Én mélyebben nem! ezek voltak az alapok mikor okították& megragadt rajtam, bár a kosz jobban fog
de azé ki is próbáztam amiről írtam , gyakorlatban a tutti
többszáz wattos kerramia(bevonatu) ellenálat is van, könnyebb beszerezni mint bármimást.
merthogy én sem árokásóként harcoltam a nagy októberi szopialista forradalomban
vele párhuzamosan kell 9ohmos ellenállás, vagy 16W-os akármi
de nehogy kis hoki kerámia ellenállás legyen , mert annak semmi teljesítménye nem van,átszeretne rajta menni a nagy áram & egyből megfekszik
Node!Akkor mi is az a terhelő ellenállás amit bele kell kötni a rendszerbe,és akkor a relé nem azt érzékeli mintha kiégett volna az izzó /az 5w miatt/hanem rendesen müxik!Hümmm? Az is ellenállás.......................akkor Végül is........utána néztem eztet dobta pontosan a gép
Mi az az U2/R
Teljesítmény P (W)
Feszültség U (V)
Áram I (A)
Ellenállás R (ohm)
P=U*I U=P/I I=P/U
U=R*I R=U/I I=U/R
Izzók hidegen mért(! !) ellenállása 21W=0.7ohm 5W=2.8ohm
ellenállásuk melegen éri el a számított értéket
ha pontos akarok lenni nem sorba kell kötni a két izzót, mert az ellenállás úgy összeadódik(eredő=R1+R2...Rn), hanem párhuzamosan, mert úgy kisebb az ellenállás mint az összes közül a legkisebb/1/eredő=1/R1+1/R2+......1/Rn, vagy eredő=(R1*R2)/(R1+R2)=ez csak 2 ellenállásra számítható)
Ja&nem árokásó a szakmám azé okoskodok itt bele a dógokba
a szomszéd vejének az unokanővérének a nagyfaterja autóvillamosságisként harcolt a II.világháborúban
ezért próbáztam bár a sorba kötéssel egyből(átgondolatlanul) hülyeséget beszéltem