születnének, ráadásul a legtöbb editor nem is tud tetszőleges gyorsítást, meg brutális render-időkkel lehet számolni.
Nemrég csináltam egy 7órás autóútról ilyet, félpercenkénti expókkal (a gopro tud ilyet).
Lassításnál más a szitu, ott általában a képkockák ismétlésével, vagy 2 szomszédos képkockából interpolálva készíti el a program a köztes képkockákat.
erre 2 megoldás is van:
-felveszed video-ként és utólag felgyorsítod az egészet
-timelapse fotózol, majd az összes képet átnevezed úgy, hogy az első kép neve 0000.jpg legyen, a következők meg mindig 1el nagyobb számúak és úgy importálod, hogy szekvenciális képsorozat legyen, akkor minden fotó 1 képkocka lesz a videóban. itt csak a fotók közötti szünet idejét kell jól belőni, egy ilyen motormosós témánál én kb 5-10 sec-et választanék
Érdekelne valakit esetleg az analóg gépem? Cosina CT-9 kitünő állapotban tokkal-vonóval 8ezer magyar forint.
köszönöm
LX
http://www.sportmotor.hu/motor...
.
Nemrég csináltam egy 7órás autóútról ilyet, félpercenkénti expókkal (a gopro tud ilyet).
Lassításnál más a szitu, ott általában a képkockák ismétlésével, vagy 2 szomszédos képkockából interpolálva készíti el a program a köztes képkockákat.
idén lőttek rólam is ilyen műtermi fekete vásznas képeket,ott nagyon megtetszett ez a fotózás dolog(na nem saját pofám miatt )
vállalsz ilyet munkaként is?
A kamera a fűben, és fel van gyorsítva.
-felveszed video-ként és utólag felgyorsítod az egészet
-timelapse fotózol, majd az összes képet átnevezed úgy, hogy az első kép neve 0000.jpg legyen, a következők meg mindig 1el nagyobb számúak és úgy importálod, hogy szekvenciális képsorozat legyen, akkor minden fotó 1 képkocka lesz a videóban. itt csak a fotók közötti szünet idejét kell jól belőni, egy ilyen motormosós témánál én kb 5-10 sec-et választanék
Valaki tudna segíteni videó szerkesztésben( sony vegas 10)