Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Amikor betolnak a műtőbe mert az elzsírosodott testedet már nem bírja a szíved na az annyiba fog kerülni amennyi tb-t teegész életedben nem fizettél nemhogy még a zsebedben lenne az ára. Tudomásul kell venni, el kell fogadni a probléma mielőbbi és precíz feltárásért fizetni kell zsebből aztán a helyreállítás meg megy a tb-ből.
Csináld amit putyin és zelenszkíj. 😂
Mindig az aktuális beszedett pénzt osztják szét, a múltbeli befizetések a felosztó kiróvó rendszerben irrelevánsak.
A nyugdíjasok többsége jelenleg is többet kap, mint a befizetett járulékok szerint "megilletné" őket. (Ez csak tényadat, nem mondom, hogy helytelen). A gyerekek után most sem fizet a szülő járulékot, hisz azt fizetésből vonják egyénenként.
Tehát a "+ azok akik nem fizetnek, azok akkor hulljanak!" megjegyzés rájuk is vonatkozik, ez a baj az általánosítással.
Tehát akkor mi alapján vonnád meg az egészségügyi ellátást pontosan?
Teszem hozzá, én sem értem, mire fizetek járulékot, ha úgysem jutok be egy vizsgálatra alapból 😆
Pont nem.
A nyugdíjasok többsége egyébként fizetett a kalapba eleget.
A dögevő, ingyenélő retkekre gondoltam.
Szaporodnak mint a gombák.
Nem mondom, hogy nincsenek orvosok, akik csanak vele…
a kereteken túli vizsgálat fizetős, ha tetszik, ha nem és azért végeztetik el ott, mert ott van felszerelés hozzá, de a “plusz” vizsgálatot ki kell fizetni. Vagyis, ha nem életmentő vizsgálatról van szó, akkor a kórház nem vegzi el a vizsgálatot azonnal ( mert az életmentőket köteles saját teherre is), vagyis ha az sztk-ban kell ultrahangra menni, azt az orvosnak a beszedett pénzből ki kell fizetnie. Na a fizetoseknél nem kell várni 1,5-2 hónapot.
Nekem is volt anno, hogy vizsgált kellett volna, de azt mondták, hogy a jövő hónapban osztják majd a rákövetkező havi keretet, de korán telefonáljak, mert kb 1 óra alatt betelik… mondom, ha kifizetem? Akkor mehetek azonnal is… 😂
ha ilyen pro vagy akkor mond
tényleg érdekel a dolog
A nyugdijasok és a gyerekek is? 🤔
Lehetne többet vonni+ azok akik nem fizetnek, azok akkor hulljanak!
Ne mi pénzünkön élősködjenek!!!
Ez így van… sokkal többet kellene vonni az emberektől, hogy abból lehessen fizetni teljes mértékben az egészségügyet, így viszont alulfinanszírozott. Vonni nyilván nem népszerű, így marad ez a megoldás….
Nem kezdem el elmondani, felesleges…. 😅
Aprópénz.
7 éve épült, qrva sok pénzből.
Nem mai gyerek már.
Pontosan.
Csak akkor mi a bánat miatt vonnak a fizetésemből is????
Az egészségügyben IS minden rendben. 👌
nincs is evvel baj
csak akkor minek fizet a mép milliárdokat a közösbe
legyen minden fizetős, a csóró réteg kihal aztán nincs gond
csak az első 50 év lesz szokatlan
mit nem lehet ezen érteni?
sztk-ban ingyen nincs allergia vizsgálat csak 1,5-2 hónap múlva
doki zsebébe megy a pénz egyből van allergia vizsgálat az sztk rendelés keretein belül mindjárt másnap
ha ezt avval magyarázod hogy nincs rá keret akkor beteg vagy 😂
Csak mondom, hogy most terelgetik a népet a magánrendelések felé.
Keret ide vagy oda!
Óriási… ezek szerint nem érted 😂
ugyanmár
kb minden beavatkozás sztk kereten belül történik, csak ha nem megy el az ember előtte magán rendelésre akkor hónapok mire sorba kerül
pl nekem volt allergia vizsgálat, időpont nem volt abban a hónapban, megvártuk a másik havi nyitást de ott se sikerült bejutni
magán rendelés ugyanahhoz
aztán másnap menjek sztk 7-re és felragasztották azokat a szarokat
de ugyanez a nőgyógyász is meg sebész stbstb
Nem azért van, hanem mert a kórházak egy keret finanszírozásban vannak. Vagyis, ha a keret kimerül, nem fogjak saját költségre megcsinalni, hiszen saját magukat vinnék csődbe és így is egy csomó plusz feladatot látnak el, ami az eladósodottsághoz vezet….
plusz szért hogy a dokiknak dőljön a sok pénz

kiskőrös sztk ultrahang kb lehetetlen időponthoz jutni egy hónapon belül inkább 5-6 hét
és milyen furcsa hogy ilyen is van
Hihehetetlen......hogy mik vannak....''csak szólok, hogy ez a hozzád hasonló gondolkodásuak miatt van. Egy éve te se ezen ajvékoltál. Én momdtam hogy ez van de nem számit csak oltani mimdenkit aki mozog. Aztán most hogy a szádbarágták szart se ér az oltásod előszedted ezt a mantrát.........
Az organikust egyszer megmelegíted és kuka.
Nekem szinteres betét van gyárilag, 80ezer km minimum van benne mert én raktam bele, még egy ennyi van a tárcsába. 🤷🏼‍♂️
És ezért ki a felelős vazze?