A Tesco-ban van egy tisztító. Ahogy belépsz, kb. az üzletsorok középrészén. A neve most hirtelen nem ugrik be... De annyi a lényeg, hogy én anno oda vittem kitisztitatni a bőrkabátom. Igaz, az nem motoros cumó, de lehet hogy azt is ki tudják tisztítani. Egy próbát sztem megér. Ha arra jársz, majd kérdezd meg.
BlazR! Ma levettem a vezetőűlést,hogy beállítsam saját részemre de maradt a középső állásba,így jó. De nem is ez a lényeg,hanem meglepődtem,hogy nincs alatta az aksi.A kis cbr-en ott van. Nekünk a tank alatt van? Ahoz,hogy le ellenőrizzem az aksit akkkor le kell venni a tankot?
Helló Mortis! A bőrruha tisztítása kényes kérdés, ugyanis nem dobhatjuk be a mosógépbe. Külsőleg legegyszerűbb a szappanos víz és két rongy használata. A megnedvesített ronggyal ledörzsölöd a koszt, azután a másikkal szárazra törlöd. Egyszerre csak kis területet tisztíts, nehogy a bőr beszívja a vizet. Ha nem érsz rá, vagy nem akarsz ezzel pepecselni, rengeteg jobbnál jobb speciális bőrtisztító szer közül választhatsz. Ennél a műveletnél az a legfontosabb, hogy a tisztítás végén mindenképpen töröld át a ruhát méhviasszal, vagy más hidratáló szerrel, ami regenerálja, egyben impregnálja a bőrt. A bőrruha belsejének tisztításánál szintén szerencsés, ha a bélés kivehető. Az ugyanis mosógéppel mosható, és száradás után visszarakható. Ha a bélés fix, akkor ajánlatos szakemberhez fordulni. Az erre szakosodott cégek speciális tisztítási eljárással, extrém esetben a bélés kibontás utáni mosásával, esetleg cseréjével oldják meg, hogy a ruha ismét olyan higiénikus legyen, mint új korában. Fix bélésű bőrruháknál a belső otthoni tisztítása rendkívül körülményes, szakértelem nélkül pedig akár maradandó károsodást is okozhatsz a ruhában!
Ti nem értetek hozzá,maradjunk ennyiben!