itt a következő tó ami kiszáradt. szentannapuszta. olyan amurt akasztottam a cimbora pecájával hogy még én is meglepődtem. mikor elkezdte befonni magát a part menti növényzetbe kérdeztem a cimbit hogy merítő háló? görcsösen nevetne jött ki belőle a szó: nincs!
hová indultál el? kérdeztem amur pajtás feljött megmutatni magát sztán kiakadt a horog és páááááá! kifelé menet megálltunk a halőr -bérlő- a tavon lévő házánál. ahogy jött kifelé a háztól fa hídon úgy lőttek ki a víz alatt a híd árnyékában hűsölő több 10 kilós amurok. mikor kérdeztük hogy mi a rekord belőle csak azt mondta - 5 kg ig lehetett elhozni a halat- őt is érdekelte a dolog, még a csónakját is kölcsön adta mikor akasztottak egyet a javából, de sose tudták megfogni a nagyobbakat.
íme ez maradt belőle.
na majd meglátjuk, tervben van egy peca júliusban is
2 szakosztály indul: egy bojlis ponty és egy keszegező 2-2 fős csapatok
én leszek a keszegező vezér mert már fogtam ilyet egyszer
Igazából semmi nem tiltja neked, hogy megtartsad azt amit megfogsz. Én is megteszem ezt. Bár igen kevés végzi a szákomban. Pláne ahhoz képest amennyit fogok. Egyszerűen nem lenne szívem levágni egy ilyen szép halat. A 2-5 kilós köztiből sokat lát a horgász. A 10 felettiek ritkák. Na azt ritkán is lát horgász. Talán ezért is gondolom így.
Tegnap kimentem egy mű tóra. Gondoltam pont a melegfront elején kicsit kockázatos egy ismeretlen vízen próbálkozni. De hát én nem egy beszari fajta vagyok. Egész nap bátran pecáztam és meg is lett az eredménye. Fogtam 3 kárászt meg egy bodorkát . Nagyon nagy nap volt.
na majd meglátjuk, augusztusban tervezünk menni arra pár napra
amúgy fogtam már pontyot a balatonban, nem is egyet, olyan tizenpár évvel ezelött egyszer annyi 20-25 centis akadt hogy már azon a ponton voltam hogy összetöröm a botokat és bedobom a vízbe
persze dévér alig jött pedig az lett volna a kaja este
kb 5-6 éve akadt egy "szebb" is de azt elkunyizta a szomszéd, hogy pont jó lesz neki a halászlébe, adott érte egy csomó bort, ami miatt fájt is a fejem másnap, meg a bordám mert a vízparti kiülő asztalán töltöttem az éjszakát hason fekve
azóta nem pecáztam a balatonban, max a hullámokat nézegetni jártunk tihanyba
Te divatcigány Volna pofád pálinkáért kuncsorogni, mikor Panyolán 50 méterre lax a gyárjától Ráadásul spanod a tulaj Ehhez pofa kell baszod
Zozónak meg elküldted a rólam készült vidit
Még én se láttam baszod
BA LA TO NI pontyról regélek .Mondom MEGHÍVLAK,hogy megtapasztald. Egyszer meghívtak a Mody Dick-re,pecázni fogtuk sorba a három, öt közöttieket,jöttek ha kellett ha nem.Mindet visszaszórtuk,csak egyet hozott el a haverom,aki nem is pecázott.
Feleség főzött egy jó adag lét belőle.Este hív,valami nem fasza,furcsa íze van,menjek át megkóstolni.Hát átmentem.Leírni nem nagyon tudom a halhús ízét,de mondtam neki ha a vizslának kényes a gyomra ne adja neki,inkább vigye ki a Tesco előtt üldögélő ópium csempészeknek.
persze mert kifő az összes belőle
rántott ponty már nem ilyen
persze nem mind full zsír az igazi nyurgák egész jók de már azok is összekeveredtek e tükrösökkel és van akkor a púpjuk mint a bölénynek
na mindegy
az amúr akkor is jobb, és zsírmentesebb, legalábbis nekem, aztán lehet csak finnyásabb vagyok mint az átlag
Meghívlak egy balatoni tíz felettiből készült,halászlére,vagy rántott pontyra.Ha találsz benne zsíros részt megveszem a motorodat,meg adok egy demizson szilva pálinkát plusszba!
egyszer ettem egy 16 kilós tükrös pontyból, igazi extraszar íze volt
full zsíros dög ezek semmire sem jók már csak fotózni
a 3-5 kilósak a legjobbak
amúrból más a helyzet ott a 7-10 kiló felé a faca, és 5x jobb mint a zsírponty
ja és az igazi horgász nem is fog halat, csak iszik a parton
hová indultál el? kérdeztem amur pajtás feljött megmutatni magát sztán kiakadt a horog és páááááá! kifelé menet megálltunk a halőr -bérlő- a tavon lévő házánál. ahogy jött kifelé a háztól fa hídon úgy lőttek ki a víz alatt a híd árnyékában hűsölő több 10 kilós amurok. mikor kérdeztük hogy mi a rekord belőle csak azt mondta - 5 kg ig lehetett elhozni a halat- őt is érdekelte a dolog, még a csónakját is kölcsön adta mikor akasztottak egyet a javából, de sose tudták megfogni a nagyobbakat.
íme ez maradt belőle.
a többi fogásod is hasonló szokott lenni csak kicsit köríted mindíg a sztorit
2 szakosztály indul: egy bojlis ponty és egy keszegező 2-2 fős csapatok
én leszek a keszegező vezér mert már fogtam ilyet egyszer
nyugodt alváshoz valószínűleg kevés lenne
megvannak még?
amúgy fogtam már pontyot a balatonban, nem is egyet, olyan tizenpár évvel ezelött egyszer annyi 20-25 centis akadt hogy már azon a ponton voltam hogy összetöröm a botokat és bedobom a vízbe
persze dévér alig jött pedig az lett volna a kaja este
kb 5-6 éve akadt egy "szebb" is de azt elkunyizta a szomszéd, hogy pont jó lesz neki a halászlébe, adott érte egy csomó bort, ami miatt fájt is a fejem másnap, meg a bordám mert a vízparti kiülő asztalán töltöttem az éjszakát hason fekve
azóta nem pecáztam a balatonban, max a hullámokat nézegetni jártunk tihanyba
Zozónak meg elküldted a rólam készült vidit
Még én se láttam baszod
Feleség főzött egy jó adag lét belőle.Este hív,valami nem fasza,furcsa íze van,menjek át megkóstolni.Hát átmentem.Leírni nem nagyon tudom a halhús ízét,de mondtam neki ha a vizslának kényes a gyomra ne adja neki,inkább vigye ki a Tesco előtt üldögélő ópium csempészeknek.
rántott ponty már nem ilyen
persze nem mind full zsír az igazi nyurgák egész jók de már azok is összekeveredtek e tükrösökkel és van akkor a púpjuk mint a bölénynek
na mindegy
az amúr akkor is jobb, és zsírmentesebb, legalábbis nekem, aztán lehet csak finnyásabb vagyok mint az átlag
full zsíros dög ezek semmire sem jók már csak fotózni
a 3-5 kilósak a legjobbak
amúrból más a helyzet ott a 7-10 kiló felé a faca, és 5x jobb mint a zsírponty
ja és az igazi horgász nem is fog halat, csak iszik a parton